site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner
Numara Taşımada Riskler Ne Olacak?


Numara taşımada riskler ne olacak?

9 Kasım’da başlatılması planlanan numara taşınabilirliğinin riskleri, yönetmelik değişikliği yapılmadığı için göz ardı ediliyor.
Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri yönetmeliğin son şekli ile devam edeceğini, 9 Kasım’dan sonra eksikliklerin görülüp ona göre önlem alınacağını belirtirken, GSM şirketlerine de risklere karşı hazırlıklı olmaları için yazı gönderiyor.

Numara taşınabilirliği uygulamasının en büyük risklerinin başında ton uygulaması geliyor. Bir abone numarasını taşıdığında onu arayanların hangi operatöre geçtiğini numarasından değil ton sesinden anlaması gerekiyor. Operatörler arası arama ücretinin yüksekliğine dikkat çeken tüketici dernekleri bilmeden farklı operatörleri arayan abonelerin bu durumu ancak faturalarına yansıdığı zaman fark edeceklerini ve bunun mağduriyetleri ortaya çıkaracağını savunuyor.

GSM şirketi yetkilileri de tonlama uygulaması nedeniyle pek çok abonenin mağdur olacağını belirttiklerini bu nedenle Telekomünikasyon Kurumu’ndan sesli yanıt sistemini devreye sokmasını istediklerini ifade etti. Ancak kurumun yönetmelik değişikliği yapmak istemediği için, uygulamanın risklerinin ancak 9 Kasım’dan sonra ortaya çıkacağı ifade edildi. Yani aboneler numaralarını taşıyacak. Tonlama uygulamasından dolayı mağduriyet doğarsa ancak o zaman sesli yanıt sistemine geçilecek.

Telekomünikasyon Kurumu, geçiş öncesinde bazı risklerin olduğunu kabul ediyor ancak yönetmelikte 9 Kasım’dan önce hiçbir değişiklik yapılmayacağı belirtiliyor. Ancak kurum GSM operatörlerine geçiş sonrası yaşanacak risklere hazırlıklı olmaları ve sesli yanıt sistemini hazırlamaları konusunda yazı gönderiyor.

Numara taşınabilirliğinde operatörlerin en çok üzerinde durduğu konulardan biri de borçlu abonelerin taşınması. Kara liste oluşturulması konusunda Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri operatörlerin kendi aralarında anlaşmalarını istedi. Kurum yetkilileri operatörlerin müşteri bilgilerini birbirleriyle paylaşmak istemedikleri için kara liste uygulamasının bir süre askıya alındığını belirtti. Bunun yanı sıra operatörler suiistimal yaşanmaması için abonelerin sık sık operatör değiştirmesinin de önüne geçilmesini istiyor.

Numara taşınabilirliği uygulamasında abonenin seçme özgürlüğünü korumak için operatörlere de bir takım sınırlamalar getirildi. Buna göre bir abone numarasını taşımak istediğinde başvuru yaptığı operatör, diğer operatöre abonenin böyle bir talebinin olduğuna dair bilgi gönderiyor. Bu noktada operatörün aboneyi kaybetmemek için onunla irtibat kurması ve spesifik, özel kampanya düzenlemesi kesinlikle yasaklanıyor. Operatörler diğer operatörlerin müşterilerini kendilerine çekmek için de kendileriyle irtibat kurup kişiye özel tarife seçenekleri sunamıyor


100 YTL taksitle ev müjdesi
100 YTL taksitle ev müjdesi
100 YTL taksitle ev müjdesi

Başbakan Erdoğan dar gelirli vatadaşlara müjdeyi verdi. Partisinin ilçe kongresinde önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşlara stüdyo tipi dairelerin peşinatsız 100 YTL taksitle satılacağını müjdeledi.

Erdoğan partisinin Bağcılar İlçe Kongresi'nde konuştu.

METROBÜSÜ BEĞENMİYORLARDI

-Patnos'ta, Pervari'de kimin aklına gelirdi bilgisayar olacağı. Okul yoktu ki bilgisayar olsun. Biz geldik, biz söz verdik. '81 vilayetin 81'inde de üniversite olacak' dedik.Bu vilayetlerin hepsinde üniversiteleri kurduk. Metrobüs yapıldı. önce eleştirdiler. Şimdi de 'bayağı güzelmiş be' demeye başladılar

OTOBÜS YAKAN İNSAFSIZLAR

- Terör örgütü burada da rahat durmuyor. Kendi mahallesine gelen air conditionlı metrobüsleri yakacak kadar bunlar insafsız. Yandaşları 'ne yapıyorsunuz' diyemiyor. Sorduğunuz zaman da 'kolay değil' diyorlar. Halk terörle arasına mesafe koyarsa terör zaafiyet bulur.

DOĞALGAZ ZAMMI

-Rusya'dan aldığımız 9 ay sonra, İran'dan aldığımız doğalgaza 6 ay sonra fiyatlar yansıyor. Zam yapmayıp devletin kasasından ödemeye kalksak başka alanlara yansıyacak. Veyahut biz halkımızı mı aldatalım. Karşılıksız para mı basalım. Bizden öncekilerin bu huyları vardı. Biz ne aldatan ne aldanan olacağız. Şu anda petrol fiyatları düştü. Mart-Nisan ayında bunun düşüşünün yansıyacağını göreceksiniz.

SEÇİME 5 AY KALA POPÜLİZM YOK

- Ben seçime 5 ay kala intihar etmeyi ister miyim ya. Ben hesap yapsam buna popülizm denir. Ben böyle bir popülizm yapamam. Davulun sesi bana uzaktan hoş geliyor. Yanına geldiğin zaman kulak zarları tehdit altına giriyor. Anayasayı değiştirmek. 10 ve 42. maddeyle ilgili Anayasa değişti. sonra ne olduğunu görmediniz mi?

EVSİZLERE MÜJDE

- Türkiye'de şehirleri toplu konutlarla değiştiriyoruz. Bazı yerlerde terör örgütleri gelip müteahhitlerin önünü kesiyor. Bu örgütün yandaşları bu ülkeyi sevdiklerini söylüyor.Seviyorsanız gidin terör örgütünü durdurun.

- İmkanı olmayanlara 45 metrekarelik stüdyo daireler yapacağız. Bir oda, bir salon. Mutfağı da salonda olacak. Peşinatsız 100 YTL taksitle konutlar yapacağız.

- Bunu gecekondu, kaçak yapının önünü alalım diye yapıyoruz. 320 bin konutun inşası devam ediyor. 220 bin konutu da sahiplerine teslim ettik.

alıntı:internethaber.com


Google’da Aranan İlginç Cümleler


Dünyanın en poplüler arama motoru Google birkaç saniyede oldukça büyük bir kaynağı elimizin altına getiriyor. Her ne konuda olursa olsun doğru kelimeleri girdiğinizde bir sonuç elde etmeniz mümkün. Ancak kullanıcılar bazen öyle cümleler arıyor ki okuyana pes dedirtiyor. İşte size Google’da arama yapılan bir kaç örnek cümle ;

sevgilim için ufak aşk sürprizleri
nod32 ilacı indir (nod32 bir antivirüs programıdır)
dovlond vinap (arkadaş download winamp yazmak istemiş)
iğrenç videolar (napıcaksa artık)
isimle numara bulma
aykü testisi (ıykkk)
istediğin msn adresi çalma
msn şifreler kıran program
vefasız hülya koçyiğit
sevgilim beni aramıyor neden? (google nerden bilsin yahu)
tarot baktırmak istiyorum rezzan kiraz (hadi bize fal bak biraz ;P)
bir kıza nasıl teklif edilir ( google çok tecrübelidir teklif konusunda ya )
web sitemde nasıl mp3 bulabilirim (aranınca bulunuyorsa herkes kendi sitesinde arasın o zaman)
rapid bedava preminyum (yok alüminyum)
d smart kanalını göster (oldu.. başka? arama motorunu ne sanıyosun sen?)
sagopa kajmer ve ceza neden kavga etti (google ne bilsin )
yalan dünya dizisi hangi gün ( )
ceniferin en özel resimleri (sanane yaw elalemin özelinden)
tevedeki proramlar (kro demek bile gelmiyor içimden )
nerden ücretsiz dosya uplood edebilirim
sevgilime kandil mesajı göndericem (eee? napalım yani?)
evliligi kurtarmanin yollari ( bekarlık sultanlıktır boşver )
1 ayda nasıl şişman olunur (gel google seni şişmanlatıcak)
yetti artık bu gece belki kafama sıkarım mp3ü download (çabuk mp3 bulun buna.. evlat gidiooo)
wwwkurtlarvadisi kurtlarvadisi@.com (bu abi/abla nın ne aradığı belli değil)
KPSSye kimi atadılar? (Allah bilir ;p)
win32 uygulaması degil bunu nasıl çözerim (abi Allah kolaylık versin zor iş walla )
msnde engellendimmi gör bul (nerde benim x-ışınlı gözlüklerim!?)
kız nasıl tavlanır? (google da bilmiyor nolcak simdi)


Obama'nın en yakınındaki adam İsrailleri çok sevindirdi!

Obama'nın en yakınındaki adam İsrailleri çok sevindirdi!
Obama'nın en yakınındaki adam. Rambo diye anılıyor. Babası Filistin'e saldırılar düzenleyen bir gizili örgütün üyesi

Rahm Emanuel'in başdanışmanlığa getirilmesi İsrail'de bayram havası estirdi. Renkli kişiliğiyle dikkat çeken Emanuel, geçen yıl Ermeni iddialarına yer veren 'soykırım tasarısı'nı durdurmuştu..

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray Genel Sekreterliği'ne atadığı Rahm Emanuel "kindar ve küfürbaz" biri olarak tanınıyor. Gençliğinde bale bile yapmış Emanuel artık, Oval Ofis'i ve hükümeti çekip çevirecek. Atanması İsrail'de bayram havası estirdi. Maariv gazetesi, "Beyaz Saray'daki adamımız" başlığını attı. Eski başkanlardan Bill Clinton'ın da danışmanlığını yapan 48 yaşındaki Illinois milletvekili Emanuel, gazetecilere yaptığı açıklamada ailesinin, başarısına tanık olmasından gurur duyduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN TANIYOR

"Annemle babam hâlâ hayatta. Düşünün, oğulları hükümetin işleyişinden ve kabineden sorumlu en üst düzey yetkili olup olmama arasında tercih yapabiliyor. Unutmayın, dedem ve babam bu ülkeye sonradan gelmişlerdi, ben de bir göçmenin oğluyum" diye konuştu. ABD'deki Yahudi lobisinin en etkili kişilerinden bilinen Emanuel, Türkiye'yi de yakından tanıyan biri. Geçen yıl, Ermeni tasarısının ABD Kongre'sinden geçişini Meclis Başkanı Nancy Pelosi'yi ikna ederek geçirtmedi.

BABASI ESKİ MİLİTAN

Ayrıca geçen kasımda, ABD gezisi sırasında PKK'yı kınayan bir tasarıyı Kongre'ye sunan üç vekille birlikte Başbakan Erdoğan'la görüştü. Chicago'da doğan Emanuel'in Babası, Filistin'e saldırılar düzenleyen yeraltı örgütü İrgun'un üyesi. 1991'de Saddam füzelerine karşı İsrail'de canlı kalkanlık yaptı. Irak savaşını destekleyen Emanuel, Obama'nın kampanya danışmanıydı. Aşırı partizanlığı ve rekabetçiliği nedeniyle 'rambo' lakabıyla anılıyor.

alıntı:ekoayrinti.com



Taşınma rekabeti kızıştı, Turkcell 2 gün ‘bedava’ konuşturacak

Taşınma rekabeti kızıştı, Turkcell 2 gün ‘bedava’ konuşturacak
Numara taşıma öncesi rekabet kızıştı. Turkcell 8 Kasım’dan sonra yılbaşına kadar haftada 2 gün bedava konuşturacak.
08 Kasım 2008 / 09:06
Numara taşıma öncesi rekabet kızıştı. Turkcell 8 Kasım'dan sonra yılbaşına kadar haftada 2 gün bedava konuşturacak.

NUMARA taşıma uygulamasının başlayacağı 9 Kasım öncesi cep telefonu operatörleri arasındaki rekabet kızıştı. Turkcell faturalı bireysel hat sahibi müşterileri için bugünden itibaren yeni bir kampanya başlattı. Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell bireysel faturalı hat sahiplerinin, 'BEDAVA' yazıp 8040'a gönderdiklerinde, 'haftanın 2 günü tüm Turkcell'lilerle bedava konuşacağı' kaydedildi. Bugün başlayacak olan kampanyaya katılmak için kısa mesaj göndermenin yeterli olduğu belirtilen açıklamada, Turkcell abonelerinin, sistem tarafından verilen ve biri hafta içi, diğeri hafta sonuna denk gelen iki günde, ayda toplam 64 saat 'bedava' konuşma hakkına sahip olacağı, '2 Gün Bedava' kampanyasının, 8 Kasım-28 Aralık 2008 tarihleri arasında, kısa mesajla kayıt olan ilk 1 milyon Turkcell abonesi için geçerli olacağı vurgulandı.

AVEA'DAN ÜCRETSİZ İNTERNET

AVEA ise numara taşıma uygulaması öncesi BlackBerry Bold 9000 satın alanlara, ilk üç ay sınırsız ücretsiz internet hizmeti sunmaya başladı. Avea'dan yapılan açıklamada, müşterilerin kullanımına sunulan BlackBerry Bold 9000'in 3G uyumlu ve dahili GPS'e sahip olduğu belirtildi. EKONOMİ SERVİSİ

100 kişiden 97'si günde bir kez cepten alo diyor


Ericsson Consumer Lab araştırmasının Türkiye sonuçları açıklandı. Buna göre her yüz kişiden 97'si günde bir kez cep telefonu ile konuşuyor, her 100 kişiden 63'ü günde bir kez SMS gönderiyor. Her beş kişiden sadece biri 3N'den, her 10 kişiden üçü de numara taşınabilirliğinden haberdar. Araştırma sonuçlarını İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklayan Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, katılımcıların 9 Kasım'da başlayacak numara taşıma uygulamasından sadece yüzde 29'unun, yani 10 kişiden üç kişinin haberdar olduğunu söyledi.

alıntı:ekoayrinti.com



Realtek High Definition Audio Driver 2.08



alt altRealtek, Vista/WinXP/Win2000/Win2003 işletim sistemlerinde, tüm Realtek HD Audio Codec desteğini sağlayan Realtek HD Ses Sürücüsünün yeni sürümünü yayınladı.

1. Vista WHQL Desteği: ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC260, ALC262,ALC268
2. Windows 2000/XP WHQL Desteği: ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC861VC, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC260, ALC262, ALC267,ALC268
3. HDMI Aygıtı WHQL Desteği: ATI HDMI Aygıtları
4. İşletim Sistemi Desteği: Microsoft WindowsXP, Widnows2000, Vista x86/x64
5. Microsoft High Definition Audio UAAV1.0a(5013) Paketi

altThe ALC882 series 7.1+2 Channel High Definition Audio codecs with UAA (Universal Audio Architecture), featuring five 24-bit stereo DACs and three 20-bit stereo ADCs, are designed for high performance multimedia PC systems.

The ALC882 series incorporates proprietary converter technology to achieve over 100dB Signal-to-Noise ratio playback quality; easily meeting PC2001 requirements and also bringing PC sound quality closer to consumer electronic devices.

The ALC882 series provide 10 channels of DAC that simultaneously support 7.1 sound playback, plus 2 channels of independent stereo sound output (multiple streaming) through the Front-Out-Left and Front-Out-Right channels. Flexible mixing, mute, and fine gain control functions provide a complete integrated audio solution for next generation multimedia PCs

http://usitedl.mirror.hu/driver/realtek/Realtek.HD.Audio-2.08_VISTA.zip



Registry Clean Expert v4.63



Registry Clean Expert v4.63 + Crack


Registry Clean Expert v4.63

altThe Windows registry is a database repository for information about a computer’s configuration. The registry keep growing when you use Windows. As it does so, it attracts obsolete and unnecessary information, and gradually becomes cluttered and fragmented. With the growing of the registry, it can degrade the performance of the whole system and cause many weird software problems.

Registry Clean Expert scans the Windows registry and finds incorrect or obsolete information in the registry. By fixing these obsolete information in Windows registry, your system will run faster and error free. The backup/restore function of the tool let you backup your whole Windows Registry so you can use it to restore the registry to the current status in case you encounter some system failure. Besides above, the startup and BHO organizer feature let you manage your startup and IE BHO items with ease, and you can control the programs started with Windows and IE more handy with this feature!

Feature highlights include:
• Scan Windows registry and find incorrect or obsolete information in the registry.
• Fix the obsolete information in Windows registry with this Registry Cleaner and boost your Windows performance.
• Make backups for Windows Registry.
Restore Windows Registry from previous backup.
• Manage the programs started when Windows starts up with the Startup Organizer.
• Manage the IE BHOs with BHO organizer.
• Remove Spyware, Adware and Trojan hidden in your startup items and BHOs.
• Registry Compact and Registry Defrag.
• Built-in Tracks Eraser for privacy protection.
• A user-friendly interface makes it easy for anyone to use Registry Clean Expert.

altRegistry Clean Expert bir kayıt defteri temizleme ve düzenleme yazılımıdır. Windows kayıt defteri zamanla gereksiz verilerle dolabilmektedir. Bu gereksiz veriler sistemin yavaş çalışmasına neden olmakta, sistem hızını düşürmektedir. Ayrıca kayıt defterinde oluşan sorunlar sisteminizin düzgün çalışmasını engEllemektedir. Bu yazılım hem bu hataları onarmakta hem de kayıt defterini gereksiz girdilerden arındırmaktadır.
Yazılım kayıt defterinin yedeğini alma özelliğine de sahiptir. Kayıt defterinizde herhangi bir sorun olmayıp, gereksiz veriler bulunmadığında yedeğini almanız daha sonradan başınıza gelebilecek olan sorunların çözümünde önemlidir. Zira bir sorunla karşılaştığınızda almış olduğunuz bu yedeği kullanabilirsiniz.

Sistem açılışında otomatik olarak başlamakta olan uygulamaların düzenlemesini de Registry Clean Expert yazılımı ile yapabilirsiniz. Sistem açılışında başlayan uygulamaların sayısı arttıkça sistemin açılış hızı düşecektir. Bu noktada yapmanız gereken gereksiz olan uygulamaların otomatik başlamasını engEllemektir. Bunun için yapmanız gereken tek şey "Startup Organizer" modülünü kullanarak uygulamanın başındaki kutucuktaki işareti kaldırmaktır.
Registry Clean Expert supports Windows Vista, XP, 2003, 2000, ME and 98. (For Vista and XP, both x86 and x64 version are supported
Download


BullZip PDF Printer 6.0.0.702



altBullZip PDF Printer 6.0.0.702

altThe BullZip PDF Printer works as a Microsoft Windows printer and allows you to write PDF documents from virtually any Microsoft Windows application.

This program is FREEWARE which means that it is FREE for personal and commercial use. It does not contain any advertising or popups (Really!).


altBullZip PDF Printer, dosyalarınızı PDF olarak yazdırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama. Program sisteminize bir yazıcı olarak kuruluyor ve dilediğiniz Windows uygulamasından bu yazıcıyı kullanarak PDF dosyası çıktısı alabiliyorsunuz.

Özellikleri:
64-bit işletim sistemlerini destekler
Dilediğiniz yere ya da dosyanın hemen yanına çıktı alır
Şifre korumalı PDF dosyası oluşturabilir
128/40 bit şifreleme yapabilir
PDF kalitesini de düşürebilir veya yükseltebilirsiniz
PDF içerisine Watermark denilen sabit transparan yazılar da ekleyebilirsiniz

DOWNLOAD






Greenfish Icon Editor Pro 1.7



Greenfish Icon Editor Pro 1.6 Portable

altGreenfish Icon Editor Pro creates icons in the formats ICO, CUR, ANI, PNG, XPM, BMP and JPEG with up to 1024 x 1024 pixels or PNG compressed files for Windows Vista.

With Green Fish Icon Editor Pro you have the possibility to create your own program symbols (icons). You can convert either a separate image into an icon or you cut them out of pictures and create a completely new image. The program also offers many tools such as lasso and various effects filters.


altKullanımı kolay, pc'ye bir ağırlıuk yapmayacak, yüklenmesi zorunlu olmayan bir editör. taşınabilir özelliği ile flash diskinizde her an bulundurmanız gereken bir ikon editörü. çoklu dil desteği bulunuyor, fakat aralarında türkçe yok. yine de programı kendi dilinize çevirmek isterseniz bir bu konuda bir yardım sayfası bulunuyor. ico, cur, ani, png, xpm, bmp ve jpeg formatlarında resimleri açabilir ve değişiklikler yapabilir ve kaydedebilirsiniz

http://greenfish.extra.hu/gficonedit/gficonedit170.zip

Fifa 2009 Türkçe Yama %100




Şuana kadar çıkmış en iyi Fifa Türkçe Yaması ....

ÖZELLİKLER:

*Bir Pro Ol Modu(Be a Pro) %100 Türkçe (Verilen görevler vb.)
*Oyun menüleri %100 Türkçe
*Menajer Modu %80 Türkçe(Tek menajer modunda tek eksik roportajlarda sorulan sorular)


WİNDOWS XP TÜRKÇE DİL PAKETİ (İNGLİZCE XP'Yİ TÜRKÇE YAPAR).



WİNDOWS XP MULTİLİNGUAL USER INTERFACE PACK İNGİLİZCE XP 'Yİ TÜRKÇE'YE ÇEVİRMENİZİ SAĞLAYAN MİCROSOFT'UN TÜRKÇE DİL PAKETİDİR. BU TÜRKÇE DİL PAKETİYLE BÜTÜN İNGİLİZCE WİNDOWS XP VERSİYON VE SÜRÜMLERİNİ 5 DAKİKALIK BİR YÜKLEMEDEN SONRA TÜRKÇE'YE ÇEVİREBİLİRSİNİZ
. %100 TÜRKÇELEŞİRİR.
WİNDOWS XPMULTİLİNGUAL USER INTERFACE PACK İNGİLİZCE XP 'Yİ TÜRKÇE'YE ÇEVİRMENİZİ SAĞLAYAN WİNDOWSUN DİL PAKETİDİR. BU PROGRAMLA BÜTÜN WİNDOWS XP VERSİYON VE SÜRÜMLERİNİ 5 DAKİKALIK BİR YÜKLEMEDEN SONRA TÜRKÇEYE ÇEVİREBİLİRSİNİZ.

YÜKLEME YAPTIKTAN SONRA DENETİM MASASINDAN DİL SEÇENEKLERİNİ AÇIP TÜRKÇE'Yİ SEÇİP ONAYLAYIN. BİLGİSAYAR KAPANIP TÜRKÇE OLARAK AÇILACAKTIR.
DOSYA: 89 MB
LİNK: http://rapidshare.com/files/120116423/Windows-_XP-_ing-tr-pack.as061.rar






0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle