site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Dünya'nın En Büyük Donanması




Osmanlı Devleti'nin birçok liman şehrinde tersanesi vardı. Ama en büyüğü olan ve şöhreti dünyayı kaplayan Haliç üzerindeki İstanbul Tersanesi'ydi. Bu tersanenin dünyada eşi yoktu. Hiç bir tersane burası kadar gemi kızaklayamaz, işçi çalıştıramazdı. Akla gelebilecek her türlü sanat erbabı mevcuttu. İşçilerin çoğu hristiyan esirlerdi. Ama bedava değil, ücretle çalıştırılırlardı. Ücretlerini biriktirenler değerlerini öderler, hür olur, memleketlerine dönerlerdi. Ustaların ve mühendislerin hepsi Türk'tü. Tersanede çalışanların sayısı yaklaşık 20.000'di. İstenildiği an, bir yıl içinde, Venedik donanmasının bir eşini inşa etmek ve donatmak mümkündü. Denizci bir ülke olan Venedik bile, Osmanlı Devleti ile barış halinde olduğu zamanlarda bu tersaneye kadırga ısmarlardı.
Barbaros'un vekili Hasan Reis'in Cezayir'i almak için gelen Haçlı Kuvvetlerini bozguna uğrattıktan sonra Padişah'a sunulmak üzere gönderdiği hediyeleri getiren leventlerin bir kısmı İstanbul’a ilk kez gelmişlerdi. Çoğu Anadolu’nun küçük köylerinden Cezayir’e gittiklerinden İstanbul’u büyük bir şaşkınlık, heyecan ve hayranlıkla gezmişlerdi. Tersane-i Hümayun’da yaklaşık 20.000 kişinin 100'e yakın gemiyi inşa etmek için hep birlikte karınca gibi çalıştıklarını görünce, hayretlerinden dilleri tutuldu ve bu derece kudretli bir devletin tebası oldukları için Allah’a şükrettiler.

Türk Denizciliği, bu göz kamaştırıcı başarısını; üst düzeydeki denizcilik bilgisine, gemi yapımındaki üstün tekniğine, günümüzde bile hayranlık uyandıran lojistik destek sistemi ve üs zincirine, sahip olduğu mükemmel düzeydeki deniz haritalarına ve en önemlisi tüm bu konuları değerlendirip uygulayabilecek, inançlı ve üstün nitelikte denizciler yetiştirmesine borçludur. Osmanlılar, kadırgaları, barçaları, pergendeleri, baştardeleri ile mavi enginliklerde dolaşan usta denizcileri, ünlü haritacıları, gök bilimcileri ve savaş kahramanları ile tarih yazmış ve dünya denizcilik tarihine tartışmasız olarak damgalarını vurmuşlardır.

Barbaros.biz



Lanetli Ticaret

Date: 19 Apr 2008 | | Category: Blog

Avrupalılar Amerika'ya ayak basmıştır. Kızılderililerle tanışırlar ve ticaret yapmak istediklerini bildirirler.

Kızılderililer ticaret denen şeyi bilmemektedir. Avrupalılar yol gösterir:
"Biz size değerli eşyalar vereceğiz, buna karşılık siz de bize kendi değerli eşyalarınızı vereceksiniz.Böylece sizin daha önce hayatınızda hiç görmediğiniz eşyalarınız olacak, biz de evimize sizden aldığımız değerli eşyaları götüreceğiz."

Beyazlar kıyıdaki küçük ada üzerinde bir pazar yeri açarlar ve kızılderilileri beklemeye başlarlar.

Avladıkları hayvan postlarını getiren kızılderililer karşılığında ayna,tarak gibi beyazların getirdigi gerçekten de daha önce hiç görmedikleri eşyalara sahip olmaktadırlar.

Derken iki sarhoş beyaz pazar yerine gelen bir kızılderiliyi öldürür. Ve mallarına el koyarlar.

Kızılderililer şaşırır. "Sizler neden arkadaşımızı öldürdünüz? Buna gerek yoktu ki!.. O zaten elindeki eşyaları sizlere vermeye gelmişti..."

Gerçekten de böyle bir ticareti anlayamazlar. Pazar yeri lanetlenir..

Bu olaydan sonra hiç bir kızılderili buraya gelmez ve bu bölgeye "İki büyük sarhoş adam" adı verilir.

Yani kızılderili dilinde "Man-hot-tan"


Derken bu bölge New York ve Amerikan ticaretinin merkezi olur, ve iki koca gökdelen dikilir...

Amaç ticarettir...

iktibas.net




Portable Skype v3.6.0.248



Portable Skype v3.6.0.248


Better than a phone? Yep, you betcha! Skype isn?t just about free Skype-to-Skype calls and nice, cheap local, national and international calls to phones and mobiles. You can also do much, much more.

For starters why not send a cheap SMS directly from Skype; forward a call to your mobile; or set up an online number for friends, family and colleagues to make a local call from their old-fashioned phone to your Skype, wherever in the world you are.

All you need to get going with these snazzy products is a little pay as you go Skype Credit. Alternatively you can get unlimited calls to landlines* and a great bundle of useful features with a subscription ? it?s one neat little package for a low monthly fee

http://rapidshare.com/files/111608098/SK36.rar
Pass : The(S)aints



Translate.Net v. 0.1.3036.9031


alt

Translate.Net is free and open source client to many translating services available online (translators, monolingual and bilingual dictionaries). It designed with smart user interface to allow use different services from single place.
In comparison with locally installed dictionaries and translators Translate.Net show reduced requirements for hard drive memory. Also ability to retrieve results from different sources improve reliability of translation. On other hand Translate.Net require working connection to internet for processing of queries and retrieving translating results. So if you can't be online when needed or require improved safety of yours translations please use other solutions.

Translate.Net may show ads based on context of your queries, languages and subjects you select. Translate.Net don't collect any personal data and don't use any aggressive advertisement technique. Ads shown in result view with look and behavior as any advertisement at web sites.

Info

http://translateclient.googlepages.com/index.en.html
-----------------------------------

Download

http://translateclient.googlecode.com/files/Translate.Net.0.1.3036.9031.exe




0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle