site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner
Cola içtikten sonra 1 saat içinde olanlar

Ilk 10 dakika: 10 çay kasigi seker almis vücudunuza girer (Günlük almaniz gereken seker miktarinin tamami kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve asiri seker yüklemesinden dolayi kusmanizi engeller.

20 dakika: Kan sekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasina neden olur. Karacigeriniz vucudunuzdaki sekeri yaga çevirerek buna bir yanit verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanir. Göz bebeklerniz büyür. kan basinciniz yükselir, karacigeriniz kana daha fazla seker pompalamaya baslar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
45 dakika: Beyninizde dopamin salgisi artar. Bu tipki eroinin vücuttta yaptigi tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri bas gösterir (tuvalet ihtiyaci).Buda vücutta depolanmis kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde disari atilmasi demek.

Bir süre sonra seker ihtiyacini tekrar duymaya baslayacaksiniz, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile aliginiz bütün su tekrar disari atildigi için sussuzlugunuz tekrar hissedeceksiniz. Sekeri ihtiyacini takiben, kafein istegide baslayacak



CV nasıl yazılır?

İster yeni mezun olun, ister kırk yıllık iş geçmişiniz olsun mutlaka bir CVr17;niz olmalı. Peki kendinizi en iyi ifade edebileceğiniz bir CVr17;yi nasıl hazırlayabilirsiniz?

İşte CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler...


- Öncelikle yapmanız gereken şey hangi tür CV hazırlayacağınıza karar vermek olmalı. Çünkü CVr17;ler çeşitli uzmanlık alanlarında tercih edilen işlevsel formatlı CV, en sık kullanılan şekliyle zaman sıralı CV ve her iki formatı da içinde barındıran bileşik CV olmak üzere üç başlık altında toplanır.


İşlevsel CVr17;ler, sahip olunan iş tecrübelerinin belirli uzmanlık alanları altında toplanarak sunulmasına olanak veriyor. Bu format daha çok başarılarını ön plana çıkarmak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Eğer siz de aynı sektörde yer alan birkaç iş yerinde çalıştıysanız, bu formatı tercih edebilirsiniz. Ayrıca çalışma hayatınıza bir süreliğine ara vermişseniz, bu format, görüşme yaptığınız yerlerde tecrübelerinizle dikkat çekmenizi sağlayabilir.

En sık kullanılan CV şekli olan zaman sıralı CVr17;lerde, tüm eğitiminizi ve iş tecrübelerinizi, en sondan geriye doğru sıralayabilirsiniz. Böylece bugüne kadar çalıştığınız tüm iş yerlerini detaylı olarak göstermiş olursunuz. Ancak bir süredir çalışmıyorsanız, bu formatı kullanmayın. Çünkü kronolojik sıralamadaki boşluklar, işverenin aklında soru işaretleri yaratabilir.

Kısaca işlevsel CVr17;nin kısa iş tecrübeleri eklenmiş hali olarak tanımlayabileceğimiz tür olan bileşik CVr17;de de sırasıyla önce beceriler, daha sonra da iş tecrübeleri yazılır.


UZUNLUK NASIL OLMALI?
CV hazırlarken çok uzun veya çok kısa olmamasına dikkat etmelisiniz. Genellikle bir sayfalık bir CV idealdir. Ancak bir sayfaya sığdırmak için gereksiz bilgi eklememeye veya önemli bilgileri atmamaya da özen göstermelisiniz. Akılda kalıcı kelimeler kullanmaya gayret edin.

Bazı şirketler CVr17;lerde vesikalık fotoğraf olmasını tercih edebilirler. Bu yüzden fotoğrafınızın son altı ay içinde çekilmiş olmasına dikkat edin.


YA REFERANSLAR?
CVr17;nize size referans olabilecek isimler yazarken, bu kişilerin sizin çalışma sisteminizi, prensiplerinizi bilen ve hakkınızda doğru bilgi verebilecek kişiler olmasına dikkat edin. Referans olarak verdiğiniz kişilerin adını, pozisyonunu, adresini ve mesai saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numarasını yazmayı ihmal etmeyin.

CVr17;nizde güncel iletişim bilgilerinizin yer almasına dikkat edin. Bu bilgileri CVr17;nize inceleyecek olan kişinin ilk olarak bakacağı yere yazmanızda fayda var.


ÖN YAZININ GEREKLİLİĞİ
Bazı firmaların insan kaynakları departmanları, kendilerine gönderilen CVr17;lerde ilk olarak ön yazıya dikkat ederler. İşverenlerin sizinle ilgili ilk izlenimi, ön yazı sayesinde edinebileceğini aklınızdan çıkarmayın. CVr17;ye ekleyeceğiniz ön yazıda, iş deneyimlerinizle, aldığınız eğitimlerle, kişisel özelliklerinizle veya uzmanlaştığınız konularla ilgili ön plana çıkarmak istediğiniz bilgilere yer vermelisiniz. Ön yazı aynı zamanda fikirlerinizi ve kendinizi açıkça ifade edip edemediğinizin de aynasıdır.


EĞİTİM BÖLÜMÜNÜN ÖNEMİ
Yeni mezunsanız veya öğrenciyseniz, başvuru yaptığınız pozisyonla ilgili aldığınız dersleri eğitim bölümünde belirtebilirsiniz. İş tecrübeniz varsa, bu tecrübeleri belirttiğiniz kısmı, eğitimden önce yazın. Ayrıca okuduğunuz ve mezun olduğunuz okulları yazarken mezuniyet yılınızı, derecenizi ve bölüm adını da eklemeyi unutmayın. Çalıştığınız projeler, aldığınız kurslar, katıldığınız eğitim, seminer ve sertifika programları ile çalışmak istediğiniz pozisyona uygun teknik bilgilerinizi de yine bu bölümde belirtebilirsiniz.

Deneyimler: İş deneyimlerinizi yazdığınız bölüm, CVr17;nizin en önemli bölümlerinden biridir. İşverenler için, önceki tecrübelerinizin, yetenek, bilgi ve becerileriniz konusunda fikir verdiğini unutmayın. Tecrübelerinizi en son çalıştığınız işten başlayarak ve şirketin adına, çalışmış olduğunuz pozisyona ve işe giriş ile çıkış tarihine yer vererek yazın.


BİLDİĞİNİZ YABANCI DİLLER
Yabancı dil bilginiz yoksa CVr17;nize bu bölümü eklemeyin. Eğer bir ya da daha fazla yabancı dil biliyorsanız, bu dilleri okuma, yazma ve anlama kategorilerini bilgi derecenize göre yazın. İşi almak için yazacağınız her yanlış bilgi, ileride size problem olarak geri dönecektir. Unutmayın!


ÖZEL İLGİ ALANLARINIZ
CVr17;nizde özel ilgi alanlarınızdan ve hobilerinizden bahsetmek, işverenin, sizin sosyal ilişkiler açısından nasıl biri olduğunuz hakkında fikir sahibi olmasına olanak verir. Bu yüzden kendinizi olmadığınız biri gibi göstermeye çalışmayın. Hobileriniz fazla olmasa bile, yazdıklarınızı kendi içinde detaylandırarak bu bölümü doldurabilirsiniz. Örneğin koleksiyon yapmaktan hoşlanıyorsanız, ne tür şeylerin koleksiyonunu yaptığınızı, kitap okuyorsanız hangi tür kitaplardan hoşlandığınızı yazabilirsiniz.

Unutmayın, CVr17;niz işverenler için kişiliğinizin, iş tecrübelerinizin, çalışma prensiplerinizin ve yeteneklerinizin aynasıdır. Bu yüzden CVr17;nize yazdığınız herşeyin doğru ve güncel bilgiler olduğundan emin olun.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle