site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Vista’nın Açılış Ekranını Özelleştirin


Vistanın Aero adındaki arayüzünün son derece hoş olduğunu düşünüyorsunuz ancak açılış sırasında ekranın küçük yükleme çubuğu dışında tümüyle siyah kalmasını istemiyorsunuz.Yalnızca 595 KB büyüklüğündeki küçük bir araçla Windows başlangıcını daha renkli hale getirebilirsiniz. Boot Logo Generator ( http://www.printgreener.com/ ) adlı araçla bir kaç basit adımda herhangi bir resim dosyasından bir açılış ekranı oluşturabilirsiniz. Tek önkoşul 800×600 yada 1024×768 çözünürlükte 24 bitlik bir bit eşlem dosyası herhangi bir resim düzenleyicisiyle örneğin Paint adlı ücretsiz araçla mevcut digital fotoğraflarınıza bu özellikleri kazandırabilirsiniz.


Kurulum tamamlandıktan sonra sonra yazılım otomatik olarak başlatılıyor Browse for image’ a tıklayarak resim seçimlerini yapın daha sonra File / Save Boot Scren File As ile dosyayı C:WindowsSystem32tr-TR klasörüne kaydedin.

Vistanın yeni açılış ekranını görüntüleyebilmesi için sistem ayarlarında dadeğişiklik yapmalısınız. Önce Başlat menüsüdeki arama alanına "msconfig.exe" komutunu girin ardından [ENTER] tıklayın Vistanın uyarı mesajını Devam’ a tıklayıp geçerek yazılımın başlatılmasını sağlayın. Önyükleme sekmesinden GUI önyüklemesi yok’ un başına onay işareti ekleyin.



Pentagon ve NASA alarma geçti!

Pentagon ve NASA, kontrolden çıkan casus uydu için alarma geçti.

Uydu uzayda bir füzeyle vurulup gizli sırların düşmanların eline geçmesi engellenecek.

Amerika’nın düşmanlarını izlemek ya da askeri operasyonlar sırasında koordinasyon sağlamak için kullandığı onlarca casus uydudan birinin uzayda kontrolden çıkması ABD Savunma Bakanlığı ve NASA’da büyük paniğe sebep oldu.

Bu paniğin sebebi, uydunun yörüngeden çıkarak dünyaya düşeceğinin belirlenmiş olması. Pentagon verilerine göre bir yolcu otobüsü büyüklüğünde ve 10 ton ağırlığında olan uydunun düşman topraklarına düşme olasılığı bulunuyor.

Uydu, düşme esnasında paramparça olacak olsa da en küçük parçalardan bile ABD’nin casus uydu teknolojisinin şifrelerini çözmek mümkün olabilir. Bu nedenle Bush yönetimi, uydunun İran gibi Amerika’nın baş düşmanı olan ülkelerin topraklarına düşme olasılığını bile düşünmek istemiyor.

Çin aynı şekilde vurmuştu

Pentagon’un önündeki ikinci büyük problem ise uydunun dünya yörüngesinde hareket etmesini sağlayan “hidrazin” adlı son derece toksik yakıt...

Bu kimyasal madde insanlarla temas ettiğinde öldürücü oluyor. Yani uydu, bir yerleşim yerinin üzerine düşerse bu bölgede bulunan yüzlerce insanın ölme olasılığı bulunuyor. Durum böyle olunca Amerikan hükümeti casus uydunun bir diplomatik ya da insani felakete yol açmadan yok edilmesi için “Armegeddon” filmine benzer bir proje geliştirdi.

Buna göre ABD ordusuna ait bir füze, yeryüzüne 800 kilometre mesafedeki uyduyu vuracak. 2007 yılının 11 Ocak tarihinde Çin, bir meteoroloji uydusunu uzayda vurarak ABD’ye gözdağı vermişti.

Vatan



Hindistan ve Ortadoğu'da internet çöktü!

Akdeniz'deki iki büyük fiber optik kablonun zarar görmesi üzerine Mısır'daki internet bağlantısı yüzde 70, Hindistan'daki bağlantı ise yüzde 60 oranında kesintiye uğradı.

BBC'nin haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da internet bağlantısının yanı sıra, telefon hatlarında da büyük oranda kesinti yaşandı.

En az iki internet sağlayıcısının kesintiden olumsuz etkilendiği bildirilen Dubai'de, resmi bir yetkili, Mısır'ın İskenderiye kenti ile İtalya'nın Palermo kenti arasındaki fiber optik kabloların zarar gördüğünü söyledi.

Hindistan'daki internet sağlayıcılarından VSNL yetkilisi Videsh Sanchar, Hindistan'daki kesintilerin Akdeniz'de zarar gören kablolardan kaynaklandığını kaydetti.

Mısır Telekominikasyon Bakanlığı yetkilisi Rafaat Hiny, su altında Güneydoğu Asya, Ortadoğu ve Batı Avrupa'nın internet bağlantılarını sağlayan 28 bin kilometre uzunluğunda fiber optik kabloların zarar gördüğünü belirterek, "Elimizden geldiğince hızlı çalışıyoruz. Acil ekiplerimiz bağlantıları sağlayacak alternatif yollar bulmaya çalışıyor. Tamir süreci bir haftayı bulabilir" dedi.

Kablolardaki sorunların nedenine ilişkin kesin bir açıklama yapılmadı

Habertürk



Parolaların Otomatik Girilmesinin Engellenmesi


Tarayıcı, bir web sayfasına kayıt olurken kullanıcı bilgilerinizi otomatik olarak alanlara doldurabilir. Ancak bu işlev, güvenlik sorunlarından ötürü, ortak kullanılan bir bilgisayar için pek kullanışlı değildir ve devre dışı bırakılması gerekir.

Firefox altında Internet Explorer’dan farklı olarak veri koruma işlevlerini tam olarak kullanabilir, tarayıcının hangi kullanıcı bilgilerine dikkat etmesi ve formları otomatik olarak doldurması gerektiğini belirleyebilirsiniz. Bunun için Araçlar / Seçenekler komutunu çalıştırın Veri koruma: Mozilla ve Firefox, kullanıcı ismi ve parola gibi kayıt bilgilerinin konfigürasyonuna izin verir ve sol taraftaki kategori listesinden Güvenlik başlığını seçtikten sonra sağ taraftaki listeden Sitelere girilen paroları hatırla seçeneğine tıklayın. Eğer otomatik tamamlama işlevini devre dışı bırakmak istiyorsanız Parola Anımsa seçeneğindeki işareti kaldırmalı ve ardından Kaldır düğmesine tıklamalısınız. Ekrana gelen güvenlik sorgusunu yanıtladıktan sonra tüm bilgiler silinecektir.

Ayrıca hangi sayfadaki parolaların kaydedileceklerini de tek tek belirleyebilirsiniz. Bunun için View Saved Passwords düğmesine tıklayın.Takip eden penceredeki Passwords Saved sekmesi üzerinden, oluşturulmuş olan tüm kayıtları görebilirsiniz. Buradaki listeden istemediğiniz kayıtların üzerine tıklayın ve Kaldır düğmesine tıklayın.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle