site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

VideoLan 0.8.6c Portable


 Açıklama:
VLC Media Player, şu ana kadar benim konusunda en iyi dediğim Media Player Classic programını bile geride bırakacak kadar çok formata destek veren yeni nesil, açık kaynak kodlu ortam oynatıcılarından birisi. Bunun dışında eMule, eDonkey tarzı programlar için de son derece kullanışlı bir oynatıcı. indirmekte olduğunuz dosyayı bitmeden seyredebilmenin benim bildiğim tek yolu VLC Media Player.

Ayrıca belki küçük ama çok güzel daha bir sürü özelliğe sahip. Örneğin; oynattığınız dosyayla eş zamanlı olarak enstantane yakalayabilir ve bunu ekranınızın sol üst köşesinde bir süre görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu sürümle beraber Türkçe dil desteği de eklenmiş.

Çok güzel özelliklere sahip olan ve her yeni sürümünde kendini çok ileri götüren VLC Media Player’ın bana göre hala tek eksisi, kullanışsız bir listeye sahip olmasıdır.

Program, Mac OS X 10.2, 10.3 ve 10.4 platformlarında sorunsuz olarak çalışmaktadır.

VLC (initially VideoLAN Client) is a highly portable multi-platform multimedia player for various audio and video formats (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, Ogg, OGM, MOV, wma, wmv…) as well as DVDs, VCDs, and various streaming protocols. The VideoLAN project targets multimedia streaming of MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 and DivX files, DVDs, digital satellite channels, digital terrestial television channels and live videos on a high-bandwidth IPv4 or IPv6 network in unicast or multicast under many OSes. VideoLAN also features a cross-platform multimedia player, VLC, which can be used to read the stream from the network or display video read locally on the computer under all GNU/Linux flavours, all BSD flavours, Windows, Mac OS X, BeOS, Solaris, QNX, Familiar Linux…

Changes in VLC (VideoLAN Client) 0.8.6c :
• Various bugfixes, notably:
- Windows Vista compatibility
- Cropping in Direct3D
- Fullscreen change crash on Mac OS X
- RSS filter string overflow
- Few memory leaks
- MKV demuxer crash (related to seeking)
• CDDA / Vorbis / Theora / SAP plugins:
- Security updates (VideoLAN-SA-0702)
• Demuxers:
- Fixed a problem with detecting embedded subtitles (GAB2 format) in AVI
• Decoders:
- Updated FLAC API compatibility
• Input:
- Support for new v4l2 encoder API
• Localisation:
- New localisation: Arabic, Persian

Screenshot: VideoLAN

Homepage:http://www.videolan.org/vlc/

Size: 9.23 MB




Windows Gezgininde Klasör Boyutlarını da Görüntüleyin


Windows Gezgininde Ayrıntılar görünümünde standart olarak klasörlerin her birinin boyutunu görmek mümkün Ancak görüntülenen klasörlerin toplam boyutu hakkında bilgi sunulmuyor . Sabit diskte çok yer kaplayan klasörleri daha kolay bulabilmek için bu değerleri doğrudan hesaplayacak bir yazılıma ihtiyacınız var..FolderSize adlı açık kaynak kodlu eklenti Windows Gezgini’ nin klasörlerin boyutlarını da göstermenizi sağlıyor. Windows Gezginine entegre olan bu araç klasörün sabit diskte ne kadar yer kapladığını hesaplıyor ve elde ettiği değeri ayrı bir sütunda görüntülüyor..

http://sourceforge.net/projects/foldersize/ adresinden MSI uzantılı kurulum dosyasını edinebilirsiniz. Kurulumu tamamladığınızda boyut bilgisi sütünuda Windows gezginindeki seçenekler arasında yerini alıyor. Ancak sütunun sütunun görüntülenmesini sağlamak için Windows gezgini ile herhangi bir klasör açtıktan sonra Ayrıntılar görünümüne geçin ve sütun başlıklarının yer aldığı çubuğa sağ fare tuşuna tıklayın açılan listeden Folder Size’ ı seçin artık Boyut sütunu yerine bu sütuna yer vermelisiniz bunun için sağ fare tuşuyla yeniden aynı çubuğa tıklayın ve boyutun yanındakş onay işaretini kaldırın. Daha sonra Folder Size sütununu Sürükle / Bırak yöntemiyle yeni yerine taşıyın ve sütun genişliğini dilediğiiz şekilde düzeltin. Araçlar klasör boyutunu hesaplamayı henüz bitirmemişse son değerler yerine hemen yanında artı işareti olan ve artan geçici değerler ekrana gelecektir.

Özelliği tüm klasörler için etkinleştirmek istiyorsanız Araçlar / Klasör Seçenekleri menüsünü açın ve görünüm sekmesine geçin Klasör Görünümleri alanından Bütün Klasörlere Uygula’ ya tıklayın bu seçim görünümle ilgili diğer seçimlerin de standart halini almasını sağlıyor.

Folder Size tüm klasörlerin tüm boyut bilgisini her an güncel tutabilmek için arka planda çalışmaya devam ediyor bu işlemi durdurmak için denetim masasındaki Folder Size simgesine çift tıklayarak yapılandırma seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Service sekmesinden Stop tıklayın daha sonra Resume’ a tıklayarak klasör boyutlarının güncellenmesine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz…



Firefox Download İçin Özel Klasör Belirlenmesi


Tarayıcınız her bir download sonrasında en son kullanılan klasörü hafızasında tutar ve bir sonraki sefere bu klasörün kullanılmasını önerir. Ancak siz download için devamlı olarak belirli bir klasörü kullanmak istiyorsunuz.

Mozilla’nın adres çubuğuna “about:config” yazın ve [Enter] tuşuna basın. Şimdi ekrana gelen oları konfigürasyon ayarları lisesinden “browser.download.dir” öğesini seçin. Şayet bu konfigürasyon seçeneği henüz mevcut değilse konfigürasyon penceresinde istediğiniz bir yere sağ tuşla tıklayın ve Yeni / String komutunu çalıştırın. Ardından isim olarak “browser.download.dir” girin ve Ok düğmesine tıklayın. Şimdi farenin sağ tuşunu kullanarak bu yeni öğenin üzerine tıklayın ve bu sefer Edit komutunu çalıştırın. Takip eden iletişim penceresine download için standart olarak kullanmak istediğiniz klasörü girin ve son olarak OK düğmesine tıklayın.
Eğer Firefox kullanıyorsanız bu değişikliği doğrudan menüler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Tools / Options komutunu çalıştırın ve ekrana gelen pencerenin sağ tarafındaki listeden Downloads kategorisini seçin. Buradaki Download Folder başlığı altında bulunan Save all files to this folder seçeneğini işaretleyin ve ardından hemen sağındaki açılır listede bulunan klasörlerden istediğiniz bir tanesini seçin. İsterseniz Other… öğesini kullanarak kendi oluşturduğunuz bir klasörü de seçebilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerin uygulanması için Tamam düğmesine tıklayın.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle