site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Personel Alımında Sıkıntının Tescili

Kamu personel alımında en önemli tarih 1999 yılıdır. Bu tarihe kadar, personel alımında ortak bir politika bulunmamaktaydı. Ancak, 1999 yılında yürürlüğe konulan DMS ile, kamuya memur alımı, merkezi bir sınava ve merkezi bir yerleştirmeye bağlandı. Ancak merkezi yerleştirmenin geçerli olduğu alanlar gittikçe daralmaktadır. Önce askeri kurumların memur alımları kapsam dışına çıkarıldı. Sonra Adalet Bakanlığının... Şimdilerde ise yaygın olarak kullanılan 4/B’li personel alımları ile zabıta memuru ve itfaiyeci alımlarında, KPSS sınav sonuçları kullanılmasına rağmen, alımlar merkezi olarak değil kurumsal düzlemde yürütülmektedir.



Ekonomik krize ÖTV dopingi (2009)

Ekonomi paketinde 1600 cc’lik otomobillerde ÖTV yüzde 37’den yüzde 18.5’e, beyaz eşyada yüzde 6.7’den sıfıra inecek. Otomobilde motor büyüklüğü arttıkça indirim oranı düşecek. Kararname taslağı yarın Bakanlar Kurulu’na gidiyor.

ANKARA - Hükümetin ekonomik krize karşı uygulamaya sokacağı 4. paketi en kısa süre içinde yürürlüğe koymak isteyen Maliye Bakanlığı, paketi büyük ölçüde netleştirerek Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önüne koydu. Pakette, otomobillerde uygulanan ÖTV’nin yüzde 37’den yüzde 18.5’a indirilmesi, beyaz eşyada uygulanan yüzde 6.7’lik ÖTV’nin tamamen kaldırılması ve bu tedbirlerin 3 ayla sınırlı olması gibi düzenlemeler yeralıyor.

Yürürlük tarihi gecikebilir

Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı kararname taslağının Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulduğu, yarın Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasına açılacağı ve Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceği iddia edildi. Ancak Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı yetkileri, yürürlük tarihinin bir kaç gün gecikebileceğini bildirdi. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nun toplanmayacak olması, Başbakan ile bakanların seçim faaliyeti için değişik şehirlerde olması, imzaların toplanma sürecini geciktirebileceği, gecikmenin bundan kaynaklanabileceği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre, paketin ayrıntıları şöyle:

OTOMOTİV: Türkiye’de 150 bine ulaşan araç stokları nedeniyle üretimi duran ya da durma noktasına gelen otomotiv sektöründe iç talebi artırmak ve sektörü canlandırmak için 4 puan ile 18.5 puan arasında değişen bir ÖTV indirimi yapılacak. 1600 cc’ye kadar olan otomobillerde bugün yüzde 37 olan ÖTV oranı yüzde 18.5’e düşürülecek. 1600 cc -2000 cc arasındaki araçlaraki ÖTV yüzde 60’dan yüzde 54’e inecek. 2000 cc ve üzerindeki araçlara uygulanan yüzde 84’lük vergi ise yüzde 80’e düşürülüyor. 1600 cc üzerindeki motor büyüklüğüne sahip araçlar lüks sınıf da sayıldığı için indirim oranı düşük tutuldu. Otobüs, kamyon, minübüs gibi ticari araçlarda uygulanan ve yüzde 1 ile yüzde 10 arasında değişen ÖTV oranları ise yüzde 1’e düşürülecek. Yeni düzenlemeyle bugün vergisiz fiyatı 20 bin, anahtar teslim fiyatı (yüzde 37 ÖTV ve yüzde 18 KDV dahil) 32.332 TL olan 1600 cc. motorlu bir otomobilin yeni ÖTV’li fiyatı 27.966 TL olacak. Yani vatandaş yüzde 13.5 oranında (4.366 TL) daha az ödeme yapacak. Otomobillerde motor hacmi arttıkça vatandaş yüzdesel olarak daha az indirimle yetinecek.
Ticari araçta ise ÖTV’nin yüzde 10’dan yüzde 1’e çekilmesi fiyatta yüzde 8.1 indirimi getirecek. Ancak yeni fiyatlardaki bu düşüşlerin olabilmesi için ÖTV indirim oranlarının tümüyle fiyata yansıtılması gerekecek.

Fiyatlar düşecek

BEYAZ EŞYA: Beyaz eşya ve elektronik eşyada yüzde 6.7 olan ÖTV oranı sıfırlanacak. Bugün fiyatı 1.384 TL olan bir buzdolabının yeni fiyatı yüzde 6.2’lik bir düşüşle 1.298 TL olabilecek. 2.518 TL fiyatla satılan 40 inçlik LCD televizyonun fiyatı 158 TL. (yüzde 6.2) düşebilecek.
KONUT: Konutta indirim 150 metrekare ve üzerindeki konutları kapsayacak. Bu sektörde yüzde 18 olan KDV yüzde 8’e düşürülecek. Eski vergi oranıyla fiyatı 413 bin TL olan bir büyük konutun yeni fiyatı yüzde 14.4’lük düşüşle 353.500 TL’ye inecebilecek. 4. paketin getirdiği teşvikler arasında en çok eleştirilen ve fayda etmeyeceği öne sürülen düzenleme bu. İnşaat sektörü asıl sıkıntının 150 metrekareden küçük konutlarda olduğunu söylüyor.
Ancak bu tip konutlarda KDV zaten yüzde 1 olduğu için olası indirimin bir katkıda bulunması mümkün değil. İnşaatçılar bu nedenle tapu harcı gibi başka yüklerin kaldırılmasını istiyor.
KREDİLER: Tüketici kredilerinden alınan Kaynak Kullanım Destekleme Fonu (KKDF), yüzde 15’ten yüzde 10’a çekilecek. Bu oran diğer önlemlerin aksine üç ay değil bir yıl süreyle uygulanacak.


İNTERNET KULLANIYORSANIZ OKUMADAN GEÇMEYİN
1 Nisan tarihine DİKKAT
Son yılların en büyük kabusu Conficker solucanı, 1 Nisan'da bilgisayarınıza kötü bir şaka yapabilir.
Son yılların en büyük kabusu haline gelen Conficker internet üzerinden kendisini güncelleyerek çok daha güçlü hale geldi. Virüsün davranışlarını yakından inceleyen Computer Associates (CA) yetkilileri, Conficker'ın 1 Nisan günü büyük bir hareketlenme içine gireceğini iddia ediyorlar.

CA'nın açıklamasına göre virüsün güncellenen son sürümü yakalanmamak konusunda son derece başarılı. Windows'un güvenlik ayarlarını kendiliğinden düşürebilen Conficker, ayrıca sistem geri yükleme noktalarını ve Windows Defender'ı silebiliyor. Ayrıca sistemdeki güvenliği ilgilendiren tam 23 farklı servisi kapatabilen Conficker, 71 değişik güvenlik sitesi ve sistemine erişimi engelleyebiliyor.

Conficker.C olarak bilinen kabusun son sürümünün 1 Nisan tarihinde aktive olacağı tahmin ediliyor, fakat ne yapacağı henüz bilinmiyor.

kaynak.teknolojivebilim.com


IQ seviyesi genlerde gizli
Zeka ile genetik ararsındaki ilişki uzun süredir biliniyordu. 2001 yılında yapılan bir araştırma ile, beyindeki ‘işlemci hücreler’in yapıldığı bölüm olan ‘gri madde’nin hacminin zeka ile ilişkili ve kalıtımsal olduğu bulunmuştu. Daha sonraki araştırmalar da ‘işlemci hücreler' arasındaki bağlantıyı sağlayan ‘beyaz madde’nin kalıtımsal olduğunu gösterdi.

Yapılan son araştırma ise, ‘işlemci hücreler’ arasındaki bağlantının, bir başka değişle zihinsel faaliyetlerin kalitesinin de kalıtımsal olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, ‘işlemci hücreleri’ örterek bu hücreleri yöneten ve çoğaltan miyelin kılıfın özellikleri de kalıtımsal ve IQ ile bağlantılı.

California Üniversitesi’nden Paul Thompson öncülüğünde yürütülen araştırma 23 tek yumurta ikizi ve aynı sayıdaki çift yuumutrat ikizi ile gerçekleştirildi. HARDI adı verilen özel bir MR cihazı ile ikizlerin beyinsel faaliyetleri incelendi ve miyelin kılıfdaki toplam aktivitenin görülebilmesini olanaklı kılan, beyaz maddedeki su difüzyonu ölçüldü. Thompson bunu “zihinsel hızın resmi” olarak tanımlıyor.

Ntvmnbc



Disney Kids Pictures For Colouring

http://i42.tinypic.com/352hvrs.jpg
Disney Kids Pictures For Colouring
23 sets | ~1300 JPG | 600x800 | 118 MB

101 Dalmatas - Aladdin - Atlantis - Bambi - Bob the Builder - Bratz - Brother Bear - Cars - Chicken Little - Clifford the Big Red Dog - Dinosaure - Donald Duck - Dora the Explorer - Monsters, Inc - Noddy - Shrek - Teenage Mutant Ninja Turtles - Teletubbies - The Lion King - The Little Mermaid - The Wild - Toy Story - Winnie Pooh

http://rapidshare.com/files/209720696/Kids-Pictures-for-Colouring.part2.rar
http://rapidshare.com/files/209720761/Kids-Pictures-for-Colouring.part1.rar






Village Vector


24 eps + JPG Preview | 7.40 Mb l Rs


http://rapidshare.com/files/209722089/village.rar




Trojan Remover 6.7.6 Build 2566 PORTABLE
Trojan Remover 6.7.6 Build 2566

Trojan Remover 6.7.6 Build 2566 | 8 mb
Trojan Remover aids in the removal of Malware - Trojan Horses, Worms,
Adware, Spyware - when standard anti-virus software either fails to detect
them or fails to effectively eliminate them. Standard antivirus programs are
good at detecting this Malware, but not always good at effectively removing
it.


Trojan Remover is designed to work on Windows 98/ME/2000/XP/Vista. The
program is not, at present, compatible with any 64bit version of Windows.
The majority of Virus and Trojan Scanners are well able to detect malicious
software - Trojan Horses, Internet Worms, Adware/Spyware etc. - but are not
always very efficient in removing them once they have been triggered.
Trojan Remover is designed specifically to disable/remove Malware without
the user having to manually edit system files or the Registry. The program
also removes the additional system modifications some Malware carries out
which are ignored by standard antivirus and trojan scanners.
Trojan Remover scans ALL the files loaded at boot time for Adware, Spyware,
Remote Access Trojans, Internet Worms and other malware. Trojan Remover also
checks to see if Windows loads Services which are hidden by Rootkit
techniques and warn you if it finds any.
Program Update 6.7.6 - [Build 2566]
Changes in this version
* Added new heuristic detection routine to check for multiply-loading
DLL files.

* Added routine to replace virally-patched USERINT.EXE with a good copy
if one exists on the system: if a good replacement cannot be found a warning
is displayed with instructions on how to repair the system.
* Improved removal of heuristically-detected rootkits.
* Confirmed compatibility with Windows 7 (Beta).
* Minor visual modifications.





Deluxe PocMon 1.09 (Portable)


Image and video hosting by TinyPic



This game is made with 3 goals in mind. Great playability, a high level of addictiveness and most of all, great fun. Run through 100 levels of action while using the bonuses and tricks you learn to aid you. Bonuses such as guns, lasers, glue, speedups, bombs, ice, dynamite, score multipliers, presents and extra lives are all available and the list doesn't end there! There are also bonus rounds, secrets to learn, great vocals and pretty graphics with cool effects and plenty of options to play with.

But whats new? Have you wondered what it would be like to actually be the ghost? Well now you can in the new Duel Mode! Up to 4 players can battle it out for supremacy while using all the above bonuses against each other. If you are out of the game, you become a ghost and can run round to get your revenge! Race your Poc to that powerpill, pinch that X from player 2 and drop bombs in their paths to reign supreme. Theres also teamplay too. Team up in a group of up to 3 players and help each other out on the way through the levels. And still theres more... You can also have team duels! 2 versus 2 mode can be great fun for the whole family.
This game is child safe and a lot of fun. It now got it's own kids mode. Easy for small kids to play and have fun now!
Windows 98/ME/2000/XP/Vista



MILITARY STOCK PHOTOS



MILITARY STOCK PHOTOS

115 Jpeg | 1000x1333-3700x2600 | 82.0 Mb l Rs

MILITARY STOCK PHOTOS




0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle