site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner
Gözlüksüz 3 Boyutlu TV Keyfi
Philips özel gözlük kullanımına gerek kalmadan 3 boyutlu efektleri gösterebilen 42" büyüklüğünde bir LCD TV`yi piyasaya sürdü

Önceden bulunan ve bir efektin sadece bir kişiye sınırlı olduğu diğer modellerin aksine, yeni Philips televizyon tamı tamına 9 tane bakış açısı sunuyor. Böylece çok sayıda izleyici aynı anda 3 boyutlu efektleri algılayabilir ve kendini olayın içindeymiş gibi hissedebilir.

Bununla beraber 42" ekrana yerleştirilmiş bir yazılım ile 2 boyutlu filmler de 3 boyuta çevrilebiliyor. Ürün şimdiye kadar eğitimsel çalışmalarda kullanıldı. Philips ürünün ne teknik detayları ne de fiyatı konusunda bir açıklama yapmadı.






İsveç'in en büyük gazetelerinden biri, dünyada bir ilke imza attı.Dagens Nyheter, dünyada bir ilke imza atarak "cep gazetesi" çıkardı. Böylelikle okuyucular cep telefonlarından tek tuşla haberlere ulaşarak gazete okuyabilecek.
Nokia'nın 6120 3G modelinin bu amaçla satışına da başlayan gazetenin genel yayın yönetmeni Thiorbjoren Larsson, "Okuyucularımız internet ya da gazeteye ihtiyaç kalmadan tüm haberlere ulaşabilecek" dedi.


Enson haber



Kör Kamera

blind camera

Fotoğaf makinenizi hazırladınız, kaydetmek istediğiniz görüntüye doğru yönelttiniz ve deklanşöre bastınız..Birkaç dakika sonra makinenizin lcd ekranında, bambaşka bir resim belirdi. Bir göl manzarası ya da gülen bir çocuk...


deklanşör

Bu görüntü, deklanşöre bastığınız anda dünyanın herhangi bir yerinde çekilmiş olan bambaşka bir fotoğraf, sizin fotoğrafınızın çift yumurta ikizi gibi birşey.




Berlinli iletişim tasarımcısı ve sanatçı sacha pohlepp in geliştirdiği Kör Kamera'da herhangi bir objektif aksamı bulunmuyor. Akrilik bir kutu içerisindeki düzenekte internet erişimine sahip bir cep telefonu ve eski bir agfa makinesinden alınmış deklanşör var.
Deklanşöre bastığınız anda cep telefonu internete bağlanıyor ve flicker benzeri foto paylaşım sitelerini tarıyor. Fotoğrafların exif datasından faydalanarak, tam da o anda çekilmiş fotoğrafı, ekranda görüntülüyor.
alıntı..



Karanlıkta ışık saçan kediler

Güney Koreli bilim adamları, karanlıkta kırmızı olarak parlayan Ankara kedileri yetiştirdi. Anne kedinin cildinden aldıkları kök hücrenin genetik yapısını değiştiren bilim adamları, bu yöntemle iki kırmızı yavru kedi klonladı.Bilim adamlarının dünyaya getirdiği klon kediler gün ışığında beyaz görünüyor, karanlıkta ultroviyole ışını verildiğinde kırmızı ışık saçıyor.

Güney Kore’de ‘Kong II- Keun’ adlı bir araştırma grubunun gerçekleştirdiği araştırmada, bilim adamları kedileri klonlamak için bir geni değiştirdi ve

kedilerin cilt rengini farklılaştırdı. Klonlama için dişi bir Ankara kedisi seçen bilim adamları, anneden alınan kök hücreyle iki yavru Ankara kedisi dünyaya getirttiler. Ultraviyole ışınında kırmızı olarak parlayan klon kediler basına tanıtıldı.

Bilim adamları bu araştırmanın insan genetik hastalıkları için faydalı olacağını belirtiyor.







Rusya'dan uçak hızında helikopterSaatte 500 kilometre hız yapabilen helikopter orta menzilli uçaklara alternatif oluşturacak.

Moskova'da faaliyet gösteren "Milya" helikopter fabrikası, uçak gibi hız yapabilen yeni tip bir helikopter üretimine başladı.
Dünyada emsali bulunmayan ve Mi-X1 olarak isimlendirilen yük ve yolcu taşıma özelikli yeni helikopterin, bazı uzak bölgelere ulaşım amacıyla kullanılacağı bildirildi. Saatte 500 kilometre hız yapabilme özelliğine sahip yeni helikopterin orta menzilli uçaklara alternatif oluşturması bekleniyor.
Fabrika, Mi-X1'e paralel olarak, 12 ton ağırlığında yük kaldırma özelliğine sahip Mi-46 tipi helikopterlerin üretimine de başladı. Öte yandan, 2011 yılına dek 12-13 kişilik yolcuyu 350 kilometre uzağa götürebilecek Mi-54 helikopterlerinin de hazırlanacağı kaydedildi.
Bu arada, askeri amaçlı helikopterleriyle de dikkat çeken Milya fabrikasında, "Gece avcısı" olarak nitelendirilen, son model silahlarla donatılacak Mi-28 tipi helikopterlerinin de son hazırlık aşamasında olduğu öğrenildi.

İHA




alt
Any Video Converter Free Edition 2.52
Any Video Converter is an All-in-One video converting tool with easy-to-use graphical interface, fast converting speed and excellent video quality. It allows you to effortlessly convert video files between every format, for FREE!

It can convert almost all video formats including DivX, XviD, MOV, rm, rmvb, MPEG, VOB, DVD, WMV, AVI to MPEG-4 movie format for iPod/PSP or other portable video device, MP4 player or smart phone.

It also supports any user defined video file formats as the output. Any Video Converter makes it easy for anyone to enjoy the any format video with your iPod, PSP, mobile phone or MP4 player.

Features:

  • User-friendly interface that is easy to use.
  • Converts all video formats to Apple iPod Video, Sony PSP and more
  • Batch convert any video formats including avi, wmv, asf, mpg, mp4, etc.
  • Support DivX and Xvid avi format as importing and exporting video
  • Support default video/audio settings or user customized parameters for video and audio.
  • Has the option to preview the video in real-time before conversion .
  • World´s fastest video conversion speed with stunning video and audio quality.
  • Supports adjust many video/audio options for MP4 files. For example, video/audio sample rate, bit rate, video size...
Any Video Converter hepsi içinde bir video dönüştürme aracı. Kullanımı kolay arayüzü ile hızlı dönüştürme yapabilme ve görüntü kalitesi yüksek video dosyaları elde etmek mümkün. Nerdeyse bütün video dosya formatlarını destekleyen ve dönüştürebilen programın dönüştürdüğü dosya formatları DivX, XviD, MOV, RM, RMVB, MPEG, VOB, DVD, WMV, AVI. Bütün bu dosya formatlarını iPod, PSP veya diğer mp4 oynatıcı taşınabilir cihazlarınızın desteklediği MPEG-4 formatına dönüştürebiliceksiniz.
Any Video Converter video dosyalarını kırpmanıza, ekran oranını değiştirmenize, ses kalitesini düşürmenize izin veriyor. Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra video dosyalarını sisteminizde çözücüsü bulunan formatlara çevirebilirsiniz.
DOWNLOAD Any Video Converter Free Edition 2.52





alt
Yahoo! Widget Engine 4.5.1
Yahoo! Widgets is a free application platform for Mac OS X and Microsoft Windows. The software was previously called Konfabulator, but after being acquired by computer services company Yahoo! it was rebranded. The name Konfabulator was subsequently reinstated as the name of the underlying rendering engine. The engine uses a JavaScript runtime environment combined with an XML interpreter to run small applications referred to as Widgets, and hence is part of a class of software applications called widget engines.

alt
Yahoo Widget Engine(eski bilinen adıyla Konfabulator) Windows ve Mac OS X'te çalışan JavaScript kullanan küçük ve yararlı programcıkları kullanmanızı sağlayan bir programdır. Widget olarak adlandırılan bu küçük programlar sayesinde bilgisayarınıza alarm kurabilir, hesaplama yapabilir, WiFi sinyal uzunluğunu öğrenebilir, en son hava durumu raporlarını okuyabilir ve internetten en yeni bilgileri alablirsiniz.

Küçük masaüstü programcıkları her ne kadar işlevinizi kolaylaştırsalar da çalışmaları için internet bağlantısı gerekiyor. Bu da internet hızınızın biraz düşmesi anlamına geliyor. Windows 2000 SP3 ve Windows XP SP1 üstünde çalışan Yahoo! Widget Engine'i 512 Mb Ram ile kullanmanız öneriliyor.
DOWNLOAD Yahoo! Widget Engine 4.5.1


0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle