site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Web Sayfası Hazırlamak

small-logo.pngPopfly.com sitesinin bir önceki yazımızda tanıtmış ve Mashup özelliğini kullanarak örnek uygulamalar yapmıştık. Şimdi de sitedeki diğer özelliklerden bahsedelim.

Sisteme giriş yaptıktan sonra Create a Web Page linkine tıklıyoruz ve karşımıza basit bir sayfa uygulaması geliyor. Burada sayfamız varsayılan olarak üstte bir header (başlık) bölümü ve altında 3 bölüm olmak üzere bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Header bölümünü istediğimiz şekilde arkaplan resmini ve üzerindeki yazılarını değiştirebiliyoruz.

Header bölümünü kendi istediğimiz şekilde değiştirdikten sonra sayfanın içeriğini ayarlayabileceğimiz al bölüme tıklıyoruz.

Sayfanın içerik bölümünde bildiğimiz yazı editörleri gibi bir araç çubuğu karşımıza çıkıyor. Buradan yazının nasıl görünedeğini vs. ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca sayfanıza resimler ekleyebiliyorsunuz. Bununla birlikte önceden yaptığınız ve share özelliğini aktif hale getirdiğiniz mashup sayfalarınızı direk olarak ekleyebiliyorsunuz. Sayfanın görünümü de layout tuşuna basarak istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Tek sütun, 2 sütun vb.

Sayfayı hazırladıktan sonra save ile kaydediyoruz. Sonra yaptığımız bu çalışmaya “My Stuff” menüsündeki projects başlığına girdiğmizde ulaşabiliyoruz. Sayfamızın altında bulunan share tuşuna bastığımız zaman da web sayfamız yayına girmişt oluyor. Link olarak da üstteki resimde Web Page olarak isimlendirdiğim linke tıkladığınızda çıkan linki kullanıyorsunuz.

http://www.popfly.ms/users/Hodolomax/Web%20Page bu linkte örnek olarak hazırladığım sayfayı görebilirsiniz.

Popfly sitesinde ki bir diğer özellik ise Create Stuff menüsündeki blok özelliği.

Bu bölümde mashup sayfasının sol tarafında gördüğümüz bloklardan kendiniz de yapabiliyorsunuz. Programlama bilginiz varsa yeni eklentiler oluşturup başkalarının kendi sayfalarında kullanabileceği bloklar hazırlayabilirsiniz. Sağ bölümdeki tutorial yerinden yardımcı sitelere ulaşabilirsiniz.

Üstteki menüleri kullanarak başka kişilerin yaptıkları çalışmaları izleyebilir, popfly hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Other Stuff bölümündeki video başlığına girdiğinizde sitenin kullanımıyla ilgili birkaç örnek bulabilirsiniz.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle