site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner
İnternetin sonu 2010'da gelebilir



İnternetin sonu 2010'da gelebilir

İnternet sistemine, kısa süre içinde 42 ila 55 milyar dolarlık bir altyapı yatırımının yapılamaması halinde, küresel internet sisteminin 2010'a kadar çökebileceği belirtildi.

Teknoloji araştırmalarıyla tanınan araştırma şirketi Nemertes tarafından hazırlanan bir rapora göre, internet sistemine yapılan altyapı yatırımları yeterli değil ve acil altyapı yatırımı gerekiyor.

Mevcut internet altyapısının, her gün katlanarak artan internet kullanımı talebini karşılayamadığının vurgulandığı raporda, gerekli yatırımların sağlanamaması halinde, ''Google, YouTube ve Amazon'' gibi internet hizmeti sağlayan büyük şirketlerin kurulamayacağı vurgulanıyor.

Küresel ticarette internet kullanımının büyük önem taşıdığının vurgulandığı raporda, kapasite arttırıcı altyapı yatırımlarının yapılamaması halinde, internet sisteminin, aşırı yoğunluğu kaldıramayacağı ifade edildi. Dünya genelinde, internet kullanıcı sayısı 1 milyarın üstünde bulunuyor.

kaynak:gencbilim.com



Word dosyalarına ses geliyor



Word dosyalarına ses geliyor

Microsoft ve açık kaynak sitesi SourceForge gelecek yılın başlarında Office 2007 için bir eklenti sunacaklarını açıkladı. Bu eklenti sayesinde Office 2007 dosyaları DAISY formatına çevrilip yazılar ses kazanacak. Ücretsiz eklenti, Word 2007,2003 ve XP yazılımlarına “Save as DAISY” seçeneği ekleyecek. Bu sayede DAISY XML dosyalar yüksek sesle dinlenebilecek.

DAISY Consortium, 1996'dan itibaren tüm yayınlanmış bilgilerin görme veya öğrenme bozukluğu olan insanlara sunulmasını hedefliyor. DAISY'nin açılımı ise Digital Accessible Information System ( Dijital Erişimli Bilgi Sistemi). Bu sistem sayesinde Parkinson gibi birçok rahatsızlıktan dolayı kitap tutamayan veya yazamayan insanlara gün doğmuş olacak.



CD devri 10 yıl içinde bitecek


CD devri 10 yıl içinde bitecek

Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarını bir araya getiren, Türkiye'nin bu alanda yapılan tek etkinliği olan TIME 2007 kapsamında Türkiye'ye gelen olan Songphonic Records Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent, ”Dijital müzik endüstrisinde yeni iş ve dağıtım modelleri” başlıklı oturumda, ağır sarsıntı olarak tanımladığı “dijital müzik” ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı.

İnterpromedya tarafından bu yıl “Eğlenceye Teknoloji Var” teması ile 27-28 Kasım tarihlerinde Ceylan InterContinental'de dördüncüsü düzenlenen TIME 2007, medya ve eğlence dünyasını, yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst düzey yöneticileri, reklam ve pazarlama yöneticilerini, bilgi teknolojileri, telekom ve internet dünyasının çalışanlarını, içerik üretenleri, danışmanları, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirdi.

DİJİTAL MÜZİK; BİTMEYEN DEPREM

Bu yıl TIME 2007'nin ilk gününde gerçekleşen oturumda Songphonic Records Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent, ”Dijital müzik endüstisinde yeni iş ve dağıtım modelleri” başlığı altında, ‘bitmeyen deprem' olarak tanımladığı “dijital müzik” ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı.

Kent sunumunda son derece çarpıcı veriler sundu. Buna göre geleneksel usüllerle iş yapan müzik şirketleri, dijital platformda iş yapış modelleri üretemezlerse iflas etmeye mahkum diyen Kent: “Dijital müziğin çıkışı ile birlikte albüm yapma sanatı ortadan kayboldu. Aslında doğru bir müzik dinleyicisinin bir albümü başından sonuna takip etmesi gerekir. Klasik müzikten örnek verelim. Bir eserin sadece ikinci bölümünü dinleyerek o eserle ilgili bir fikir sahibi olmanız mümkün değil....” diye devam etti.

iPOD TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI

Osman Kent sunumunda müzik sektöründeki depremin en büyük nedenlerinden birini Apple'ın iPod girişimi olarak nitelendirdi: “İlk iPod 2001 yılında çıktı ama henüz ortada iTunes yoktu. 2003 yılında iTunes devreye girdi ve kısa sürede dünyanın en büyük müzik dağıtıcısı haline geldi. Geleneksel modellerle çalışan firmaların bununla başetmesi mümkün değil. Başta EMI olmak üzere birçok firma dijital alanda kendine çıkış yolu arıyor...”

Dinleyicilerin müziğe bedava ulaşmak istediklerini belirten Osman Kent “bu büyük bir endüstrinin eser sahibi-yorumcu-müzik şirketi gibi birçok bileşen açısından zarar görmesine işarettir. Buna rağmen başka alanlarda faaliyet gösteren birçok şirket bu işe girmek istiyor. Starbucks, Nokia, Coca Cola gibi... Bu şirketlerin beklentisi müzik işinden para kazanmak değil, mevcut müşterilerini memnun edecek yeni çalışmalara girmek...”

PRINCE'İN CD YÖNTEMİ

Artık sanatçıların albümden bir gelir beklentisi olmadığını belirten Osman Kent Prince örneğini verdi: Prince İngiltere'nin en çok satan gazetelerinden biri ile 3,5 milyon adet CD dağıttı. Bu albüm, müzik marketlerin rafında olsaydı asla böyle bir satış rakamı yakalayamazdı. Ancak başka bir fayda sağladı. Prince'in İngiltere'de verdiği konserler 350.000 kişi tarafından seyredildi ve Prince bu konserlerden toplam 22 milyon dolar gelir elde etti...”


İlk Türk işlemcisi için ödüllü yarışma



İlk Türk işlemcisi için ödüllü yarışma

TÜBİDER (Bilişim Sektörü Derneği), yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak, gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak, yenilikçilik ve uzaktan eğitim konularında kamuoyunda bilinç oluşturmak, Türkiye'deki yenilikçi ürün geliştirme akademik çabalarını desteklemek amacıyla ‘Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor' başlığıyla, İşlemci Birimi (Processor Unit) tasarlama yarışması düzenliyor.

Teknoloji konusunda daha çok iyi bir kullanıcı ve tüketici profiline sahip ülkemizde, bilgisayar tasarımının, kullanıcılar, tasarımcılar ve mühendisler tarafından daha yakından irdelenmesini sağlamak olan yarışma, proje tabanlı öğrenme mantığını ön plana çıkarmayı hedefliyor. Yarışmanın ana sponsorluğunu ise AMD ve Arena Bilgisayar yapıyor.

Yarışma Sanal İşlemci Tasarımı, FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı, Akademik Yenilikçi Gömülü Sistem Tasarımı kategorilerinde düzenlenecek.

LİSE ÖĞRENCİSİNE DE, AKADEMİSYENE DE AÇIK

Yarışmaya 18 yaşından gün almış olan, lise veya üniversite öğrencisi ya da mezunu olan, herhangi bir teknoloji firmasında çalışan veya stajyer konumunda olan bireyler, her boyuttaki teknoloji şirketleri, Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerinde yer alan akademisyenler, yukarıdaki koşulları sağlayan katılımcıların oluşturduğu gruplar katılabilecek.

"FPGA ile Fiziksel CPU Tasarımı" kategorisine katılabilmek için başlangıç aşamasında bu opsiyon işaretlense bile "Sanal CPU Tasarımı" kategorisinde başarılı olunması şartı aranacak.

"Akademik Tasarımlar" kategorisine ise sadece mühendisler veya bir mühendis denetimindeki gruplar ve üniversite tez/projelerinde çalışanlar katılabilecek.
Ödüller, Sanal İşlemci Tasarımı kategorisinde 10.000 YTL., FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı kategorisinde 20.000 YTL., Akademik Yenilikçi Gömülü Sistem Tasarımı kategorisinde 10.000 YTL olarak belirlendi. Ayrıca, yarışmada başarılı olan her grubun en az 2 üyesi CPU üreticinin belirleyeceği bir fabrikaya yapılacak geziye davetli olacak. Her kategorideki değerli bulunan çalışmalar HW ve/veya SW masrafları için desteklenecek.

Projeye katılmak için www.cpu-turkey.com/registration adresinde yer alan online başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması ve "Katılım Koşulları" kısmındaki "Projelerin Topluma Tanıtılması ve Bu Konuda Fikri Hakları Devir Sözleşmesi"nin imzalanarak Tübider'e gönderilmesi gerekiyor.

kaynak:gencbilim.com

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle