site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Amd'den ATI Radeon HD 2400 VE 2600


AMD, tümleşik yüksek çözünürlüklü video işleme özelliğiyle DirectX 10 grafikleri sunan ATI Radeon HD 2600 ve ATI Radeon HD 2400 serisini temmuzun başında satışa sunacak.AMD’nin, mayısın ortasında tanıttığı, masaüstü ve taşınabilir platformlar için, temel modellerden en üst düzeye kadar on harici grafik işlemciden (GPU) oluşan yeni ATI Radeon HDTM 2000 serisinin giriş düzeyi ve orta düzey grafik işlemcileri olan ATI Radeon HD 2600 ve ATI Radeon HD 2400 serileri, temmuzun başında satışa sunulacak.

Yeni nesil grafik işlemciler, özellik açısından zengin DirectX grafiklerle Windows Vista’yı desteklerken, tümleşik çoklu ortam işlevleriyle bilgisayarda büyüleyici bir HD video deneyimi yaşatıyor. Satış fiyatı 89-149 dolar arasında olan ATI Radeon HD 2600 serisi ve 50-85 dolar arasında olan ATI Radeon HD 2400 serisi, yüksek performans ve görüntü kalitesi sunuyor.

ATI Radeon HD 2600 ve ATI Radeon HD 2400 serisi, dikkate değer bir oyun performansı sağlıyor ve Windows Vistave DirectX 10 içindeki yüksek çözünürlüklü görsel efektlerde başarı kaydediyor. Güçlü, ikinci nesil ortak gölgelendirme mimarisi, ilgi düzeyi ne olursa olsun tüm oyunculara yüksek performans, gelişmiş görsel efektler ve nefes kesen gerçekçilik alanlarında mükemmel bir denge sunuyor.

ATI Radeon HD 2600 serisi ve ATI Radeon HD 2400 serisi, Windows AeroTM 3D kullanıcı arabirimiyle uygulamalar arasında kolay geçiş sağlamak için güçlü bir grafik performansı sunuyor. ATI Catalyst grafik yönetimi yazılımı ise Windows Vista onaylı olup, grafik, video ve çoklu ekran ayarlarının kolayca yapılabilmesini sağlıyor.

İki seride de donanımla yüksek çözünürlüklü video işleme için Birleşik Video Çözücüsü, Blu-ray ve HD DVD için keskin görüntüler ve canlı renkler sağlayan ATI Avivo HD teknolojisi ve büyük ekranda eğlence için tümleşik HD ses denetimi özellikli HDMI bulunuyor. Blu-rayTM ve HD DVD desteği sunan CyberLink PowerDVD Ultra, AMD’nin BVÇ teknolojisini destekleyerek düşük işlemci kullanımıyla kaliteli video görüntüsü sağlıyor.


Yeni Dört Çekirdekli Amd Opteron (Barcelona) İşlemci

AMD, dört çekirdeği ilk defa tek silikon kabında birleştiren 'Barcelona' kod adlı işlemcisini yaz sonunda piyasaya çıkarıyor.AMD, 'Barcelona' kod adı ile de bilinen dört çekirdekli Opteron işlemcilerini yaz sonunda piyasaya süreceğini duyurdu. AMD bu gelişme ile bir yandan yeni işlemcisinin gecikeceği ile ilgili dedikodulara son veriyor, diğer yandan da Intel ile olan rekabetinde daha güçlü bir konuma gelmeyi planlıyor.

AMD, dünyanın dört çekirdeği tek silikon kalıbında birleştiren ilk x86 tabanlı işlemci olarak nitelediği Barcelona işlemcileri ilk etapta en fazla 2.0 GHz frekans hızına kadar olan yelpazede sunacak. Şirket, daha üst frekans hızlarına sahip işlemcilerini ise sonbaharda piyasaya çıkaracak.

Uzmanlar, işlemcinin daha yüksek olan 2.5 GHz frekans hızına kadar olan yelpazede piyasaya sürülmesini beklerken, şirketin bu hızı 2.0 GHz seviyesinde tutmasına piyasaya çıkış tarihinde gecikme yaşamak istememesinin neden olduğu yorumunuyapıyorlar. Intel'in, 'Clovertown' kod adlı dört çekirdekli işlemcisinin ise 2.6 GHz ila 3 GHz arasında değişen frekans hızlarına sahip tipleri bulunuyor.

PERFORMANS'TA YÜZDE 70'E VATAN ARTIŞ

AMD, Barcelona işlemcilerinin mevcut AMD Opteron işlemcileri ile aynı ısıl değerler aralığında çalışacağını belirtirken, bu şekilde watt başına performansın da artırılacağını belirtiyor. AMD, Barcelona işlemcileri ile çift çekirdekli işlemcilerinin performansları karşılaştırıldığında, Barcelona'nın bazı veritabanı uygulamaları için yüzde 70'e varan, bazı kayar nokta uygulamaları için ise yüzde 40'a varan artış sağladığını belirtiyor.

Standart ve enerjitasarrufu sağlayan tipleri aynı anda piyasaya sürülecek olan işlemciler için henüz bir fiyat açıklaması yapılmış değil



iTunes 7.3.0.54 İndir Download

Dünyanın en iyi dijital müzik kutusu olarak tanındı. Bütün online müzik mağaları arasında liderliğe oturdu. iTunes etkilemeye, müzik tutkunlarına sahip oldukları müzikleri yönetmeleri, yeni müzikleri keşfetmeleri ve satın almaları için en kolay yolu sunmaya devam ediyor.

Müziğinizi Paylaşın
Birlikte çalıştığınız ya da yaşadığınız diğer insanlar da müzikten keyif alıyorsa, sizin şarkılarınızı dinlemelerine izin verebilirsiniz. iTunes yerel ağ üzerinden Mac da PC'lere müzik yayını yapabilir. Bütün müzik arşivinizi ya da sadece seçili listeleri ağınız üzerindeki iTunes kullanıcılarıyla paylaşabilirsiniz.

Kulağa Harika Geliyor
iTunes, Advanced Audio Coding (AAC) gibi pekçok formatı destekler. AAC yeni bir teknolojidir ve MP3 gibi daha eski formatların aksine CD kalitesine daha yakın bir sesi daha küçük dosya boyutlarında verir. Uzman dinleyiciler orijinal sıkıştırılmamış ses ile 128 Kbps (stereo) AAC formatını karşılaştırdıklarında neredeyse hiç fark bulamadılar. iTunes Music Store'dan satın alınan şarkılar da bu formattadır.

Listelerinizi CD'ye Kaydedin
Tam anlamıyla mükemmel bir liste yarattığınızda iTunes onu arabanızda, müzik setinizde ya da bilgisayarınızda (Mac veya PC) oynatabileceğiniz bir CD olarak kaydetmenizi sağlar. Tek yapmanız gereken arşivinizden bir liste seçmek ve Diske Bas tuşuna tıklamak.

Bu kadar kolay. iTunes ile bir CD ya da DVD'ye sığmayan listeleri birden fazla diske kaydedebilirsiniz.
iTunes 7.3.0.54 İndir Download



DDR-3 Ram'ler geliyor..


Bir süredir DDR-3 bellek desteğine sahip yonga seti haberlerindeki artışın farkında olmamak mümkün değil. Zira iddiası olan önemli yonga seti üreticilerinin neredeyse tamamı gündemlerinde olan ve üretmeyi planladıkları DDR-3 desteği ile birlikte yeni nesil teknolojileri de kullanıcılar ile buluşturmaları beklenen yeni nesil yonga setlerine dair bilgileri gün yüzüne çıkardılar. Hatta Intel'in kod adı "Bearlake" olan yeni yonga seti ailesinin DDR-3 bellek desteğine sahip ilk üyesi olması beklenen P35 yonga setinini detayları ve yonga setini kullanan ilk anakartlardan biri olan Biostar'ın yeni anakartına ait teknik özellikler ve resimler de haberlerimizden de takip edebileceğiniz üzere ortaya çıktı. DDR-3'e yönelik artan yonga seti gelişmelerini takiben adı ülkemizde pek bilinmeyen ama kaliteli ve yüksek performanslı bellek çözümleri ile bilinen ABD merkezli Super Talent firması Samsung ile yaptıkları ortak çalışma sonucunda üretime hazır ilk DDR-3 belleklerinin prototiplerini ürettiklerini açıkladı.



Super Talent'in ürettiği DDR-3 prototipi

Samsung ile ortak çalışma içine giren Super Talent, bellek konusunda standartarı belirleyen JEDEC konsorsiyumu ile kordineli sürdürülen çalışmalar sonucunda DDR-3 belleklerin sahip olması beklenen spesifikasyonlar tanımlanabildi. Özel soğutma sistemleri ve yüksek voltaj ile 1300MHz'lik saat hızlarının yakalandığı ama buna paralel olarakta güç tüketiminin ciddi şekilde arttığı DDR-2 bellekler için artık geri sayım başladı. Zira yapılan ön görülere göre, özellikle bu senenin 2. yarısı içerisinde kullanımına başlanması hedeflenen DDR-3 belleklerin 2008 yılı içersinde sektörün ortak standardı olması bekleniyor. DDR-3 bellekler beraberlerinde önemli avantajlarıda getirecekler. Altı çizilmesi gereken belkide en önemli noktalar DDR-3 belleklerin DDR-2 belleklere göre çok daha yüksek saat hızlarına dolayısıyla daha yüksek bant genişliğine (25.6GB/sn) daha düşük voltaj değerleri ile ulaşabiliyor olması olarak gösterilebilir. Zira yapılan ilk çalışmalara göre, 800MHz'den başlayan ve 1600MHz'e kadar çıkması beklenen saat hızları ile DDR-3 bellekler, gelişen donanım teknolojilerine paralel olarak gerek duyulan hızları kullanıcılarına sunacakken 1.5v'lik voltaj değerleri ile de hayli iddialı olacaklar. Bu arada belirtelim 800MHz'lik DDR-3 belleklerin aynı 400MHz'lik DDR-2 belleklerde olduğu gibi açıkçası üreticiler tarafında çokta üzerinde durulması beklenmiyor. Üretici firmaların büyük bir bölümünün DDR-3 modellerini 1066MHz'den başlatması bekleniyor. Super Talent firmasının duyurduğu ilk DDR-3 belleklerin ise Samsung'un henüz resmi duyurusunu yapmadığı bellek modüllerini kullandığı ve firmanın web sitesinde duyurduğu ilk DDR-3 belleklerin 512MB'lık versiyona ait olduğu ifade ediliyor.

DDR-2 belleklerin sahip olduğu 1.8v'lik voltaj değerlerina karşılık DDR-3 belleklerin sahip olacağı 1.5v ve daha yüksek saat hızları ile daha yüksek bant genişiliğine nazaran iki bellek türününü özellikle fiziksel yapılarında ciddi benzerlikler bulunmakta. Benzer teknolojilerin ve modül paketleme yönetmlerinin kullanıldığı iki bellek türü arasındaki en önemli benzerliklerden biri de gerek DDR-2 belleklerin gerekse de DDR-3 belleklerin 240-pin'lik form faktöre sahip olmaları olarak gösteriliyor. Pin yapılarında yer alan benzerliğe rağmen DDR-3 bellekler malesef DDR-2 slotları ile uyumlu değiller çünkü DDR-3 belleklerin ortasında yer alan çentiğin yeri DDR-2 belleklere göre daha farklı konumlandırılmış. Zaten yumuşak bir geçiş sürecinin yaşanabilmesi için aynı DDR'dan DDR-2 kullanımına geçişte olduğu gibi, ilk çıkan DDR-3 destekli anakartların hybrid yapıda olmaları yani hem DDR-2 hemde DDR-3 kullanımına olanak sağlamaları bekleniyor. Aynı saat hızlarında DDR-2 belleklere göre güç tüketiminde %30'lara varan avantaj sağlaması beklenen DDR-3 belleklerin takip eden süreçte dizüstü üreticilerinin de gönlünü çalması bekleniyor. Her ne kadar JEDEC, DDR-3 belleklere yönelik standart belirleme çalışmalarını tamamlamış olsa bile yeni prototipleri üzerinde çalışmaları ve testleri devam eden yeni belleklerin bu yılın 2. yarısı ile birlikte yonga seti ve anakart üreticilerinin durumuna göre satışa çıkması bekleniyor.

Bu arada DDR-3 belleklerin sahip olması beklenen zamanlamalara yönelik Samsung'un açıkladığı ilk bilgilere göre,
1.5v'de DDR3-800 (5-5-5) / DDR3-1066 (7-7-7) / DDR3-1333 (8-8-8) gibi olacağı bildiriliyor.




0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle