site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Hem Bedava Hem SUPER!

Ücretsiz bir medya dönüştürücü olan SUPER ile .flv video dahil çeviremediğiniz medya kalmasın.

Bilgisayar başında müzik ve video dosyalarıyla haşir neşir olmayı sevenlerin en çok ihtiyaç duyduğu programlar şüphesiz birçok formatı destekleyen medya oynatıcılardır. Ancak medya formatlarıyla uğraşmayı, müzik ve videolarını düzenlemeyi, birbirine dönüştürmeyi hobi haline getirenlerin ise en çok ihtiyaç duyduğu, fakat oynatıcılar kadar yaygın olarak bulamadığı program türleri ise medya düzenleme ve dönüştürme işlevlerine sahip olanlarıdır.

Piyasadaki mevcut medya dönüştürücüler ile uğraşanlar bilirler. Ücretsiz medya dönüştürücüler birkaç format desteğinin ötesine geçemezler. Çok çeşitli format desteği isteyen meraklıların bu kez karşısına ücretli programlar çıkar. Ayrıca hem ses hem de video dönüştürme özelliği olan yazılımların da sayısı çok fazla değil. Ancak ses ve video desteğini bir arada veren, neredeyse bütün biçimleri destekleyen, hem de ücretsiz bir çözüm arıyorsanız, karşınızda SUPER!

SUPER isimli programımız ücretsiz bir medya dönüştürücü. Hem ses, hem de video dönüştürme seçenekleri sunan yazılımın desteklediği biçimler ise saymakla bitmeyecek gibi. Yazımızda SUPER'i size anlatmaya çalıştık. Programın ismi kadar süper olup olmadığına biz değil, siz karar verin.

İsmi Neden SUPER?
Öncelikle bu dikkat çekici isimden başlayalım. SUPER; eRightSoft firmasının geliştirdiği yazılımın 5 kelimelik isminin kısaltması. Uzun uzun Simplified Universal Player Encoder & Renderer olan programın ismini Türkçe'ye "Basitleştirilmiş Yaygın Oynatıcı Kodlayıcı & Dönüştürücü" olarak çevirebiliriz.

Aslında programın uzun ismindeki kelimeler, SUPER kelimesinin harflerine uyumlu olması için seçilmiş gibi duruyor. Yani SUPER bir kısaltma değil, gerçek isim bir uzatma diyebiliriz :) Belki de firma gerçekten bu kelimeleri seçmişti ve yapılan kısaltma büyük bir tesadüfle SUPER kelimesini oluşturdu. İsmiyle bu kadar uğraşmaya gerek yok. Önemli olan işlevi diyerek yazımıza devam edelim.

Nerden İndirebilirim?
Programı, eRightSoft firmasının kendi sitesinden indirebilirsiniz. Firma programın, kendi verdikleri linklerden başka sitelerden indirilmemesini tavsiye ediyor. İlgili linkleri aşağıda bulabilirsiniz. SUPER'in en son çıkan sürümü, 14 Mart 2007 tarihli v2007.build.22 sürümü.

Programın indirme sayfasında linkleri sayfanın en altında bulabilirsiniz.

eRightSoft web sitesi
SUPER yazılımının sayfası
SUPER yazılımını indirme sayfası

SUPER Hangi Medya Biçimlerini Destekliyor?
Programın hem ses, hem de video formatlarından birçoğunu desteklediğini ilk sayfada belirtmiştik. Şimdi desteklenen formatları tek tek yazalım:
3gp/3g2 (Nokia/NEC/Siemens/Sony Ericsson), aac, ac3, amr, asf, avi, gif, mmf, mov, mp2, mp3, mp4, mpc, mpg, ogg, swf/flv, vob, wav, wma, wmv. Ayrıca Apple iPod, Microsoft Zune, Sony PSP ve PS3 için de özel dönüştürme seçenekleri eklenmiş. Dönüştürmek istediğiniz dosya türleri ise yine bu adı geçen biçimlerden birisi olabilir.

SUPER, sağladığı bu medya türlerinde ayrıca çok çeşitli sıkıştırma biçimlerini destekliyor. Örneğin; avi formatında videonuzu DivX, XviD veya H.264 codeclerinden biriyle, video sesini de mp3, aac veya wav codeclerinden biriyle sıkıştırabilirsiniz.

Programın Arayüzü ve Kullanılışı - 1
SUPER programında arayüz, amatörlerin de rahatlıkla kullanabileceği biçimde tasarlanmış. Medya türünü ve video/ses sıkıştırma biçimlerini, yukarıdaki açılır menüden seçiyorsunuz. Video ve ses biçimlerinde seçeceğiniz özellikler (video çözünürlüğü, saniyedeki kare sayısı, ses için frekans, bit oranı vs.) ise programın ortasına yerleştirilmiş bulunuyor.

Çevirdiğiniz medyanın kaydedileceği yeri, yine programda sağ tıklayınca açılan menüden "Output File Saving Managment" seçerek ayarlayabilirsiniz. SUPER için farklı renk seçenekleri de mevcut. Aynı menüde "Change Skin (Theme)" seçeneğinden farklı renk düzenlerini ayarlayabilirsiniz (resimlerde kullanılan tema: LongHorn).

Programın Arayüzü ve Kullanılışı - 2
Programda dönüştürmek istediğiniz medyayı, alt kısımda bulunan alana sürükleyip bırakabilirsiniz. Ayrıca programın üstündeyken farenin sağ tuşuyla tıklayarak açacağınız menüde, en üstte bulunan seçenekle de medyanızı programa ekleyebilirsiniz. Programda m3u, asx gibi çalma listelerini ya da internetteki stream linklerini çalabilir, stream yayınları kaydedebilirsiniz.

SUPER programına birden fazla medya ekleyip, yığın işlem yapabilme özelliği sayesinde çok sayıda medyayı bir seferde dönüştürmeniz de mümkün. Yapmanız gereken yine alt kısımdaki boşluğa istediğiniz kadar dosyayı sürükleyip bırakmak.

Medyaları ilgili kısma ekleme işleminden sonra dönüştürmek istediğiniz medya türü ve video/ses için sıkıştırma biçimlerini, bir önceki sayfada gibi programın üst kısmında bulunan açılır menülerden seçiyorsunuz. Daha sonra ortada bulunan video/ses özelliklerini seçip, programın alt kısmında "Encode (Active Files)" etiketli butona bastığınızda, medyalarınız dönüştürülmeye başlıyor.

Eğer programı sadece bir oynatıcı olarak kullanmak isterseniz yapmanız gereken sadece dosyaları ekleyip, yine alt kısımda bulunan "Play (Active Streams|Files)" etkietli butona basmak.

Göze Çarpanlar
SUPER programının en dikkat çeken yanı şüphesiz çok çeşitli medya türünü kullanabilmesi ve medya biçimine dönüştürebilmesi. Üstelik bunu ücretsiz olarak sunması kullanıcıyı en çok memnun edecek nokta. Basit arayüzü ve çok çeşitli özellik sunması da programın hem amatörlere hem de profesyonellere hitap etmesini sağlıyor.

SUPER'in kullanılması için tercih sebebi olacak bir diğer nokta da programın .flv videoları kullanabiliyor ve videoları .flv türüne dönüştürebiliyor olması. Son zamanlarda internette hızla artan video sitelerinde kullanılan video türü olan flv, yani Flash Video biçiminde kodlanmış videolar, bilgisayara indirildikten sonra ya bir .flv video player yardımıyla izlenebilir, ya da bu videolar dönüştürülerek yaygın diğer medya oynatıcılarında yürütülebilir. Flv video oynatıcılar için çeşitli ücretsiz alternatifler mevcut iken, dönüştürme işlemini ücretsiz olarak yapabilecek yazılımların sayısı oldukça az durumda. Ancak SUPER bunu kullanıcılara ücretsiz olarak sunmakta.

Programın .gif biçiminde hareketli resim desteği de sağlaması ilgi çekici bir diğer nokta. Videolarınızı hareketli .gif resimlerine dönüştürerek bunları forum sitelerinde kullanabilir ya da bunlardan MSN Messenger için hareketli ifadeler oluşturabilirsiniz.

Sağlanan Destek
SUPER programının dili İngilizce. Programın son sürümünde, herhangi bir dil eklentisi bulunmuyor. Yani programı Türkçe kullanmak için şimdilik bir şansınız yok.

Programın ücretsiz olarak indirilip tam sürüm olarak kullanılabilmesi, eRightSoft firmasının sitesinde, büyük ve kırmızı yazı tipiyle üzerine basılarak ifade edilmiş. Aynı şekilde programın başka yerlerden ücretle satın alınmaması da kullanıcıya özellikle belirtilmiş.

Programı kullanırken yaşayacağınız muhtemel sorunlar için SUPER programının forum sitelerinden yararlanabilirsiniz. İlgili foruma, aşağıdaki linkten erişebilirsiniz (forum dili İngilizce). Yine programı kullanırken karşınıza çıkan bir sorun için sıkça sorulan sorular sayfasına da başvurabilirsiniz.

SUPER Forum Sayfası
SUPER Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) Sayfası

SUPER ile ilgili söyleyeceklerimiz bu kadar. Programın ismi gibi gerçekten SUPER olup olmadığına karar vermek için söz sizde ;)

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle