site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Dünyanın En Zengini Kim Dersiniz?


Bill Gates'i hala dünyanın en zengin insanı sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz...

Bir zamanlar Bill Gates'i dünyanın en zengin insanı olarak bilirdik. Ancak Telekom sektörünün yükselişi Gates'i tahtından etti çoktan. Meksikalı bir telekomünikasyon devi, Carlos Slim Helú, Bill Gates'e geçtiğimiz yıl nal toplattı, hem de arayı 8 milyar dolar açarak! Bakalım, güncel Top 10 teknoloji zengini listemizde yeni durum nedir?

1. Carlos Slim Helú
Varlığı:
67.8 milyar dolar
Firma: Telmex, América Móvil, Grupo Carso
Bill Gates'i tahtından eden adam, . Meksikalı bir telekomünikasyon devi. Darısı Türk Telekom'un başına...

2. Bill Gates
Varlığı:
59.2 milyar dolar
Firma: Microsoft
Paracıkları hayır kurumlarına bağışladıktan sonra listedeki liderliği sona eren Bill Gates'in makus talihini yenmek için Microsoft'a ne gibi bir stratejik hamle yaptıracağı merak ediliyor.

3. Lawrence Ellison
Varlığı:
21.5 milyar dolar
Firma: Oracle
Veritabanı piyasasında çok büyük rekabet yaşanıyor, ancak eski dost Oracle'ın hakimiyeti hala devam ediyor anlaşılan.

4. Paul Allen
Varlığı:
18 milyar dolar
Firma: Microsoft
Bir zamanlar Bill Gates ile bu listede en üst sırayı paylaşan Allen artık gözden düştü, hatta yakında Google'cılar tarafından yerinden edilecek gibi duruyor.

5 ve 6. Sergey Brin ve Larry Page
Varlığı:
16.6 milyar dolar (her birinin)
Firma: Google
İkisi bir araya gelince listede 3. sıraya yükselecekler, ama bir firmayı iki eşit ortak olarak kurarsan işte böyle 5. sıraya düşürürler adamı. Ama yine de sadece bir arama algoritması ve boş beyaz bir web sayfası ile işe başladıkları düşünülürse başarıları tek kelime ile göz kamaştırıcı.

7. Michael Dell
Varlığı:
15.8 milyar dolar
Firma: Dell
Dünya çapında Dell kadar problem yaşayan bir donanım firması bulmak zordur, ama yine de 6. Sırada kalmayı başarıyorlar. Bir de problem çıkmasa kim bilir nasıl olacak durum. HP'ciler düşünsün artık...

8. Steven Ballmer
Varlığı:
15 milyar dolar
Firma: Microsoft
Dedikodulara göre bütün memleketi satın alacak kadar zengin olan Steven Ballmer hala kodları ufacık bir ofiste daracık bir masada çalışarak yazıyormuş. Olsun, yine de kendisi programcıların gurur abidesidir...

9. Naguib Sawiris
Varlığı:
10 milyar dolar
Firma: Orascom Telecom Holding
Geçen yıl 278. Sırada olan Mısırlı Telekom firması Orascom Telecom'un CEO'su Naguib Sawiris bu yıl 9. sırada. Dua edelim de bizim Telekom'cular bu adamdan akıl almasınlar, Şu an Internet'e ödediğimiz parayla 128 K'yı zor görürüz sonra...

10. Sunil Mittal
Varlığı:
9.5 milyar dolar
Firma: Bharti Telecom
Şurası kanıtlanmış bir gerçek. Eğer zengin olmak, bu listede bulunmak istiyorsan Telekom'cu olacaksın. Hindistan'dan GSM operatörü Bharti Telecom bu yıl listeye 10. sıradan girmeyi başarıyor.



iPhone da kırıldı


Ünlü Norveçli hacker DVD Jon, iPhone’un operatör desteği olmadan da müzik ve internet özelliklerini kullanabilmeyi başardığını iddia etti.

Daha önce DVD’nin koruma kodlarını da kırmayı başaran ve “DVD Jon” adı ile bilinen 23 yaşındaki Johansen, ABD’de ve dünyada çalışması için AT&T operatör desteğine ihtiyaç duyan iPhone’u, konuşma özelliği dışında bu operatörün desteği olmadan çalıştırdığını iddia etti.

DVD John, iddiasını internette kendisine ait günlükte yayınladı. DVD John, 3 Temmuz’da, “So Sue Me” (Hadi beni dava et) başlığı ile yayınladığı günlükte, iPhone’dan tıpkı iPod gibi müzik dinleyip, Wi-Fi özelliğini kullanabildiğini fakat konuşma işlevini yerine getiremediğini açıkladı.

Günlüğünde, bu konuda kafa yoranlar içinteknik detayları da yayınlayan DVD Jon, bahsettiği kırma işleminin sağlanabilmesi için gerekli yazılımların linklerini de veriyor.

AT&T yetkilileri, iPhone’un kırılması ile ilgili iddialara doğrudan yanıtlar vermezken; iPhone’dan maksimum performans alınması için, ürünün AT&T şebekesi ile etkinleştirilmesi ve Apple ile yaptıkları iki yıllık anlaşma gereğince ürünün AT&T desteği olmadan kullanılmasının suç sayılacağını belirtiyor. Apple yetkilileri ise DVD Jon’un iddiası ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadılar.




Microsoft'tan altı güncelleme geliyor



Microsoft, salı günü yayınlayacağı aylık olağan güvenlik güncellemesinde, Windows, Microsoft Office ve NET Framework'teki üçü kritik, altı açığı kapatıyor

Microsoft, önümüzdeki salı (10 Temmuz) altı güvenlik güncellemesi yayınlamaya hazırlanıyor. Aylık olağan salı günü güncellemeleri kapsamında yayınlancak güncellemeler, Windows işletim sistemi, Microsoft Office ve .NET Framework programları için gelecek.

Kapatılan altı açıktan üçü "kritik" olarak değerlendirilirken, açıkların kullanılması ile saldırganların, sistemlere, uzaktan zararlı programlar yerleştirebileceği bildiriliyor. Yayınlanacak güvenlik güncellemelerinden üçü Windows, ikisi Office ve biri de .NET Framework'teki açıkları kapatıyor.

Yeni güncelleme ile kritik açıkların yanısıra, Publisher ve Windows XP Professional ürünlerindeki iki "önemli" tanımlaması yapılan açık ve Winsows Vista'daki "orta seviyede tehlikeli"olarak nitelendirilen bir açık da kapatılıyor. "Önemli" olarak nitelendirilen açıklar sisteme sızıp, uzaktan program çalıştırmanın önünü açarken, "orta seviyede tehlikeli" olan açıklar yalnız izinsiz bilgi elde edilmesine imkan tanıdığı belirtiliyor.

Kaynak: teknolatte


Seagate Springtown Fabrikası
Barracuda 7200.11 ile masa üstünde 1 TB


Seagate, masaüstü bilgisayar uygulamalarında artan dijital içeriğe yeterince yer açacak 1 TB (1000 GB) kapasiteli Barracuda 7200.11 sabit diski sunuyor.

Seagate, masaüstü bilgisayar uygulamalarına yönelik kapasite, performans ve güvenilirlik sağlayan 1 TB'lık Barracuda 7200.11 sabit diskini sunuyor.

Seagate, ev ve ofisteki dijital içeriğin hızlı artışının, çok miktarda sabit disk depolaması gerektirdiği günümüzde, dünyanın artan dijital içerik ihtiyacını karşılamak amacıyla, evden, arabaya ve ofise kadar uzanan, sabit diskler sunmaya odaklanıyor.

Barracuda 7200.11, yüksek seviyedeki 105MB/s’lık sürekli aktarım hızıyla yüksek kapasiteli masaüstü sabit diskleri arasında yer alıyor. Barracuda 7200.11, 8 watt’lık düşük güç seviyesiyle, enerji tasarrufunun yanısıra daha serin çalışarak güvenilirliğini de artırıyor. Barracuda 7200.11, insan kulağının duyma eşiği altındaki 2,7 bel seviyesinde sessiz bir çalışma performansı gösteriyor.

Barracuda ES.2’in ve 7200.11’in yüksek miktarda sevkiyatına yılın üçüncü çeyreğinde başlanması bekleniyor. 1TB kapasiteli Barracuda 7200.11 diskinin, ABD'deki tavsiye edilen perakende satış fiyatı da 399.99 dolar olacak.

Kaynak: teknolatte


resimle oynasma sitesi

alt

Resmini yüklüyorsun ve sitede buluna birçok mini cliapart ve komik materyal ile resmini farklı bir hale getirebiliyorsun.
http://www.graphita.com




0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle