site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Bira Kutusu nelere kadir (beer box)


Becereikli yurdum insanı hayal gücünü konuşturmuş..







Gmailinizi Ftp server gibi Kullanın Mozilla Firefox Eklentisi



alt Gspace alt Firefox Add-ons


Gspace Mozilla Firefox eklentisi ile Gmal hesabımızı dosya deposu,ftp server gibi kullanabiliyoruz.Çok kullanışlı bu eklentinin arayüzü adeta bir ftp programını andırıyor.Bilindik eklenti yüklenmesinin ardından Araçlar menüsüne kısayolu kendiliğinden oluşuyor ve sadece 1 hesabınızı değil onlarca hesabınızı eklentiye ekleyerek hesaplar arası geçişide sağlayabiliyorsunuz.Dosyalarımın yedeği olsun diyenlere tavsiye...Aman sakın dosya yükleyip insanlara linkini verip indir koçum demeyin.O dosyanın indirilmesi için Gmail email şifresinin indirecek kişide olması gerekiyor..Downtr yi ilk açtığım zamanlarda Gmail Drive programıyla yüklediğim bir programın linkini verip komik duruma düşmüştüm :)

English :
This extension allows you to use your Gmail Space (2.8 GB and growing) for file storage. It acts as an online drive, so you can upload files from your hard drive and access them from every Internet capable system. The interface will make your Gmail account look like a FTP host.
After the installation, you'll get an option called "Gspace" in your "Tools" menu, which opens the GSpace window.

It's great for storing/sharing files with your friends. Also very good to backup photos and music files (as you can view/listen to them from Gspace).


Çalışan Versiyonlar - Works with:
Firefox Firefox: 1.5 ? 2.0.0.*

Yükle - Install Now





11 Eylül saldırısına 3 boyutlu simülasyon

Amerikan Purdue Üniversitesi, 11 Eylül’de Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırıyı 3 boyutlu bir simülasyona aktardı. 2 yıl süren çalışma, kulelerin nasıl kısa sürede yıkıldığı sorusuna yanıt veriyor. Çalışmada Türk mühendislerin de imzası bulunuyor.

INDIANAPOLIS - 11 Eylül’de yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerinin kolayca yıkılmasının arkasındaki neden, Purdue Üniversitesi’nin araştırmasında ortaya çıkarılmaya çalışıldı.

Bunun için bir grup mühendis, 2 yıl süren projede saldırının ilk 3 boyutlu simülasyon görüntülerini hazırladı.

Aralarında Türk mühendislerin de yer aldığı ekibe göre, kulelerin bu kadar çabuk yıkılmasının nedeni, uçağın alev almasının ardından kulelerdeki yangına dayanıklı malzemenin zarar görmesi.



Ekibe göre yapısal kolonların, uçağın gövdesinden fırlayan metal parçalar ve sıcaklığın etkisiyle zayıflaması, kulelerin kendi ağırlığını taşıyamaz hale gelmesine yol açtı ve kuleler birkaç saat içinde çöktü.

Çalışmanın sadece saldırının daha iyi anlaşılmasına değil, başka binalarda benzer felaketlere yönelik daha iyi önlemler alınmasına da yardımcı olması umut ediliyor.

ABD’nin simgelerinden Dünya Ticaret Merkezi’ne yönelik El Kaide saldırısında, resmi rakamlara göre yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.


NTV


0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle