site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner
Dosya paylaşmanın en güzel yolu onu nette iyi bir yere yüklemektir. Ayrıntılar yazımızda.

Arkadaşlarınızla özel bir etkinlik düzenlediniz ve elinizde o günle ilgili bir dolu fotoğraf ve video görüntüsü var. Bu görüntüleri sıkıştırdınız ve arkadaşlarınızın mailine göndermeyi düşündünüz. Yalnız şöyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz; eğer aynı mail şirketinin posta kutularını kullanmıyorsanız ya sizin ya arkadaşınız yüksek büyüklükteki bir dosyayı alma ve gönderme sorunu ortaya çıkacaktır.

Bir de her bir arkadaşınız farklı bir mail adresine sahip olduğu için dosyaları paylaşmak duruma göre bir gününüzü bile alabilecektir. E-mail ile bir dosya göndermek de bazen güvenli olmayabilir. Bunları düşündüğünüzde yapılacak en mantıklı ve kolay iş dosyanızı, boyutu ve türü ne olursa olsun, sıkıştırdıktan sonra netteki bir depoya yüklemek ve yükleme sonrası alacağınız linkten herkesle paylaşmak olacaktır.

Yazımızda dosyalarınızı güvenle yükleyecek ve bunları dilediğiniz herkesle paylaşabileceğiniz upload sitelerini bulacaksınız.

Sizlere tanıtacak olduğumuz sitelerin tamamı ticari bir amaçla kurulmuş şirketlerdir. Bu siteler ücretsiz olarak da dosya yükleme ve indirmeye izin vermekteler, siz de büyük ihtimalle bu hizmetleri hiçbir ücret ödemeden kullanmayı planlıyorsunuzdur. Sizlere önerimiz, internet ortamına yükleyeceğiniz dosyalarınızın bir yedeğini mutlaka bilgisayarınızda bulundurmaya devam etmeniz olacaktır, çünkü bu firmalar yüklediğiniz dosyayı kafalarına belli bir zaman dilimi içinde sunucularından size haber vermeden kaldırma hakkına sahiptirler.


Son 1-2 yıldır internet üzerinde ve özellikle Avrupa kıtasında en çok kullanılan dosya yükleme merkezi olan Rapidshare sayesinde adı gibi hızlı bir şekilde dosyalarınızı yükleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

İngilizce bir site olan Rapidsare, yükleyeceğiniz dosyanın en fazla 100MB olmasına izin veriyor. Eğer yükleyeceğiniz dosya boyutu 100MB ve üzerindeyse bunu ZIP veya RAR araçlarıyla birkaç parçaya bölebilir ve bu şekilde de paylaşabilirsiniz. Rapidshare yüklediğiniz dosyayı 90 gün boyunca sunucularında barındırmayı vaadediyor ancak size elinizi mümkün olduğunca çabuk tutmanızı öneririz.

Rapidhare'yi ilk açtığınızda sayfanın ortasında bir kutu ve yanında "Göz at" ve "Upload" isimli iki adet buton göreceksiniz. Bunlardan "Göz at"a tıklayın ve bilgisayarınızdan depoya yüklemek istediğiniz dosyayı seçin. "Upload" düğmesine bastığınızda işlem yapılmaya başlayacaktır.

İşlem tamamlandığında sizi kullanıcı adı ve şifre isteyen bir sayfa karşılayacaktır, üye değilseniz sayfanın en altında bulunan "I don't want a collector's account right now. Just give me the download-link." satırına tıklamanız yüklediğiniz dosyanın linkini gösteren diğer sayfayı getirecektir.

Artık yapmanız gereken "Your Download-Link #1" yazan kısımdaki linki bir yere kopyalayıp arkadaşlarınızla paylaşmanız olacaktır.

Rapidshare

File Factory'nin ününün de Rapidshare'den aşağı kalır bir yanı yok. Üstelik tek seferde 100MB yerine 300MB'lık paylaşıma izin vermesi onu biraz daha üstün kılabiliyor. Ancak File Factory bir dosyanın 7 gün içersinde kimse tarafından indirilmemesi durumda yüklediğiniz dosyayı sunucusundan silebiliyor, bu da birçok kullanıcının tercih etmeyeceği bir seçenek oluşturabilir.

Rapidshare'de olduğu gibi sayfalarında bolca reklam barındıran File Factory'de de sayfalar İngilizce. Kullanımı yine oldukça kolay bir site olan File Factory'e dosyanızı yüklemek için "Select File" düğmesine tıklayın ve yüklemek istediğiniz yerden dosyanızı seçerek "Begin Upload" düğmesine tıklayın ve dosyanızı yükleyin.

Yükleme işlemi sonunda verilecek olan linkleri bir yere kopyalayıp, dosyanızı paylaşmak istediğiniz kişilere tek satır halinde ulaştırabilirsiniz.

File Factory

Files Upload, yine Avrupa kıtasının internet kullanıcıları tarafından oldukça sık kullanılan ve bol dosya paylaşımı yaptıkları bir yükleme merkezi.

Bunun başlıca nedenlerinden biri ücretsiz kullanımda 300MB'lık dosya paylaşıma izin vermesi, diğeri ise İngilizce'nin yanında İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Flemenkçe, Portekizce ve Polonyaca olarak da hizmet verilmesi olabilir. Dosyanızı yüklerken yine herhangi bir zorluk yaşamayacağınız bir site olan Files Upload, dosyanızı yüklemeden önce mutlaka o dosyayla ilgili küçük bir bilgi istiyor.

Files Upload

Zupload kolay kullanım, hızlı yükleme ve indirme seçenekleriyle diğer upload merkezleri gibi iyi bir hizmet sağlıyor ancak rakip tam 500MB'lık dosya yükleme boyutuyla oldukça zorlayacağa benziyor.

Henüz 1 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen bir çok kullanıcının yüksek boyutlu dosyaları gönderip almasını sağlayan site oldukça kolay bir kullanıma sahip. Sitede var olan tek İngilizce.

Zupload

Big Upload adı gibi büyük bir dosya paylaşım merkezi. Aslında adının büyük olması daha çok tek seferde yükleyebileceğiniz dosya boyutunun miktarıyla doğru orantılı. Big Upload, tek seferde 500MB'lık dosya yükleminize olanak sağlıyor.

Big Upload, 500MB'a kadar yüklediğiniz dosyayı sunucularında tam 30 gün barındırıyor ve kullanıcılarına büyük bir avantaj sağlıyor. Rapidshare'e göre biraz daha karmaşık bir yapısı varmış gibi görünen yükleme sayfası aslında oldukça kullanışlı ve kolay.

İlk kutuda "Göz at" düğmesini kullanarak yüklemek istediğiniz dosyanın bilgisayardaki yerini bulun ve tamam deyin. Daha sonra "I agree" kutucuğunu tikleyin (bu illegal içerikli bir dosyayı yüklemediğinize dair firmanın sizden istediği bir taahhüttür). Üçüncü adımda ise dosyanızın küçük bir açıklamasını yaparak Upload düğmesine basın ve linkinizin gelmesini bekleyin

Big Upload

Dosya yükleme siteleri içinde en güzel tasarıma ve en çok seçeneğe sahip olan paylaşım sitesi olan Badongo'ya 1GB'a kadar dosya yükleyebilirsiniz. Sistem yüklediğinizi varsaydığımız 1GB'lık veriyi otomatik olarak 10'a bölüyor ve 100MB'lık kısımlar halinde indirmenize olanak sağlıyor. Site üç şekilde bir sistemle hizmet veriyor.

Sitenin en büyük avantajı ise Türkçe olması. İlk seçenek tatlı tuzluya karışmadan ücretsiz ve hızlı bir şekilde dosyanızı sunucuya yükleme ya da indirme şeklinde oluşuyor. Dosyanız 25 gün boyunca sunucuda kalabiliyor. İkinci seçenek ise ücretsiz üyelik şeklinde.

Siteye ücretsiz üye olduğunuzda sırasıyla şu hizmetlerden de ücretsiz şekilde faydalanabiliyorsunuz :

Maksimum Paralel İndirmeler, Tek tıklamalı çoklu dosya yükleme, Dosya & Klasör Yönetim Araçları, Fotoğraf Albümü & Slayt Gösterisi Araçları, İsteğe Uyarlanmış SubDomain Adresi, Özel Dosyaların Parolalı Koruması, müzik Çalar & Dosya-Link Butonları ve 45günlük dosya barındırma hizmeti.

Üçüncü seçenek ise ücretli üyelik, bunu düşünürseniz siteden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Badongo

Hemenpaylas.com 2006'da illegal paylaşımın çoğalmasından ve müzik şirketlerinin aşırı baskısından dolayı kapanmasından sonra Türk sunucuların sayısı epeyce azaldı.

Zaten bir çoğu da baskılara dayanamayarak yayın hayatlarına son verdiler. Ancak sayıları az da olsa yine birkaç tane Türk yükleme sitesini sizlere önerebiliriz.

İşte bunlardan üç tanesi :

Dosya.cc – 300 MB
Dosyam.net – 250 MB
Kelebek Upload – 100 MB

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle