site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

"Bağlan Beyoğlu" ile ücretsiz internet

"Bağlan Beyoğlu" projesiyle İstiklal Caddesi'nde ücretsiz, kablosuz internet bağlantısı sağlanıyor.

Beyoğlu Belediyesi, İstiklâl Caddesi boyunca her noktada mobil internet bağlantısı sağlayan, "Bağlan Beyoğlu – Kesintisiz Kablosuz Erişim" projesini hayata geçirdi. Taksim Meydanı ile Tünel arasında yaklaşık
2 km'lik bir hat boyunca aynı anda bin kişinin kullanabileceği kablosuz internet erişimi hizmeti, 50 Mbps kapasiteli olarak hizmet verecek

Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Kent Projesi"nin bir parçası olarak uygulamaya geçen proje ile daha fazla sayıda İstanbullunun kablosuz internet olanağından ücretsiz olarak yararlanması ve Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine katkı amaçlanıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi'nin yenilikler konusunda öncü olduğunu belirterek, "Çağdaş belediyecilik anlayışımızın gereği olarak dünyanın en gelişmiş e- belediyecilik örneklerini veriyor, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti programına yakışır bir Beyoğlu hazırlıyoruz. Bağlan Beyoğlu, e-belediye vizyonumuz ve çağdaş belediyecilik anlayışımızın somutlandığı bir girişimdir." dedi.

"Beyoğlu Belediyesi" isimli Access Point'ler vasıtasıyla sisteme bağlanan her bir kullanıcı; Proxy, Firewall (Güvenlik Duvarı), Virüs koruyucuların güvenliği ile e-maillerine ulaşabilecek, Web Sörf, Chat ve Video Konferans yapabilecek, genişband internet erişimi keyfini yaşayacak.

Beyoğlu Belediyesi'nin 150. yıldönümünde, İhlas Net lisansıyla hayata geçirilen kesintisiz kablosuz internet erişimi hizmeti, kapsadığı alan ve hızı açısından Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Benzer uygulamalar dünyanın birçok ülkesinde bir kamu hizmeti olarak geniş alanları kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.



Kontörlerini Kaptırma

Operatörlerin popüler zil sesleri için yüzlerce kontörünüzü almasına izin vermeyin. Yazımızı okuyun.

Cep telefonları son on yılda tam anlamıyla hayatımızın bir parçası oldu. Yüzlerce telefon modeli piyasada boy gösteriyor. Hepsinin kendine has ayrı güzellikleri ve özellikleri bulunuyor. Ancak tüm telefonlarda değişmeyen bir şey var o da telefonu telefon yapan özellik, yani zil sesleri.

Ne model cep telefonu kullanırsanız kullanın, hafızasında en az 30 tane zil sesi bulunacaktır. Bunlar gönlünüze göre değilse telefonunuza kısa mesajla, gprs ya da wap yardımıyla sevdiğiniz melodiyi yüklersiniz. Tabi bu yüklemenin de bir bedeli olacaktır. Bunları farkeden uyanık firmalar son 7-8 yılda özellikle ülkemizde korkunç paralar kazandılar ve kazanmaya da devam ediyorlar.

Bir tek melodiye ortalama 25 kısa mesaj ücreti alan bu firmalara artık sevdiğiniz şarkının bir bölümünün kesilmiş halini telefonunuza yüklemek için kontör kaptırmayın. İhtiyacınız olan bir bilgisayar ve yazılım. Ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

Telefonunuz gerçek sesleri ya da polyphonic zil seslerini çaldığından eminseniz ve cep telefonunuz ve bilgisayar arasında bir bağlantı kurabiliyorsanız kendi zil seslerinizi belirleyip telefonunuza yüklememek için hiçbir nedeniniz yok demektir.

Sizlere yardım olacak yazılımın adı Ringtone Maker Silver. Magix yazılım firmasının başarılı programlarından biri olan Ringtone Maker, cep telefonundaki melodilerden sıkılmış ve yenilik arayan kullanıcılar için tasarlanmış. Yazılım gerçek müzik parçalarını ve sesleri telefona uygun bir hale getirirken, MIDI sesleri de polyphonic melodi haline getirebiliyor.

Gerçek zil sesleri oluşturmak için sahip olduğunuz müzik CD'lerinden, MP3, WMA ve OGG uzantılı dosyalardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızdaki resimleri de telefonunuza uygun şekle getirip yükleyebilirsiniz.

Ringtone Maker Silver'ı İndirin

Ringtone Maker Silver ücretli bir yazılımdır ancak deneme sürümüyle de dilediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Programı yükleyip, ilk kez çalıştırdığınızda tüm seçeneklerin neredeyse aynı pencerenin içinde olduğunu göreceksiniz.

Ringtone Maker yine göreceğiniz gibi zil sesi yapma işlemini penceresinde 1,2,3 şeklinde adımlandırmış. Birinci bölüm "Select Content" kısmı yani zil sesi yapmak istediğiniz parçayı seçip işleme koymaya başlayacağınız alandır. İkinci bölüm "Edit Ringtone" kısmıdır. Burası da seçtiğiniz parçayı kesip biçeceğiniz alandır. Üçüncü bölüm ise "Create Ringtone" yani zil sesini oluştur bölümüdür.

Ringtone Maker Silver'ı İndirin

Birinci bölüm olan "Select Content" kısmında solda alt alta sıralanmış şekilde CD/DVD, My ringtones, My music, My videos, My Pictures seçenekleri göreceksiniz. Eğer melodi yapmak istediğiniz parça CD ya da DVD'niz içinde yer alıyorsa ilk seçenekten yola devam etmeniz gerekiyor.

Ancak parçanız sabit diskiniz de yüklüyse diğer 4 seçeneği kullanın veya bilgisayar simgesinden parçanın bulunduğu kısma ulaşın. Eğer melodi yapmak istediğiniz parça bir video ise onu sağ tarafta olan pencereden görebilir ve ön izleme yapabilirsiniz. Seçiminizi belirledikten sonra alt orta kısımda bulunan "Import Content" düğmesine basarak ikinci adıma geçin.

"Edit Ringtone" adlı ikinci bölüm esas işlemleri gerçekleştireceğiniz alandır. İlk bölümü sonlandırırken "Import Content" düğmesine bastığınızda bu ikinci adımda öncelikle bir diyalog penceresiyle karşılaşacaksınız.

"Audio Import" başlığındaki bu pencerede zil sesinin seçtiğiniz parçanın hangi saniyesinde başlayıp hangi saniyesinde sona ereceğini ve melodinin hangi uzunlukta olduğunu belirleyeceğiniz ayarlamalar yer alıyor. Mesela melodiniz seçtiğiniz parçanın 2.dakikasının 54.saniyesinden sonra 12 saniye sürüyor.

Bu bilgileri gereken alanlara girdiniz fakat içinize sinmedi, sıkılmanıza ya da baştan yapmam gerek diye zorlanmanıza gerek yok. Bu işlemi dilediğiniz kadar değiştirme şansınız bulunuyor.

"Edit Ringtone" alanının ilk adımında belirlediğiniz süreyi parçanın açık halindeki mavi çubuk ile de genişletebilir ya da daraltabilirsiniz. Bunu yaparken dinleyerek doğru kısmı bulabilir ve daha güzel sonuçlara imza atabilirsiniz.

İkinci adımda şarkı grafiğinin alt kısmında çalma, durdurma ve "Simultane Ringtone" yani melodinizin fırından çıkmadan önceki sol halini dinleme tuşlarını göreceksiniz. Kırmızı noktalı kayıt tuşuna bastığınızda ise "Audio Recording" isimli bir diyalog penceresi açılacaktır.

Burada gerekli ayarlamaları yaparken dışardan takılan aletlerden gelen sesleri alabilir, kaydedebilir ve zil sesi yapabilirsiniz.

Ringtone Maker Silver kullandıkça insanı şaşırtan özelliklerini sunmaya devam ediyor. İşte bu özelliklerinden biri de 4 stereo parçanın üst üste bindirilip mix yapabilme özelliği. Program tam 4 parçayı üst üste koyup, başarılı karışımlar sağlayabiliyor.

Yapmanız gereken 2-3 ya da 4 parçayı melodinin seçip çalacağı zaman aralığını belirlemek. Bu parçaları mix yaparken tabi ki rastgele yapmak istemeyeceksiniz bunun için Track1-2-3-4 yazan yerde parçaların sesini açıp kısabilir, ilgili parçanın üzerine sağ tıklayıp ekolayzır ayarlarını açabilir ve tam bir ses kontrolü sağlayabilirsiniz.

"Create Ringtone" adlı son adımda ise artık melodinizin dosya biçimini belirleyerek işleminizi noktalandırıyorsunuz. Eğer cep telefonunuz MP3 formatını destekliyorsa soldan ilk simgeye tıklayarak melodinizi oluşturabilirsiniz.

Aynı zamanda aygıtınızın desteğine göre WAV, ADPCM, SMAF ve WMA seçenekleri de mevcut. Bu seçeneklerden birine tıkladığınızda "Export Ringtone" adlı diyalog penceresi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu diyalog penceresinde de 3 bölüm bulunmakta. Birinci kısımda oluşturduğunuz melodinin nereye kaydedileceğini belirliyorsunuz.

İkinci bölümde ise oluşturduğunuz melodiye telefonunuza ne şekilde ulaştıracağınızı seçiyorsunuz. Üçüncü bölümde ise zil sesinizin ses kalitesini seçiyorsunuz.

Cep telefonunuz gerçek sesleri desteklemiyorsa MIDI dosyalardan faydalanabilirsiniz. MIDI dosyalarını Ringtone Maker Silver'ı kullanarak polifonik melodi şekline getirip telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Yine müzik parçanızda olduğu gibi MIDI dosyasını "Edit Ringtone" bölümüne taşıyın ve sağ tuşa klikleyip MIDI özellikleri penceresini açın. Bu pencerede birçok kanalı açıp kapayabilir ses özelliklerini belirleyebilirsiniz.

Yaptığınız tüm işlemleri diyalog penceresinin altında yer alan oynatma düğmeleriyle konrol edebilir ve OK'leyebilirsiniz. Son olarak da "Create Ringtone" kısmındaki "Polyphon" simgesine tıklayarak polifonik melodinizi oluşturabilirsiniz.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle