site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Pocket PC Uygulamaları

Cep bilgisayarları artık gelişmiş özellikleriyle hayatımızın bir parçası haline geldi. Günümüzün PDA'leri kullandıkları işletim sistemleri ile cep telefonu ve bilgisayarı bir araya getirmiş durumdalar. Microsoft Windows yazılımı da cep bilgisayarlarını daha popüler hale getiren başlıca işletim sistemidir.

Pocket PC denilen cep bilgisayarları aynı zamanda Windows Mobile işletim sistemini kullanan cep bilgisayarları olarak bilinirler. Cep bilgisayarına belki de bilgisayar adını kazandıran en önemli unsur, Windows Mobile işletim sistemi ile birlikte Microsoft Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile gibi programların gelmesidir. Bu sayede Microsoft Office programı yüklü bir masaüstü bilgisayarda olduğu gibi ofisiniz de Pocket PC'nizin ekranına geliyor.

Masaüstü bilgisayarınızda aşina olduğunuz Outlook ve Windows Media Player programları da Windows Mobile ile yüklü gelen yazılımlardan bazılarıdır. Kısacası Windows Mobile Pocket PC yüklü bir cep bilgisayarınız varsa yanınızda küçük bir de XP taşıyorsunuz demektir. Ancak bilgisayarınızdaki XP'nin sizlere tam anlamıyla yetemeyeceği gibi Windows Mobile işletim sisteminizde size yetmeyebilir. Bunun farkında olan yazılım firmaları da sürekli yeni programlar tasarlamakta ve Pocket PC kullanımının yaygınlaşmasını da teşvik etmektedirler.

Yazımızda Windows Mobile Pocket PC'ler ve bazı Windows Mobile yazılımı kullanan cep telefonları için işinize yarayacak en seçme programları ve bunların tanıtımlarını bulacaksınız.

Agile Messenger

Windows Mobile işletim sistemi yüklü Pocket PC'niz ya da cep telefonunuz ile MSN®/Live Messenger, Yahoo!®, AIM®, ICQ®, Google Talk® gibi birçok anlık mesajlaşma sistemine bir tek Agile Messenger'ı kullanarak girebilir ve kesintisiz iletişime geçebilirsiniz. Aşağıda iki adet link bulunmaktadır size uygun olan yazılımı indirin ve cihazınıza yükleyin.

Agile Messenger'ı İndirin
Agile Messenger Pocket Phone'u İndirin

Skype

Artık fazla söz söylemeye gerek yok. Bildiğiniz ve kullandığınız Skype programının Windows Mobile işletim sistemi için özel olarak hazırlanmış sürümü. Eğer cep bilgisayarınızla ağlara bağlanabiliyorsanız Wi-Fi alanı içersinde dilediğiniz Skype kullanıcısını arayıp şarjınız bitene kadar sesli olarak ücretsiz görüşebilirsiniz.

Skype Pocket PC'yi İndirin
Skype Mobile'ı İndirin

iTalkie

Cep bilgisayarınızı iTalkie programı ile gerçek bir telsize dönüştürebilirsiniz. Özellikle ofis içersinde sesli iletişimi kolaylıkla sağlamanıza, ya da biraz nostalji yapıp kendinizi bölgesel telsiz frekansına girmeye yarayacak yazılım tamamen ücretsiz bir program.

iTalkie'i İndirin

Adobe Acrobat Reader

Eğer bir cep bilgisayarı kullanıyorsanız olmazsa olmazlarınız arasında yer alacak bir program olan Adobe Acrobat Reader sayesinde artık Windows Mobile'nızda da PDF formatındaki dökumanlarınızı görüntüleyebileceksiniz.

Acrobat Reader'i İndirin

ConverterCE

Pocket PC'nizde kullanabileceğiniz bir başka ücretsiz yazılım olan ConverterCE programı sayesinde ağırlık, uzunluk, uzaklık gibi ölçüleri birbirlerine dönüştürebilirsiniz.

Coverter'ı İndirin

ITO.Calendars v2.0

Tamamen ücretsiz bir takvim ve ajanda programı olan ITO.Calendars adlı programın son sürümünü cep bilgisayarınıza yükleyerek tüm randevularınızı kaydedebilir ve küçük günlükler oluşturabilirsiniz.

ITO'yu İndirin

Event Countdown v1.0

Event Countdown adı üzerinde belirlediğiniz bir tarihi saati geriye saymanıza ve süre tamamlandığında sizi uyarmaya yarayan faydalı bir araç. Yazılım açık olduğunda net tarih ve saati belirdiğiniz olaya ne kadar zaman kaldığı kalan süre kalan yıl, gün, saat, dakika, saniye cinsinden ekranda geri sayılıyor.

Event Countdown'u İndirin

Home Expenses v1.0

Programı ilk yüklediğinizde bir apartman yönetim programıyla karşılaştığınızı göreceksiniz ancak tamamen ücretsiz bir program olan Home Expenses programı ile, kendinize göre kişiselleştirerek tüm harcamalarınızı kontrol altına alabilir, ay sonunda fatura sürprizleriyle karşılaşmanızı bir nebze olsun engelleyebilirsiniz.

Home Expenses'i İndirin

BSoduko

Artık hepinizin yakından tanıdığı Sudoku oyununun Windows Pocket PC işletim sistemi için özel olarak tasarlanmış bir versiyonu.

BSoduku'yu İndirin

TildeTech Hangman

TildeTech adam asmaca oyunuyla cep bilgisayarınızla hem çok eğlenebilir hem de İngilizce'nizi geliştirebilirsiniz.

TildeTech'i İndirin

PocketSnake

Birkaç yıla kadar cep telefonunuzda vazgeçilemeyenleriniz içersinde yer alan yılan oyununun Pocket PC'ler için geliştirilmiş bir versiyonu. Yılanınız artık daha renkli daha hareketli.

PocketSnake'i İndirin

Duke Solitaire

Windows işletim sisteminin standartları içersinde yer alan zaman değişse de oyunlar kategorisindeki yerini hiçbir zaman kaybetmeyen Solitaire oyununun Pocket PC için tasarlanmış özel bir sürümü.

Duke Solitaire'i İndirin

Leo's Flight Simulator

Pocket PC'nizle uçak uçurmak istiyorsanız bu oyunu cep bilgisayarınıza kurun ve pilotluğun keyfini sürün.

Flight Simulator'u İndirin

Bubble Buster

Bubble Buster ise keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Bir zamanlar bilgisayarınızda çok oynadığınız Puzzle Bubble'ın cep bilgisayarları için olan sürümü.

Bubble Buster'ı İndirin

Pencil Box

Pencil Box adlı bu grafik programıyla Windows işletim sisteminin Paint adlı programını Pocket PC'nize taşıyabilirsiniz.

Pencil Box'u İndirin

PocketPicture

PocketPicture adlı programı, kullanıcılar PocketPC'nin Photoshop'u olarak nitelendiriyorlar. Resimler üzerinde her türlü değişimi gerçekleştirebileceğiniz özellikler barındıran özellikler sayesinde çektiğiniz resimleri avucunuzun içinde düzenleme imkanınız var.

Pocket Picture'ı İndirin

DAVA Picture Viewer

DAVA resim görüntüleyici ile kendinize albümler hazırlayabilir, resimlerinizi sıraya koyabilir ve artalan resminizi belirleyebilirsiniz. Oldukça kullanışlı olan program, tüm resim formatlarını da açabiliyor.

DAVA Picture'ı İndirin

PocketTV Classic

PocketTV Classic dünya üzerinde en çok kullanılan Windows Mobile yazılımlarından biridir. Program sayesinde net üzerinden MPEG formatında yayın yapan birçok televizyon kanalına ya da podcast'lere ulaşabilirsiniz.

PocketTV Classic'i İndirin

RealPlayer Mobile

Bilgisayar piyasasındaki en eski video biçimi Real Media'nın ismi artık belleklere kazınmış olan oynatıcısı Real Player cep bilgisayarınızda mutlaka yer alması gereken programların başında geliyor. Real Player sadece kendi formatındaki dosyaları çalkmakla kalmıyor, programı kullanarak mp3 dinleyebilir birçok video sitesine bağlanıp film izleyebilirsiniz.

RealPlayer'ı İndirin

smartFlash

Macromedia'nın swf videolarını cep bilgisayarınızda oynatabileceğiniz en başarılı yazılım olan smartFlash ile iyi kalitede görüntü elde edebilirsiniz.

smartFlash'ı İndirin

Pocket DivX Player

Pocket DivX Player, cep bilgisayarınızda mutlaka bulunması gereken önemli bir yazılımdır. Adından da anlaşılacağı gibi program ile cep bilgisayarınızda DivX formatındaki videoları yüksek görüntü ve ses kalitesinde izleyebiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden yayın yapan televizyon ve radyo kanallarını program yardımıyla canlı olarak da izleyebilirsiniz.

Pocket DivX Player'ı İndirin

Sompy Media Player

Yine tamamen ücretsiz bir video oynatıcı olan Sompy ile birçok video biçimini cep bilgisayarınızda izleyebilirsiniz. Avi, MP4, DivX gibi başlıca video formatlarını destekleyen program tam ekranda video keyfi sunuyor.

Sompy'yi İndirin

MortPlayer

İsmi kulağa biraz tuhaf gelse de Mort Player adlı müzik oynatma programı vazgeçilmezleriniz içinde yer alabilir. MP3, OGG, AAC formatınki müzikleri ekolayzır desteği ve 3D ses kalitesiyle çalmayı başaran MortPlayer seri çalışan bir müzik oynatıcıdır.

Mort Player'ı İndirin

WinamPAQ

WinamPAQ, MP3 denince akla gelen ilk yazılım olan WinAMP'ın Pocket PC'ler için tasarlanmış biçimidir. Bilgisayarınızda kullandığınız WinAMP'tan pek farkı olmayan programın sizin cihazınıza uygun olan sürümünü linkten indirebilirsiniz.

WinPAQ'ı İndirin

GSPlayer

Grafik desteğinden yoksun dümdüz bir MP3 ve OGG oynatıcı olan programın en önemli özelliği internet ortamındaki radyo istasyonlarına bağlanılıp müzik dinlenebilmesidir.

GSPlayer'ı İndirin

TeamStats

Eğer dünya futbolunu yakından takip ediyorsanız ve iddaa oynuyorsanız bu program tam size göre. Programı kurduğunuzda tek yapmanız gereken uygulamayı internet bağlantısı yardımıyla güncellemeniz ve tüm bilgilere ulaşmanız. Tüm liglerin sonuçları, puan durumları, takım ve oyuncu istatistikleri artık cep bilgisayarınızın ekranında.

Team Stats'ı İndirin

Movies4Me

Sinema tutkunları için özel olarak tasarlanan program tüm dünyadaki sinema haberlerinizi Pocket PC'nize taşıyor. Son filmler ve yeni gelecek olan filmler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilir ve sinema eleştirmenlerinin yorumlarına ulaşabilirsiniz.

Movies4Me'yi İndirin

Weather Watcher Mobile

Adından da anlaşıldığı gibi Weather Watcher ile hava durumunu canlı ve 5 günlük tahminler dahilinde takip edebilirsiniz. Dünya üzerindeki her şehrin hava durumuna ulaşabileceğiniz program sayesinde sürprizlerden uzak kalabilirsiniz.

Weather Watcher'ı İndirin

İnternet üzerinden yayın yapan birçok radyo ve televizyon kanalı bulunmakta. Bunlarla ilgili yazılımlar ya da bilgiler araştırdığınızda karşınıza genelde yabancı ülkelerin televizyon ve radyo kanalları hakkında sonuçlar çıktığını varsayarak ülkemizde net üzerinden yayın yapan televizyon ve radyo kanallarını sizler için araştırdık. Aşağıda verilen adresleri Windows Media Player'ınızın URL kısmına yazdığınızda artık cep bilgisayarınız gerçek bir televizyona ve radyoya dönüşecektir.

Televizyonlar

Atv : mms://213.194.117.6/atv
Show tv : http://195.175.9.14/TV-showTv
Show Turk : http://195.175.9.14/Tv-showturk
Kanal D : http://213.243.33.124/kanald
SkyTurk : http://66.90.101.68/TV-skyturk
Ntv : http://144.122.56.15/odtutv
Samanyolu tv : mms://canli.samanyolu.tv/stv
TRT1 : http://212.175.166.3/TV1
Kanal 1 : mms://213.194.117.6/K1
TRT2 : http://212.175.166.3/TV2
TRT4 : http://212.175.166.3/TV4
Dream Tv : http://213.243.33.124/dreamtv
Tv5 : http://212.48.126.102/313664
Sivas Tv : http://66.90.118.66/srttv
MMC tv : mms://193.47.186.179/mmctv

Radyolar

Radyo Viva : mms://84.16.235.95/rv
Show Radyo : mms://84.16.235.90/ShowRadyo
TRT Fm : mms://212.175.166.3/radyofm
PowerFm : mms://xiphias.vargonen.net/PowerFm
radyod : http://84.16.252.129/radyod
JOY Fm : mms://84.16.235.95/rn
Slow Türk : http://84.16.252.129/slowturk
Radyo Boğaziçi : http://www.radyobogazici.net:7008
İTÜ Radyosu : mms://160.75.86.29/Radyo_uni
Radyo 5 : mms://84.16.235.95/r5
Radyo Yurdum : http://sunucu1.radyolarburda.net:7070
Radio Eksen : http://212.175.79.106:1038
Moral Fm : http://66.90.118.66/moralfm
Polis Radyosu : mms://www.polisradyosu.net/pr

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle