site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

PES 2008 Geliyor!

FIFA'nın en büyük rakibi Pro Evolution Soccer 2008, PlayStation 3'e bomba gibi düşmeye hazırlanıyor!

Tüm dünyanın gönlünde taht kuran, FIFA'nın en güçlü rakibi Pro Evolution Soccer'ın yeni versiyonu PES 2008, sadece PlayStation 3 konsolu için raflardaki yerini alacak. Pro Evolution Soccer 2008'in yapımcısı Konami, her geçen gün oyuncuların heyecanlı bekleyişlerini daha da arttıran açıklamalarda bulunuyor.

Kendi stadyumlarımızı kendimiz yapabileceğimiz, özellikle Şampiyonlar Ligi ve UEFA Liginin atmosferlerinin çok daha gerçekçi ve sağlıklı olacağı, tam bir futbol similasyonu oyunu PS3 sahiplerini bekliyor olacak. Pro Evolution Soccer 2008, bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasada olacakken, oyunla ile ilgili diğer ayrıntılar internet ve basın yolu ile yavaş yavaş ortaya çıkacak. Resmi PlayStation 2 Dergisinin bu ayki kapak konusu ise, Pro Evolution Soccer 2008'den başka bir oyun değil. Oyunda yer alması kesinleşen ligler ise şöyle;

- İngiltere Premier
- İngiltere Championship
- İspanya
- İtalya
- Fransa
- Almanya
- Hollanda
- Portekiz
- Türkiye (Turkcell Süper Lig)
- İskoçya
- Yunanistan
- Rusya
- İsrail



ADSL Ucuzluyor, 4 Megabit Geliyor

Haber Türü: Telekom

Türk Telekom, ISS'lerle yaptığı anlaşmalarda fiyat indirimine gidiyor. Toptan satışlarda sağlanacak bu indirim, kullanıcılara da yansıyacak. İşte yenilikler.

Türk Telekom, TTNET ve Superonline gibi internet servis sağlayıcılarına (ISS) toptan satış teklifini hazırladı. Bu teklifi kabul eden firmalar için çok özel indirimler mevcut. Bu indirimlerin yanı sıra listede yer alan 4 Megabit'lik seçenek de gözlerden kaçmadı. Şimdilik son kullanıcıların bu indirimden ne kadar faydalanacağını söylemek mümkün değil. Son kararı ISS'ler verecek.

İşte O Tablo

ShiftDelete.Net







iGoogle İle Google Senin Olsun

iGoogle ile Google ana sayfasını istediğiniz gibi düzenleyin, kendi Google sayfanızı oluşturun.

Google şüphesiz ki dünyanın en çok kullanılan arama motoru. Google'ın o sade tasarımlı ve kullanımı çok basit olan ana sayfası hepimizin zihninde yer etmiş durumda. Ancak bu basit görüntüden sıkıldıysanız, Google'ın o giriş sayfasından daha fazla yararlanmak istiyorsanız iGoogle isteklerinize cevap verecektir.

iGoogle, Google'ın "Kişiselleştirilmiş Ana sayfa" hizmetinin hem isminin değişmiş hem de işlevlerinin arttırılmış yeni hali. Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan iGoogle ile Google ana sayfasını kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Düzenleyebilirsiniz derken neler yapabilirsiniz?

iGoogle Nedir?
Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi iGoogle için Google ana sayfasının isteğe göre kişiselleştirilebilir biçimi diyebiliriz. Google'ın kendi hizmeti olan iGoogle için herhangi bir yazılım gerekmiyor. iGoogle'a internet üzerinden, bir web tarayıcı sayesinde ulaşabiliriniz.

Ne İşe Yarıyor?
Örneğin bilgisayarın başına ilk oturduğunuzda ilk açacağınız sayfa, önceden düzenlediğiniz iGoogle sayfanız olabilir. Sayfanıza girdikten sonra güncel haberlere bakabilir, hava durumu hakkında bilgi alabilir, gün içinde yapacaklarınız hakkında çeşitli notlar hazırlayabilirsiniz.

Gmail adresinize gelen e-postaları da aynı sayfa üzerinden takip etmeniz mümkün. Bilgisayarınızda ayrı bir tarayıcı penceresi veya sekmesi açmayı gerektirmeden, iGoogle sayfanıza ekleyeceğiniz Gmail modülü sayesinde e-postalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Gün içinde sıkıldığınız, boş vakit bulduğunuz zamanlarda yine iGoogle sayfanıza eklediğiniz oyunlar imdadınıza yetişecektir.

iGoogle sayfanızı çeşitli özelliklerle donatmanız mümkün. İlerleyen sayfalarda bütün özellikleri ayrıntısıyla inceleyeceğiz.

iGoogle Sayfasına Nasıl Ulaşabilirim?
iGoogle sayfasına www.google.com.tr/ig adresinden ya da www.google.com.tr bağlantısından Google ana sayfasını açtıktan sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan iGoogle bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

iGoogle'ı sayfaya ulaşır ulaşmaz kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak oturum açmadan düzenlediğiniz sayfa kalıcı olmayacaktır. Eğer Google hesabınızla oturum açıp iGoogle sayfanızı düzenlemeye başlarsanız, bu sayfa hem kalıcı olacaktır, hem de başka bir bilgisayardan bağlandığınızda kendi ana sayfanızı görüntüleyebilmenizi sağlayacaktır.

Eğer Gmail veya Arama Geçmişi gibi bir Google hizmetinden yararlanıyorsanız, bir Google hesabınız da vardır demektir. Eğer henüz Google hesabınız yoksa, www.google.com/accounts/NewAccount bağlantısından ulaşacağınız sayfada yeni bir Google hesabı oluşturabilirsiniz. Hesap oluşturmak için yalnızca Gmail e-postaları değil, mevcut herhangi bir e-posta adresinizi de kullanabilirsiniz. Ancak Gmail'den de faydalanmak istiyorsanız Google hesabınızı yeni bir Gmail adresi edinerek de oluşturabilirsiniz. Yeni bir Gmail hesabı oluşturmak için mail.google.com/mail/signup adresini ziyaret edin.

Başlarken
Google hesabınızla oturumunuzu açtınız ve iGoogle ana sayfasına ulaştınız. Sayfayı ilk açtığınızda, iGoogle'da varsayılan olarak eklenmiş bazı modülleri göreceksiniz. Zaten iGoogle sayfamızı bu modüller sayesinde düzenleyeceğiz. Peki bu modül adıyla bahsettiğimiz nedir?

Modüller
iGoogle sayfanıza her ekleyeceğiniz haber kaynağı, oyun, hava durumu veya saat gibi yardımcılar birer modüldür. iGoogle içinde bu modüller genellikle "Konu" adıyla kullanılıyor. Siz de bu eklentiler için modül, konu ya da araç adlarından birisini kullanabilirsiniz.

na sayfamıza varsayılanların dışında bir modül ekleyelim. Bu işlemi, sayfamızın sağ tarafında, dikey olarak sayfanın ortalarına yakın duran "Konu ekle" bağlantısı yardımıyla yapacağız. Buraya tıkladığınızda karşınıza gelecek sayfada bulunan bütün seçenekler, sayfanıza eklenmeyi bekleyen birer modüldür. Açılan sayfadan "Live Online" seçeneğinin altındaki "Şimdi ekle" butonuna basınca, konu ana sayfamıza eklenecektir.

Modülü sayfamıza ekledikten sonra sayfanın sol üst köşesinde duran "Ana sayfaya geri dön" bağlantısıyla sayfamıza geri dönüp, eklediğimiz modül veya modülleri görüntüleyebiliriz. Modülü ekledik fakat sayfanın diğer modüller sayfanın alt kısımlarında kaldı, biz ise modüllerin yerlerini değiştirmek istiyoruz. iGoogle bunun için kullanıcıya çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Sayfanızdaki mevcut modüllerin başlık çubuğundan (başlığın yazdığı koyu renkli alan) tutup, aynı bilgisayarınızda bir pencerenin yerini değiştirir gibi fare ile tıklayıp, istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Modülleri bu şekilde başlık çubuğundan tutup, sayfada istediğiniz bir kısma taşıyabilirsiniz.

Sayfanızda bulunan modülleri istediğiniz zaman ayarlarında değişiklik yapabilir, simge durumuna küçültebilir veya sayfanızdan tamamen kaldırabilirsiniz. Bu değişiklikleri yapabilmeniz için modüllerin başlık çubuğunun sağ tarafında bulunan üç tane butonu fark edeceksiniz.

Bu butonlardan en sağda bulunan "x" etiketli olanı, tahmin edeceğiniz gibi o modülü sayfanızdan kaldırmak için kullanılıyor. Ortada bulunan "-" etiketli buton ise, o modülü küçültme işine yarıyor. Sayfanızdaki bir modülü küçük görünüme getirdiğinizde, modülün yalnızca başlık çubuğu görüntülenecektir. Aynı butona (simgesi "+" olarak değişecektir) bir kez daha basarsanız, modülün görünümü eski haline gelecektir.

Başlık çubuğundaki butonların en solunda bulunan aşağı ok biçimindeki butona basınca, o modülle ilgili yapabileceklerinizi görüntüleyen bir menü açılacaktır. Modüllerle ilgili ayarları değiştirmek için bu açılan menüde genellikle en üstte bulunan "Ayarları düzenle" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Örnek olarak, sayfamıza varsayılan olarak gelen "Hava durumu" modülünün ayarlarını değiştirelim. Menüden "Ayarları düzenle" seçeneğine girdikten sonra modül ile ilgili ayarlamalar görünecektir. Buradan Türkiye'de kullanılan sıcaklık birimi olan oC'u seçelim. Daha sonra bulunduğumuz şehri de açılır menüden seçip "Ekle" butonuna, sonra "Kaydet" butonuna basınca, bulunduğumuz şehirdeki hava tahminini görüntülemiş oluruz. İsterseniz birden fazla şehrin hava raporunu da görüntüleyebilirsiniz.

Sekmeler
iGoogle'ın en önemli ve en kullanışlı özelliklerinden birisi de sekmeli sayfa yapısı. Yani aynı oturumda birden sayfa fazla desteği. Örneğin; kendiniz için bir sayfa düzenlediniz, ama sayfanıza o kadar çok modül eklediniz ki artık sayfanızda büyük oranda bir görüntü kalabalığı oluştu. Bu noktada iGoogle'ın sekmeli yapısı devreye giriyor ve sayfanızı çeşitli alanlara ayırmanızı sağlıyor.

Yeni Bir Sekme Eklemek
İlk düzenlediğiniz sayfa, varsayılan olarak "Ana Sayfa" etiketi verilmiş sekmedir. Sayfanıza yeni bir sekme eklemek için, "Ana Sayfa" etiketinin hemen sağında bulunan "Bir sekme ekleyin" bağlantısına tıklamanız yeterli. Bağlantıya tıkladıktan sonra ekleyeceğiniz sekmenin adını belirlemeniz için ufak bir pencere açılacaktır. Eğer bu pencerenin altında bulunan "Kendimi şanslı hissediyorum" seçeneği seçili olursa iGoogle yazdığınız sekme adı ile ilgili olan modülleri otomatik olarak yeni sekmenin içine ekleyecektir.

Örnek olarak "Haberler" adında yeni bir sekme oluşturalım ve de "Kendimi şanslı hissediyorum" özelliği seçili olsun. iGoogle "Haberler" ile alakalı olan konuları arayacak ve sekmemize ekleyecektir. Sonucu resimden de görebilirsiniz.



Sekmenin isminden otomatik algılayarak modülleri ekleme özelliği gerçekten kullanışlı. Ancak bazen anlamsız sonuçlar da karşınıza çıkabiliyor. Örneğin "Oyun" adında bir sekme eklediğinizde Gmail, YouTube gibi oyunla çok da alakası olmayan modüller sekmenize otomatik olarak ekleniyor. Ancak "Game" adında bir sekme eklerseniz, sekmenize oyun modüllerinden otomatik olarak ekleniyor. Bu noktada Türkçe için yeteri kadar destek olmadığını da anlıyoruz. Ancak "Haberler, Spor, Teknoloji" gibi başlıklar için anlamlı modüller sayfanıza ekleniyor.

Sekme Adını Değiştirmek ve Sekmeyi Kaldırmak
Bir sekmenin adını değiştirmek için sekmenin adına bir kez basmanız yeterli. Bir seferde ancak bulunduğunuz sekmenin adını değiştirebilirsiniz. Örneğin "Ana Sayfa – Haberler – Spor" olarak üç adet sekmeniz var. Eğer "Haberler" adlı sekmenin içindeyken tekrar sekmenin ismine tıklarsanız, sekmenin ismini değiştirebilmeniz için düzenleme alanı açılacaktır. Bu şekilde sekmenin ismini değiştirebilirsiniz.

Bir sekmeyi iGoogle sayfanızdan kaldırmak için de yine sekmenin adını değiştirme işleminin aynısını yapmanız gerekli. Bulunduğunuz sekmenin etiketine bir kez tıklayınca, ismi değiştirme panelinin yanında "Sil" seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneği tıklayınca ilgili sekme sayfadan kaldırılacaktır.

Temalarla Sayfanızı Renklendirin
Sıra, oluşturduğunuz sayfalarınıza biraz renk katmaya geldi. iGoogle'daki hazır temalardan birisini seçerek sayfalarınızı biraz daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken "Konu ekle" seçeneğinin hemen solundaki "Temayı seçin" bağlantısına tıklamak ve açılacak panelden istediğiniz bir temayı sayfanıza uygulamak.

Temanızı seçtikten sonra "Kaydet" butonuna bastığınızda karşınıza bulunduğunuz ülke ve şehri soran yeni bir pencere gelecektir. Bunun sebebi ise, iGoogle temalarının günün o anki saatine göre kendisini yenilemesi. Günün değişik saatlerinde kendi görüntüsünü yenileyen temalar, sayfanızın da sürekli aynı resimlerle, aynı renklerde görünmesinden kurtaracaktır.

iGoogle'ın şu an için klasik görünümünden farklı olarak, 6 adet teması bulunuyor. Bu dinamik temalardan beğendiğiniz birisini seçerek kendi iGoogle sayfanıza uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Göze Çarpanlar
iGoogle, dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google'ın o sade görünümünden sıyrılmak isteyen, Google'dan biraz daha fazlasını bekleyenler için düşünülmüş, gerçekten kullanışlı ve eğlenceli bir hizmet olmuş. Sayfaların temelini oluşturan modüller için haber başlıkları, oyunlar, takvim, saat veya yapılacaklar listesi gibi yardımcı uygulamalar, iGoogle'ı günün herhangi bir saatinde başvurulabilecek bir sayfa haline getiriyor.

Modüller arasından en çok ilgimizi çekenlerden biri olan Gmail eklentisi, e-posta hesabınıza ayrı bir tarayıcı penceresi veya sekmesine gerek kalmadan bağlanmanıza olanak sağlamasıyla sayfanıza eklemenizi tavsiye edeceklerimizin başında geliyor.

iGoogle ile birlikte varsayılan modüller arasında gelen "Hava durumu" eklentisi de şüphesiz sayfanızdan kaldırmadan kullanabileceğiniz bir modül. "Yapılacaklar listesi" ve "Yapışkan notlar" eklentileri de, iGoogle sayfanızı mini bir ofise dönüştürürken olmazsa olmaz modüller arasında yerini alacaktır.

Bundan sonrası size kalmış. Kendiniz de modül ekleme sayfasına girip, yazacağınız kriterlere keşfedilmeyi bekleyen eklentileri bulabilir ve sayfanızı daha da zenginleştirebilirsiniz.



GTA IV Oyunu İçin 2. Fragman Yayınlandı

Dünyaca ünlü GTA oyununun son sürümü olan GTA IV için 2. fragman oyun severler için hazır.

Rockstar Games, bu yılın Ekim ayında çıkacak olan GTA (Grand Theft Auto) oyununun son sürümü için 2. tanıtım fragmanını yayınladı. Oyun severlerin merakla bekledikleri GTA4 için ilk fragman ise Mart ayında yayınlanmıştı. "Things Will Be Diffirent" isimli ilk fragman, hala dünyanın en çok indirilen videoları arasında bulunuyor.

Looking For That Special Someone
"Looking For That Special Someone (Özel Birisi Aranıyor)" isimli yeni fragmanı bu bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz. Açılan sayfadan fragmanı bilgisayarınıza da indirebilirsiniz. Ayrıca aynı bağlantıdan, oyun için yayınlanan ilk fragmana ve oyunun resimlerine de ulaşmanız da mümkün.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle