site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Google, Skype`ye rakip oluyor


İnternet arama motoru devi Google şirketi, merkezi California `da bulunan internet telefon servisi şirketi GrandCentral Communications `i satın aldı .

GrandCentral 2005 yılında Yahoo `ya satılan Dialpad Communications `da yöneticilik yapan Craig Walker ve Vincent Paquet tarafından kurulmuştu.

2006 yılında faaliyetlerine başlayan firma, ev, iş ve cep telefonlarını tek bir telefon numarası altında birleştiriyor ve tüm hatlara gelen ses mesajlarına da internet ya da telefon yoluyla ulaşımı sağlıyor.

Google `ın bünyesine kattığı bu yeni şirket sayesinde geliştireceği servis ağıyla Skype ve benzeri VOIP servisi veren şirketlerle rekabete başlayacağı tahmin ediliyor. GrandCentral servisinden yararlanan kullanıcılar, Google ile yapılan bu yeni antlaşmadan zarar görmeyecekler ve aynı şekilde hizmet almaya devam edecekler.

Google , geçtiğimiz yıl YouTube `u 1,65 milyar, DoubleClick `i ise 3,1 milyar dolara satın almıştı. GrandCentral ile yapılan antlaşmanın ayrıntıları ise açıklanmadı.

Kaynak: Sabah




‘YouTube, Wikipedia, MySpace aptallaştırıyor’


ABD’de teknoloji ve toplum konularını irdeleyen ve yeni piyasaya sürülen bir kitap, YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin kullanıcıları ‘aptallaştırdığını’ iddia etti.

Ünlü Web 2.0 eleştirmeni ve yazar Andrew Keen “The Cult of the Amateur: How Today’s Internet Is Killing Our Culture” (Amatör Kültü: Bugünün İnterneti Kültürümüzü Nasıl Öldürüyor) adlı kitabında YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin ve blogların, kaliteli içerik anlayışına zarar verdiğini ve bilgi kültürünü dejenere ettiğini iddia etti.
Haberin devamı

Keen, dijital dünyanın demokratikleşmesiyle yaygınlığı artan içeriğin kullanıcı tarafınan belirlendiği sitelerin, ekonomiye, kültüre, ve değerlere zarar verdiğini söyledi.

İnternet üzerinde haber ve enformasyon dağıtan sitelerin yaygınlaşmasıyla haberde doğruluk ilkesinin sarsılma tehlikesine işaret eden Keen, MySpace ve YouTube adlı sitelerde görülen videoların ve dinlenen müziklerin düşük kalitesinin kültüre zarar verdiğini iddia ediyor.

Keen, Google arama motorundan buldukları makaleleri ödev yerine teslim etmeyi alışkanlık haline getiren öğrencilerin düşünme ve orijinal fikir üretme konusunda gitgide kısırlaştığını da söylüyor.

Herkese söz hakkı tanıyan Web 2.0 sisteminin, kişileri bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya yönelttiğini ve uzmanlaşmaya gerek olmadığı mesajı verdiğini söyleyen Keen, bilgi kalitesinin de bu siteler sayesinde düştüğü konusunda uyarılarda bulunuyor.

Toplumu teknolojiye eleştirel bakmaya teşvik eden yazara göre gelecekte sanal kültür ve geleneksel bilgi geleneği harmanlanacak ve insanlığın kültürü uzun vadede kayba uğramamış olacak. Keen’in kitabı ABD’de bilim ve teknoloji çevrelerinde yoğun ilgi görüyor.

Kaynak: NTVMSNBC



HP’nin yeni yazılımı mscape mobil hayatta devrim

yapacak


HP, yeni yazılımıyla mobil hayata her şeyi dahil etti. Mscape’i mobil cihazına yükleyen herkes, yer ve mekanlarla ilgili deneyimleri, oyunları, müzikleri hem ekleyebilecek, hem de paylaşabilecek.

Artık, mobil cihazlarla dünyayı online izlemek ve interaktif katılmak mümkün olacak.

Teknoloji firması HP, mobil ve interaktif deneyimleri oluşturma ve paylaşmanın en özgür yazılım aracını geliştirdi. Yer ve mekanlarla ilgili deneyimlerin, oyunların ve turların oluşturulabileceği ve paylaşılabileceği yazılım aracı Mediascape’in (mscape) prototipini ve web sitesini tanıttı. Portekiz’in başkenti Lizbon’daki HP Labs’de tanıtılan Mscape; GPS (Küresel yer belirleme sistemi) olan cihazlara yüklenebiliyor. Kullanıcılar, Mscape’in yüklendiği tüm mobil cihazlarla dijital medyayı kullanarak fiziksel dünyada dolaşabiliyor. Cihazda fotoğraf, ses, video ve metin seçenekleri sunuluyor. Mscape, internetteki bilgiyi, hikayeleri ve oyunları her yaştaki insana bulunduğu ortamda, sahip olduğu herhangi bir mabil cihazda kullanma şansı veriyor.

www.mscapers.com, dijital yer odaklı mediascape deneyimlerin paylaşıldığı, yaratıldığı ve gönderildiği web tabanı olarak çalışıyor. Mscape’ler basit, web tabanlı denetim wizard’ları kullanılarak yaratılabiliyor. Daha ileri mscape’ler için bilgisayar tabanlı denetim araçları da bulunuyor. Ayrıca Mscape teknolojisi, kullanıcılara fiziksel ortamdayken yüksek düzeyde interaktif ve eğlence imkanı da sağlıyor. Mscape’in içerik duyarlı mantığı, GPS ve harita teknolojisiyle birleştirilerek, oyunseverlerin, seyahat edenlerin, GPS ve outdoor coşkusu olanların deneyimlerini bir üst seviyeye çıkarıyor. Websitesi, insanların kendi mscape’lerini oluşturmaları için gerekli herşeyi sağlıyor. Sitede pek çok hazır mscape de var. Bunlar GPS özelliği olan HP iPaq’ler ya da Windows Mobile işletim sistemi olan herhangi bir taşınabilir cihaza da yüklenerek kullanılabiliyor.

Mscape’ler toplumların tarihini ve hikayelerini de günlük yaşama taşıyor. Mscape’ler; öğrenmenin, eğlencenin ve sosyalleşmenin de yeni yolu olarak tanıtılıyor. Kullanıcılardan biri, mscape’i bir kere oluşturduğunda başkaları da bunu deneyebiliyor. HP birkaç deneyimsel mscape’i oluşturdu ve indirilmeye hazırladı. Örneğin, Scubascape’de, okyanusun derinlikleri keşfedebiliyor. Bir oyun olan Zombie’de ise eğlenceli vakit geçiriliyor.

Kendi yüzünün fotoğrafını çekip gönder, sana uygun makyajı öğren

HP Laboratuvar’da kadınlara yönelik geliştirilen ve cep telefonu üzerinden multimedya mesaj (MMS) aracılığıyla çalışan yeni bir uygulama da tanıtıldı. ’Renk eşleştirme’ adı verilen prototip platform, bir tüketicinin cep telefonu üzerinden göndereceği fotoğrafın analizine göre cildine uygun makyaj malzemesini tavsiye ediyor. Böylece perakendeci müşterilerine yeni bir yolla daha ulaşma imkanı buluyor. Yüz fotoğraflarını çekerek MMS’le kozmetik şirketine gönderecek kadınlara cilt tiplerine gidebilecek makyaj malzemesi anında önerilecek. Böylece kadınlar, makyaj danışmanının olmadığı yerlerde alışveriş yaparken kendilerini daha güvenli hissedecek. HP bu uygulamayı, kozmetik müşterilerinin isteği üzerine geliştirdi.

Fotoğrafı çek, hataları aynı kamerada düzelt

HP’nin bir diğer yeni ürünü dokunmatik ekranlı HP Photosmart R937 dijital fotoğraf makinesi de kullanıcılara yeni olanaklar sunuyor. 8 megapiksel çözünürlüğe sahip makine, fotoğraf düzenleme programlarında olduğu gibi fotoları kendi ekranında dokunmatik olarak düzeltme ve düzenleme özelliğine sahip. R937’de; kırmızı göz yok etme, zayıf gösterme, sarsmaya karşı dayanıklılık ve dokunmatik özellikler de var. Fujinon lensi bulunan R937, enerji verimli 9.14 santimlik ekrana sahip. Makine, çekilen fotoğrafların köşeleri, renkleri ve efektlerini değiştirmeye de olanak sağlıyor. R937, dünyayla aynı anda bu yılın ağustos ayında Türkiye’de pazara sunulacak.

Evdeki dijital eğlenceyi yanınıza da alabilirsiniz

HP, evinde birden fazla bilgisayarı ve ağı olan kullanıcılar için ev sunucusu MediaSmart’ı da geliştirdi. Bu sunucu, insanların ev ağlarına dünyanın neresinden olurlarsa olsun ulaşmalarını sağlıyor. MediaSmart, dijital eğlenceyi saklama ve hatta ağ üyeleri ve arkadaşlarla internet üzerinden paylaşma olanağı da sunuyor. Microsoft Windows Home Server ve AMD Sempron işlemcisinin kullanıldığı sunucu, büyük dijital eğlence koleksiyonlarını güvenli şekilde saklamak amacıyla tasarlandı. Sunucu, müzik parçaları, fotoğraflar ve videoları kopyalamayı ve dışardan dijital eğlenceye ulaşmayı da mümkün kılacak.

Kaynak: Hürriyet



DS’in yükselişi sürüyor

Yaratıcı, eğitici, yenilikçi oyun ve konsolların üreticisi Nintendo, oyun tutkunlarına sunduğu Nintendo Wi-Fi Bağlantısı ile iki farklı rekora imza attı. Nintendo DS online oyun servisi 5 milyon kullanıcıyı aştı. Bu sayı 200 milyon online oyun anlamına geliyor.

Dünyanın en eski ve en popüler oyun konsolu üreticilerinden Nintendo, yaratıcı yenilikleriyle tüketicilerine seslenmeye devam ediyor. Nintendo’nun, oyun tutkunlarına sunduğu Nintendo Wi-Fi Bağlantısı, kullanıcılarına online platformda hiç yaşamadıkları deneyimleri yaşama fırsatı sunuyor.

Nintendo’nun yenilikçi anlayışla, tüketicilerine sunduğu; Nintendo Wi-Fi Bağlantısı, geçtiğimiz günlerde iki rekora imza attı. 5 milyondan fazla Nintendo DS sahibi Nintendo'nun kablosuz oyun servisine giriş yaptı ve kullanıcılar birbirine bağlandı. Dünyanın her yerinden oyuncular, Wİ -Fi Bağlantısı ile 200 milyondan fazla online oyun oynadı. Kullanıcılar, Nintendo Wi-Fi Bağlantısı ile Nintendo’nun en popüler oyunları Wild World, Mario Kart DS, Metroid Prime Hunters ile Pokemon Diamond ve Pokemon Pearl oyunlarını online olarak oynayabiliyorlar. Ayrıca Animal Crossing oyunu da, online ortamda 27 Haziran 2007'de oyun tutkunlarıyla buluşacak.

Nintendo Avrupa Pazarlama Müdürü Laurent Fischer, konuyla ilgili olarak, "Nintendo Wi-Fi Bağlantısı sayesinde Nintendo DS ve Wii sahipleri, yanlarındaki bir arkadaşları veya dünyanın öbür ucundaki Nintendo kullanıcılarıyla ekstra bir ücret ödemeden, online olarak Nintendo oyunları oynayabiliyorlar” dedi.

Bağımsız NDP Group'un araştırmalarına göre Nintendo DS Nisan ayında da dünyada en fazla satan konsol oldu ve sadece Amerika'da 470,000 adet sattı. Bu günde neredeyse 16,000 DS anlamına geliyor.

Nintendo DS ayrıca oyuncu profilini de değiştiriyor. Nintendo'nun demografik araştırmalarına göre son 18 ayda DS alan bayanların sayısı %42, 30 yaş üstü kullanıcıların sayısı %127, 35 yaş üstü kullanıcıların sayısı ise %212 arttı.
(Hürriyet)




Dünya’nın Çapı 5 mm Daha Küçükmüş


Dünya’nın çapının şimdiye dek bilinenden daha küçük olduğu ortaya çıktı.

Almanya’nın Bonn Üniversitesi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, son olarak 5 yıl önce ölçülen Dünya’nın çapının (12 bin 756 kilometre) belirlenenden 5 milimetre küçük olduğunu ortaya koydu.

Uzaya gönderilen radyo dalgalarıyla çalışan ve karmaşık bir sistemle ölçüm yapan bilim adamları, Avrupa ve Kuzey Amerika kıtalarının birbirinden her yıl 18 milimetre uzaklaştığını da belirledi.

Halkın geneli için çok fazla bir şey ifade etmemesine karşın bu mesafenin küresel iklim değişikliği araştırmalarında önemli olduğu bildirildi.
(NTVMSNBC)



Biyometrik kart geliyor
Kimlik kartı yerine kullanılacak olan, biyometrik veriler de içeren "elektronik vatandaşlık kartı" için çalışmalar pilot bölge oluşturularak başlayacak.

Kimlik kartı yerine kullanılacak olan, biyometrik veriler de içeren "elektronik vatandaşlık kartı" için çalışmalar başlıyor. Elektronik vatandaşlık kartı ilk aşamada belirlenecek olan pilot bölgede hayata geçecek.

Vatandaşlık Kartı Projesiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı Başbakanlık Genelgesi bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Genelgeye göre vatandaşlık kartının hayata geçirilmesi öncelikle sağlık ve sosyal güvenlik alanında olacak. Pilot proje 3 aşamadan oluşacak. Birinci aşamada, vatandaşlık kartı, kart okuyucular, TÜBİTAK- Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından geliştirilecek işletim sistemi ve uygulamaların testi UEKAE içerisinde yapılacak. İkinci aşamada, ilgili tarafların kararıyla belirlenecek bir ilçede, 10 bin vatandaşı kapsayan bir pilot uygulama gerçekleştirilecek. Üçüncü aşamada ise uygulama 300 bin vatandaşı kapsayacak şekilde, ikinci aşamanın uygulandığı ilçenin bağlı bulunduğu ilde denenecek.

Vatandaşlık kartının basımı, dağıtımı ve sağlık hizmetlerinde kullanımına yönelik süreçlerin de test edilmesi açısından, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı da pilot uygulamaya katılacak. Pilot uygulamanın her aşamasında, bir sonraki aşamaya geçmeden önce Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve ilgili taraflar yakın işbirliği içerisinde uygulamayı değerlendirecek. Vatandaş memnuniyeti, ölçeklendirme ve uygulanabilirlik açısından başarı sağlandığında, eylemin sorumlu ve ilgili kurumlarıyla birlikte karar verilerek, bir sonraki aşamaya geçilecek.

Vatandaşlık kartının, ülke geneline yaygınlaştırılması aşamasında kartın tüm vatandaşlar için üretilmesi ve dağıtılması görevini eylemin sorumlu kuruluşu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üstlenecek. Bu aşamada, vatandaşlık kartı eyleminin hayata geçirilmesindeki diğer yonga üretimi, kart basımı ve benzeri süreçler, işin mali ve ekonomik yönü de göz önüne alınarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülecek.

BİYOMETRİK VERİLER KULLANILACAK

Halen kullanımda olan nüfus cüzdanının yerini alacak olan vatandaşlık kartı üzerinde sadece statik bilgiler yer alacak, değişken bilgilere yer verilmeyecek. Kart içerisinde temel olarak kart sahibine ait kimlik bilgileri bulunacak. Vatandaşlık kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin özelliğine göre farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yöntemleri olan şifre, fotoğraf, biyometrik veri kullanılabilecek.

Biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak parmak izi eşleştirmesi kullanılacak. Parmak izi verisi sadece kartın üzerinde bulunacak, merkezi herhangi bir veritabanında tutulmayacak.

Başbakanlık genelgesinde proje kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşların eş güdüm içinde çalışması istendi.
(Hürriyet)

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle