site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner
Mars’a seyahat etmek ister misiniz?

Avrupa Uzay Kurumu (ESA), Mars’a yapılacak “seyahat provası” için gönüllüler arıyor.

ESA’dan yapılan açıklamaya göre, günün birinde kızıl gezegene yapılacak seyahatin yeryüzünde yapılacak bu provasında gönüllüler 2 yıl çalışacak.

ESA ile Rusya Biyomedikal Problemler Enstitüsü’nün, kızıl gezegenin koşullarıyla insanların nasıl baş edebileceğini anlamak için, Mars’a yapılacak 520 günlük sanal seyahatte 6 kişilik mürettebat görevlendirmeye karar verdikleri bildirildi.

Açıklamada, seyahatin birebir taklit edileceği, mürettebatın uzay için özel hazırlanmış yemeklerden yiyeceği belirtilerek, “Mürettebat tecrit halinde bulunacak, Dünya’yı gözden kaybedecek, radyo bağlantısının bize ulaşması ve tekrar uzay kaşiflerine dönmesi 40 dakika alacak” denildi.

Çeşitli testler için toplam 12 gönüllünün alınacağı projede, gönüllüler arasında yapılacak seçim de aynen ESA’nın astronot seçim süreci gibi olacak.

Seyahat için başvuru formları http://www.spaceflight.esa.int/callforcandidates adresinden elde edilebilecek.

Kaynak: TNN




Kanatlı sürüngen türü keşfedildi

220 milyon yıl önce yaşamış karga büyüklüğünde bir kanatlı sürüngen türü keşfedildi.

Paleantologlar, Kuzey Carolina - Virginia’da 220 milyon yıllık kanatlı bir sürüngen türü bulduklarını açıkladılar. Türe “Mecistotrachelos apeoros” (uçabilen, uzun boyunlu) ismi verildi.

Virginia Doğa Tarihi Müzesinden Nick Fraser “Yeni uçucunun en çok ilgimizi çeken özelliklerinden biri ayaklarının biçimi oldu. Ayakları kanca özelliği gösteriyor ve bu da tutunabilme yeteneğinin gelişkin olduğuna işaret ediyor. Bu kancayla ayaklarını dallara tutunmak için kullanıyor” dedi.

Haberin devamı için tıklayın.

Kaynak: NTVMSNBC



İlkel Avrupalılar insan kurban ediyorlardı


Yeni bir araştırmaya göre, tarih öncesi Avrupa’daki topluluklar insan kurban ediyorlardı. Son yapılan kazılar, kurbanların bulunduğu toplu mezarların sanılandan daha yaygın olduğunu ortaya çıkardı.

Çek Cumhuriyeti’nin Moravian bölgesinde üç genç insanın bulunduğu bir toplu mezar.

Geç dönem Yontma Taş Devri’ne (M.Ö. 26.000 - M.Ö. 8000) ait mezarları inceleyen arkeologlar, çiftler ve gruplar halinde gömülmüş, çoğunlukla genç olan veya cücelik gibi anormallikler gösteren kalıntılara rastladılar.

Pisa Üniversitesi’nden Vincenzo Formicola’ya göre; tek kişilik mezarlıklardaki kalıntılarından farklılık gösteren bu grup halinde bulunan kalıntılar, bir tür kurban edilme ritüeline işaret ediyor olabilir.

Haberin devamı için tıklayın.

Kaynak: NTVMSNBC



‘Kablosuz internet kanser riskini artırır’


İngiltere’de başlayan kablosuz internetin özellikle çocuklarda kansere neden olduğu yönündeki tartışmaları değerlendiren uzmanlar, elektromanyetik alanların kanser riskini artırdığı görüşünde birleşti.

Kablosuz internet konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Endişeye gerek yok’ şeklindeki açıklamasına, İngiliz Sağlığı Koruma Derneği, ‘Kanser riskini artırıyor’ karşılığını verdi. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Uluslararası Kanser Araştırma Enstitüsü’nün kablosuz interneti, iki yıldır kanserojenler arasında üst seviyelere çıkardığını söylerken, Onkolog Prof. Dr. Coşkun Tecimer de “Elektromanyetik alanların kanser riskini artırdığı ve çocukların büyüklere oranla daha fazla etkilendiği bilinen bir gerçek” dedi.

“Uluslararası Kanser Araştırma Enstitüsü kablosuz interneti, eletromanyetik alan olması nedeniyle iki yıldır, muhtemel kanserojenler arasında daha yukarı seviyelere yükseltti. Bunlar hakkında bire bir olarak şu elektromanyetik alan, şu kansere neden olur diye bir bilgi yok. Ama elektromanyetik alan kanser oluşması açısından bir risktir. Yani lüzumsuz radyasyon almak ne kadar riskli ise bu da o kadar risklidir. Dolayısıyla bu tür yöntemleri yaygınlaştırırken bu gerçeği göze almak ve daha dikkatli olmak gerekir.”

“Bugüne kadar kanserle çevre arasında bire bir ilişki sadece sigarada tespit edilmiştir. Nükleer bomba, ya da nükleer kaza gibi büyük olaylar hariç elektromanyetik alanla ilgili aynı şeyi söylemek henüz mümkün değil. Çünkü elektromanyetik alan noniyonizedir. Kanserde iki tip radyasyondan söz ediyoruz, bir tanesi röntgen cihazları veya nükleer kazalarla ortaya çıkan radyoaktivite, yani iyonize radyasyon, ikincisi ise noniyonize radyasyon. Noniyonize radyasyon da kanserojen olabilir ama daha farklı bir yapıdadır.”

“Elektromanyetik alanlar da bu noniyonize radyasyonlar içinde ele alınmakta ve kanser oluşumu açısından bir risk faktörü olarak görülmektedir. Ancak bunlar bazı etkenlerle birlikte olduğu zaman kanser oluşur, yoksa noniyonize radyasyona tek başına maruz kalındığında kanser olunacak diye bir şey yok. Ancak kanserden korunmada hayatımızdaki riskleri azaltma açısından önemli bir konudur.”

“Hücre yapısında iyonlar bulunur, bu iyonların hareketi ise hücrenin çoğalma, kontrol mekanizması ve bağışıklık sistemi gibi bütün fonksiyonlarını etkiler. Bununla beraber radyasyon, genel yaşam açısından da sıkıntılar yaratabiliyor. Örneğin, baş ağrısı, hipertansiyon, görme bozukluğu ve üreme sorunları gibi.”

“Radyasyon genç, yani çoğalan organizmalarda daha etkilidir. Kanser, risklerin birikimi sonucu genç yaşta ortaya çıkan bir hastalıktır. O yüzden çocukluk çağındaki özen iki nedenle önemli. Birincisi hassas olan çocukların daha fazla etkilenmesi, ikincisi ise önlerinde uzun bir yaşam olan çocukların aldıkları bu risklerin birikimi artırması. Yani küçük yaşta alınan bu riskle, ileri yaşlardaki kanser risklerine bir birim daha ekleniyor. Bunlardan dolayı çocukluk çağında alacağımız önlemler çok daha fazla önem taşıyor.”

“Hayatımızın önemli unsurlarından olan bilgisayar ya da internet, vazgeçilebilecek teknolojiler değil. Buradaki anahtar nokta; bu teknolojileri uygun sürelerde kullanabilmek. Eğer gerektiği zaman diliminde kullanılırsa, herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bu sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de geçerli bir durum.”

“Gece gündüz aralıksız internette kalmak yanlış. İşyerlerinde zaman zaman internetin bu etkilerini hafifletecek, elektromanyetik alanları nötrleştirecek önlemler almak ve en fazla sekiz saat çalışmak gerek. Bunlar işyeri sağlığı açısından önemli noktalar. İşi gereği elektromanyetik alanların içinde olanların zaman zaman bu işe ara verip, elektromanyetik alanların etkisini boşaltacak önlemler almaları gerek. İkinci bir risk almamak da çok önemli. Yani bu tür ortamlarda çalışanlar bir de sigara içiyorlarsa, çok ciddi bir problem var demektir.”

Kaynak: NTVMSNBC



Kablo tarihe karışıyor


Bilimadamları kablo kullanmadan bir aygıta güç iletmenin yolunu buldu. Deneysel çalışmada iki metre uzaklıktaki 60 vatlık bir ampül, elektrik kablosu olmaksızın aydınlatıldı.

Temelleri geçen yıl atılan kablosuz güç aktarımı projesi, ilk kez somut bir çalışmayla başarısını gösterdi. ABD’li bilimadamları, elektrik kablolarına gerek kalmadan 2 metre uzaklıktaki 60 vatlık bir ampülü aydınlatmayı başardı. Deney, öncü bir çalışma niteliği taşıyor.

Bilimadamları, bu teknoloji sayesinde özellikle taşınabilir cihazların elektrik kablolarından kurtulmasını sağlamaya çalışıyor.

Teknolojinin temelinde anten görevi gören iki bakır bobin bulunuyor. Bu bobinler arasında enerji, elektromanyetik dalgalarla taşınıyor.

Bazı uzmanlar, elektromanyetik dalgaların kansere yol açabileceğini, dolayısıyla teknolojinin tehlikeli olduğunu savunuyor. Ancak projenin mimarlarına göre 10 megahertzlik dalgaların kullanıldığı yöntem, düşük frekanslı olduğu için insanlar için zararsız.

Şimdilik yüzde 40 verimlilik gösteren projenin gelecekte kablosuz hayatın kapılarını açabileceği belirtiliyor.

Kaynak: NTVMSNBC




iPhone’da rekor satışa doğru


Henüz piyasaya çıkalı 2-3 gün oldu ama, 500.000′e ulaşan satışıyla iPhone ortalığı fena salladı.

Apple’ın uzun süredir beklenen son gözdesi iPhone’un satışına Cuma akşamı yerel saatle 18:00 sularında başlandı. Satıştan bir önceki gün mağaza önlerinde kuyrukların oluştuğu ve ürünü bekleyen teknoloji meraklılarının renkli görüntüler oluşturduğu kuyruklar, haftasonu süresince tahmini olarak 500.000 civarında iPhone’un satılmasını sağladı.

Kimilerine göre Apple’ın parayla tutup dükkan önlerinde reklam için beklettiği kişilerden oluşan kalabalık sadece Cuma akşamı ve Cumartesi tüm gün boyunca 200.000 iPhone alarak ürünü inanılmaz bir satış rakamına doğru sürükledi. Analistlerin açıklamasına göre AT&T mağazaları ve Apple Store’larda satılan ürün şu dakikaya kadar yarım milyon tahmini satışa ulaştı.

Ürünü alanların %95′i 8 GB’lık modeli tercih ederken Apple’ın ürün stoklarındaki %16′lık bir payın tüketildiği de bildirildi. Sıra beklemek istemeyenler için internet üzerinden satışlar da bulunuyor. Ancak ürünün teslimatı için belirtilen süre ise 2-4 hafta arasında.

Kaynak: CHIP


0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle