site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

DÜNYAYI DEĞİŞTİREN 15 SİTE

İnternetle birlikte hayatımız kökten değişirken, dünyayı değiştiren 15 site belirlendi
Her biri kullanıcılarının bir parçası haline gelen bu sitelerinin en büyük ortak noktaları 10 yıl içinde dünyayı değiştirmiş olmaları

1) www.eBay.com : 1995'te kuruldu ve 168 milyon kullanıcısı var. Müzayede yapılıyor, silahtan hayvana kadar her şey satılıyor.

2) www.wikipedia. com : 2001'de kurulan siteyi 912 bin kişi ziyaret ediyor. Site bedava ansiklopedi hizmeti veriyor. Edit edilmek üzere herkesin yazı göndermesi serbest.

3) www.napster. com : 1999'da kurulan siteye 500 bin kişi üye. Yasadışı şekilde müzik paylaşımı yapan site, müzik şirketlerinin tepkisini çekiyor. 2001'de kapatıldı, sonra üyelik sistemi geliştirerek yeniden açıldı.

4) www.youtube. com : Video paylaşımı hizmeti verilen site 2005 yılında kuruldu. Günde yaklaşık 100 milyon kişi sitede klip izliyor.

5) www.blogger. com : 1999 yılında kurulan sitenin 18.5 milyon ziyaretçisi var. İnsanlar günlüklerini ve makalelelerini yayınlıyor.

6) www.friendsunited. com : 1999'da kuruldu. 15 milyon kullanıcısı olan site eski okul arkadaşlarını yeniden bir araya getiriyor.

7) www.drudgereport. com : 1994'te kurulan haber sitesi her gün 8-10 milyon sayfa görüntülüyor. 1998'de Monica Lewinsky skandalını flash haber olarak duyurdu.

8) www.myspace. com : 2003'te kurulan sitenin 100 milyon kullanıcısı var. Kendi sayfanızı yaratarak insanlarla buluşabiliyorsunuz.

9) www.amazon.com : 1994'te kurulan sitenin 250 ülkeden 35 milyondan fazla müşterisi var. Sitede kitap, CD, DVD satışı yapılıyor.

10) www.slashdot. org : Rob Malda'nın 1997'de kurduğu siteye ayda 5.5 milyon kişi giriş yapıyor. Site teknoloji haberleri veriyor. Ayrıca, geniş bir forum alanı bulunuyor.

11) www.salon.com : 1995'te hizmete giren sitenin her ay 3.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Sitede her türlü konuda makaleler var.

12) www.craigslist. org : 1995'te kurulan sitede her ay 4 milyar sayfa görülenebiliyor. Büyük şehirde yaşayanlar için ücretsiz seri ilan, emlak ve bilgi forum hizmeti veriyor.

13) www.google.com : Üniversite tezi olarak Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998'de kurulan siteyi her gün 1 milyar kişi ziyaret ediyor. Son olarak Oxford İngilizce sözlüğüne bile giren google, arama ve medya alanında devrim yarattı.

14) www.yahoo.com : 1994'te kurulan sitenin 400 milyon kullanıcısı var. Site e-mail, arama ve medya alanında hizmet veriyor.

15) www.easyjet. com : 1995'te kurulan site geçen yıl 30 milyon yolcuya hizmet verdi. Site ucuza uçak bileti satıyor.



Bu Numaralarda Bir Numara Var

118 ve 133 e dikkat !..Türkçede buna resmen soygun hatta dolandırıcılık denir.Özel Türk Telekom Servisleri Servis Numarası ve kontür fiyatlarını okuyun da milletin nasıl gizlice soyulduğunu görün

u numaralar 110, 112, 121, 122, 123, 124, 126, 154, 155, 156, 158``i ararsanız nedenini bilmiyorum ama Ücretsiz
113, 153, 163, 166, 169, 174, 175, 176, 179, 180, 181`` ararsanız 60 saniyede atacak bir kontür için için 72.000 TL
185, 186, 187, 188, 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184``ü ararsanız, 15 saniye için 288.000 TL
Şimdi SIKI durun !..
118``i ararsanız 8 saniyede bir atacak kontür için tam 540,000 TL, ve
133``ü ararsanız 3.6 saniyede atacak bir kontür için 1.200.000 TL,
Dikkat ederseniz bilinmeyen numaraları aradığınızda dakikalarca bekletirler. Sürekli olarak banttan " hatlarımız dolu bekleyin" talimatı verirler.
Buna resmen dolandırıcılık denir..
Türkiye``de bilinmeyen numaraları sormanın bu kadar pahalı olduğunu kim biliyor? İnsanların bilgilenmek için kullandıkları ve dünyanın her yerinde bedava olan bu kamu yararına hatların fahiş fiyatlarda olması talimatını kim verdi?. Bu yazıdn sonra hala bilinmeyen numaraları aramak istiyorsanzı cebinize dikkat edin







Buzulların erimesi dünyanın yüzde 40’ını etkiler

Buzulların ve buzlaların erimesinin, deniz seviyelerinin yükselmesi, seller, içme ve tarım sularının azalmasıyla dünya nüfusunun yüzde 40’ını etkileyebileceği bildirildi.

Dünya Çevre Günü’nün bir gün öncesinde yayınlanan 70 bilim adamının çalışmasıyla hazırlanan bir BM raporunda, ısıyı uzaya yansıtarak gezegeni serinleten buz tabakalarının erimesinin küresel ısınmayı hızlandırabileceği de belirtildi.

BM Çevre Programının yöneticisi Achim Steiner, buzların çoğunun kutup bölgeleri ve Grönland gibi ücra bölgelerde olmasına rağmen, erimenin dünya çapında hissedileceğini vurguladı.

Dünya Çevre Günü ana etkinliklerine evsahipliği yapan Norveç’in Tromsö kentinde açıklanan rapora göre, buzların erimesi, çoğunluğu Asya’da yaklaşık 1.5 milyar kişiyi etkileyebilecek. Tahminlere göre, Asya’daki dağlardaki kar ve buzulların kaybından dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ı etkilenebilecek.

Kuzey Yarımküre’de mart ve nisan aylarındaki kar miktarının son 30-40 yılda yüzde 7-10 oranında azaldığı belirtilen raporda, son 30 yılda kışın deniz buzunun yüzde 6-7, yazın yüzde 10-12 oranında azaldığı, yüzde 10-15 oranında da inceldiği kaydedildi.




KARINCALAR YUVALARINI DEZENFEKTE EDİYOR

Karıncaların, topladıkları reçineyle yuvalarını dezenfekte ettikleri, böylece yaşam sürelerini iki kat artırdıkları ortaya çıktı.

Karıncaların, topladıkları reçineyle yuvalarını dezenfekte ettikleri, böylece yaşam sürelerini iki kat artırdıkları ortaya çıktı.

Lausanne Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucunda, Formica paralugubris cinsi karıncaların, köknar ağacı ya da reçine parçalarını yuvalarının her yerine yerleştirdikleri belirlendi.

Bilim adamları reçinenin, yuvaya zarar verebilecek Pseudomonas fluorescens bakterisi ve Metarhizium anisopliae mantarının barınmasını engellediğini, üstelik reçinenin içindeki maddelerin karıncıları etkilemediğini belirtti.

Bilim adamları, arıların ağaçların tomurcuk ve kabuklarından topladıkları reçineli ve mum kıvamındaki propolisle kovanlarını kapladıklarının, 1980'lerde kuşların da yuvalarına parazite karşı bitkisel bir madde yerleştirdiklerinin anlaşıldığını vurguladılar.




ZEKİ MÜREN DE BİZİ GÖRECEK

Yılmaz Erdoğan'ın sevilen filmi Vizontele'den, dilimize pelesenk olan "Zeki Müren de bizi görecek mi" repliği gerçek hayatta cevabını buluyor. Evet

Kanadalı bir girişim tarafından geliştirilen eyebox2 adındaki kamera, 10 metre mesafeden kendisine bakıldığını anlıyor. Bu

işlevi çevresinde bulunan kızılötesi LED ışıkları aracılığı ile gerçekleştiren kamera, 15 derecelik açı ile bakıldığında, göz temasını yakalayabiliyor.

Vizontele'de, televizyon ile ilk defa tanışacak olan köylü vatandaşlarımıza, televizyonun nasıl çalıştığına

Bakışları algılayan Eyebox2

dair açıklama yapılırken; orada bulunanlardan birinin "biz Zeki Müren'i göreceğiz de, Zeki Müren de bizi görecek mi" diye sorması biraz da temel meraklarımızdan biri olan, izleniyor olmanın endişesinden kaynaklanıyordu. Bu elbette anlaşılır bir dürtü. Bu anlamda, yeni geliştirilen kameranın, izlemek yerine istatistik tutma gibi bir amaç için kullanıldığını en baştan belirterek gereksiz endişeyi ortadan kaldıralım.

Eyebox2'nin öncelikle reklamcılık sektörünün, etki etme oranı hep muallakta kalan billboard reklamlarında kullanılması planlanıyor. Farkedilme ve bakılma oranı konusunda genel olarak belirsizlik bulunan bu tip reklamlar, verdiği sonuçlar bakımından kesin bir değerlendirme yapmaya olanak tanımıyor. Eyebox sayesinde bilboardların önünden geçerken, 15 derecelik bir bakış açısı, Billboarda bakılıp bakılmadığını anlamaya yetiyor.

Teknoloji, fotoğraflarda çoğumuzu kızdıran kırmızı göz problemine neden olan ışık yansımasından esinlenilerek geliştirilmiş. Fotoğrafçıların ve fotoğrafı çekilenlerin çoğu zaman canını çok sıkan bu durum, insan gözündeki retina tabakasının ışığı yansıtmasından dolayı ortaya çıkıyor. Eyebox2'yi geliştiren xuuk şirketi de bu özelliği kullanıyor. Kızıl ötesi bir göz ile belirtilen açıyı izleyen kamera, gönderilen ışık insan gözündeki retinadan geri yansıdığında bunu algılıyor. Bu yansımaları USB bağlantısı ile bilgisayara aktarabilen Eyebox2, böylece bilboardlara ne kadar bakıldığı ile ilgili sayısal değerlendirme yapabilmeyi de sağlıyor.

Billboardların yanısıra reklamcılığın diğer kolları ve iş yaşamında, tüketici alışkanlıklarını ölçmede büyük fayda sağlaması düşünülen Eyebox2, bakış açısı algılamada geniş açıya sahip olması ile benzerlerinden ayrılıyor. Perakendecilik sektöründe hangi ürünlerin, hangi renklerin ya da hangi yüksekliğin daha çok dikkat çektiği veya raflardaki sıranın ya da dizilişin tüketici ilgisini ne kadar etkilediğini ölçmek için veri toplamak, bu teknoloji ile sağlanabilecek faydalara örnek olarak gösteriliyor.

Ürünü geliştirenler, her ne kadar teknolojinin ilk kullanım alanını reklamcılık olarak belirlese de; teknolojinin gelecekte farklı iş kollarında kullanılmasını da mümkün görünüyor. Göz temasının, teknolojik cihazlara taşınması ekseninde üretilen fikirlerin arasında; siz konuşurken çalmayacak telefon ya da uykuya daldığınızda kendiliğinden kapanacak televizyon gibi ürünler bulunuyor.




DÜNYANIN SONU 2060'DA MI GELECEK?

Kudüs Üniversitesi, İngiliz fizikçi, matematikçi, mucit, astronom Isaac Newton'un (1642-1727) el yazmalarını sergiliyor

Bütün zamanların en ünlü bilim adamı olarak kabul edilen Newton'un birçok el yazmasının bulunduğu Küdus Üniversitesi Milli Kütüphanesi'nin bugün sergilemeye başladığı belgelerde, Newton'un dünyanın sonunun 2060'da geleceğini öngördüğü ortaya çıktı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, "Newton'un sırları" adlı sergi dolayısıyla ünlü bilim adamının el yazmalarının, 1969'dan beri ilk kez kamuoyuna sunulduğuna dikkat çekildi.





MSN Şifrenizi Çalanı Bulma Yöntemi

MSN şifrelerinizi çalanları nasıl tespi edeceksiniz? Artık bu tespiti yapmak çok kolay. İşte yöntemi...
Kişisel haberleşme ve sohbet programı MSN şifresi çalınanlara iyi haber. Ankara Adliyesi, MSN şifresinin çalındığı iddiasıyla kendilerine yapılan başvurularda olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden yapılan haberleşmelerde büyük oranda bir artış meydana geldi. İnternet üzerinden yapılan haberleşmelerin büyük bir bölümünü de kullanıcıların karşılıklı kullandığı MSN programı oluşturuyor. Ankara Adliyesi Cumhuriyet savcıları, son dönemlerde kendilerine ’MSN şifremi çaldılar’ şeklinde başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, "MSN şifresini kimin çaldığını ve kullandığını kısa sürede tespit edebiliyoruz" haberini verdi.

MSN şifre hırsızları hakkında bilişim suçlusu işlemleri yaptıklarını belirten yetkililer, MSN şifresini çalanları nasıl yakaladıklarını da şöyle anlattı:

"Microsoft Corporation’un Türkiye Temsilciliği İstanbul’du. Bu şirkete yazı yazarak, şifresi çalınan kişinin adresini kullanan kişilerin IP numaralarının tarih, ve saat detayları ile birlikte savcılığımıza gönderilmesini rica ediyoruz. Yaptığımız başvuru üzerine şirket, IP noların, tarih ve saatlerin olduğu dökümü bize gönderiyor. Daha sonra IP noları, karşısındaki tarih ve saatleri İl Telekom Müdürlüklerine göndererek kullanıcıları tespit ediyoruz"




Her Türlü Gribi Yenen Aşı Bulundu

İsviçreli ilaç üreticisi Novartis, her türlü grip salgınında etkili olabilecek bir aşı geliştirdi.

Novartis'in "Optaflu" adını verdiği aşının her türlü gribi yenebileceği açıklandı.Novartis, "Optaflu" ismi verilen aşının Avrupa Birliği'nden (AB) de onay aldığını açıkladı.

Grip aşısı tarihinde, son 50 yılın önemli bir üretim aşaması olarak da gösterilen Optaflu'da kullanılan teknolojinin, mevsimlik grip salgınlarında hızlı ve esnek üretime imkân verdiği ifade edildi. Optaflu'nun, Almanya ve Avusturya'da şimdilerde, diğer AB ülkelerinde 2008'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.


0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle