site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

Yapragi gul yapin










İnternette şifre seçimine dikkat


İnternet dolandırıcılığının önüne geçmek için şifrenizi dikkatli seçin.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığının internet sitesinden bilgisayar kullanıcıların kolay şifre kullanmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

İnternet bankacılığı, kredi ve banka kartı işlemlerinde en önemli hususlardan birisinin şifre seçimi olduğu vurgulayan bilişim suçlarını takip eden uzmanlar, şifre seçimindeki en temel problemin, internet kullanımı, internet bankacılığı, kredi kartı ve banka kartları gibi onlarca işlem aşamasında şifre sorulması ve buna karşılık ise kullanıcıların şifreyi kendileri için bir erişim engeli olarak görmeleri olduğu belirtiyor.

Kullanıcıların hatırlanması kolay şifreler seçtiğine dikkat çeken uzmanlar, "Şifrenin nasıl seçildiği, şifre sahibi hakkında da ipuçları vermektedir. İnsanlar genellikle şifre olarak kendi isimleri ile lakaplarını kullanırken, önemli bir bölümü ise en sevdikleri yıldızı, tuttukları takımın adını ya da hemen çevresinde yer alan öğelerden birini kullanıcı adı veya şifre olarak kullanırlar. Buda hackerlerin işini kolaylaştıran bir unsurdur." diyor.

İnternet üzerinden yapılan şifre girişlerinde "şifremi kaydet" veya "beni hatırlasın" seçenekleri kesin­likle kullanılmaması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, kullanılan şifrelerin büyük çoğunluğunun genel ve tahmin edilmesi kolay şifreler olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini kaydediyor.

Şifrenin mümkün olduğu kadar hızlı girilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, şifrelerin önemli bir kısmının elektronik programlarla değil, şifreyi yazanı gözleyen kişiler tarafından çalındığını vurgulayarak, "Bu kişiler bazen çok yakında durmamalarına rağmen, şifreyi yazanın kol hareketinden şifreyi tespit edebilmektedirler. Bu yüzden şifre kodlanırken kolu hareket ettirmeden, parmaklarla girilmesi gerekmektedir. Şifreyi tek bir kelimeden oluşturmak yerine, unutulmaması için, kişinin geçmişinden anlamlı gelen, ancak normal hayatla bağlantılı olmayan iki kelime birleştirilerek kullanılabilir." şeklinde konuştu.

0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle