site İçi Arama ( This webpage in search)
Özel Arama

ECBanner

USB üzerinden şarj edilebilen pil


USB cihazlar ilk çıktıkları günden beri hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyorlar. Bu seferki ürün USB' den beklenenin de ötesinde bir hazaman yli ilginç. Günlük kullandığımız AAs formatındaki şarj edilebilir pili düşünün ve bunun bittiği kapağını açıp USB port üzerinden şarj edilebildiğini hayal edin. Moixa Energy adlı firma bu hayali gerçeğe çevirmiş ve USBCELL' i basına tanıttı.

Kapağını kapattığınız zaman normal bir kalem pilden hiçbir farkı kalmayan USBCELL' ler, bittiği zaman şarj olmak için herhangi bir ek kablo yada aparata ihtiyaç duymaksızın sadece kapağını açarak hafıza kartı gibi USB portuna yerleştirilmekle yetiniyorlar. Pillerin performansı ve şarj süreleri hakkında firma tarafından yapılan açıklama, 1300mAH kapasite sundukları ve 5 saat şarj süreleri olduğu.

Günümüzde 2500mAH kapasiteye kadar çıkabilen şarj edilebilir piller olduğu düşünüldüğünde, 1300mAH biraz düşük gibi gözükebilir fakat USB girişi ve kapak gibi dizaynlardan dolayı pil yatağı için kullanılan alan oldukça azaldığı için, 1300mAH bu tasarıma sahip bir pile göre oldukça iyi bir değer gibi gözüküyor. Bunun yanında kullanım kolaylığı ve kompakt yapısı sayesinde 1300mAH kapasitenin yeterli olacağı uygulamalar için vazgeçilmez piller olacağı kesin gibi.

USBCELL' lerin çiftinin fiyatı yaklaşık 20 Euro olarak açıklanmış durumda. Türkiye' ye ne zaman gelir şu an için bilemiyoruz fakat ürünün çok heyecan verici olduğu ortada :)



Microsoft Zune


Apple iPod' larını güncelleyerek pazardaki yerini sağlamlaştırmayı planlarken, bir zamandır internette söylentileri dolaşan Microsoft' un taşınabilir medya oynatıcıları (PMP) resmi olarak duyruldu. Şimdiye kadar "Argo" adı ile duyurulacağı bilinen yeni ürünlerin adı "Zune" olarak açıklandı. Toshiba' ya üretim yaptıran Microsoft' un Zune serisi medya oynatıcıları ile ilgili detaylar daha önce FCC adlı site tarafından Toshiba 1089 adı ile prototip ürün incelemesi yapılarak duyrulmuştu.

Burada incelenen prototip ürüne göre, Zune 30Gb kapasite, 802.11b/g kablosuz bağlantı, radyo alıcısı, 3" LCD ekran ve USB 2.0 gibi özellikler ile beraber gelecek. Microsoft açıklanan bu özelliklerin hepsini onaylamış durumda ve daha fazlasını vaad ediyor. WMA, MP3, AAC, JPEG,WMV, MPEG-4, H.264 medya formatlarını destekleyecek olan Zune, 12 saat ses dosyası oynatma ve 3.5 saat video dosyası oynatma pil ömrüne sahip. 640x480 TV çıkış görüntüsü verebilen Zune, diğer Zune' lar üzerinden kablosuz dosya transferine destek veriyor ve ekranı hem yatay hem de dikey video oynatabiliyor. 158 gr ağırlığındaki Zune, 112 x 61 x 14.7 mm boyutlara sahip ve 3 farklı renk seçeneği ile gelecek (siyah beyaz ve kahverengi)

Apple' ın iTunes adlı yazılımına karşılık olarak Zune Marketplace' i duyuran Microsoft çok geniş bir tabana yayılmış olan Windows işletim sistemi sayesinde bu arabirimi çok kolay adepte edebilecek güce ve altyapıya sahip. Zune Marketplace ile beraber kullanıcılar örnek müzik parçalarını, ev yapımı kayıtları, şarkı listelerini ve resim gibi dosyları paylaşabilecekler. Paylaşılan şarkılar 3 gün içinde en fazla 3 kere dinlenebilecek, ve işaretlenip daha sonra Zune Marketplace' den satın alınabilecek.


Daha önceden Toshiba tarafından duyrulan, Zune' un prototip hali Toshiba 1089

Zune Marketplace, belirttiğimiz gibi iTunes' a alternatif olarak planlanmış ve aynı zamanda medya oynatma, albüm-video yönetme, kayıt etme gibi özellikleri ile tam bir multimedya merkezi. Kullanıcılar bu arabirim üzerinden istedikleri bir şarkının parasını ödeyip satın alabilecekler, yada Zune şifresi satın alıp bu süre içinde istedikleri kadar şarkı indirebilecekler.

Bu arada Microsoft Zune' lar ile beraber kullanılmak üzere 3 yeni aksesuar daha duyurdu. Bunlar Zune Car Pack (fm radyolu araba şarjı), Zune Home A/V Pack (AV görüntü çıkış kablosu, masaüstü port, güç adaptörü ve kablosuz kumanda) ve Zune Travel Pack (kulaklık, kumanda, seyahat çantası, ve güç adaptörü). Bu aksesuarlar ile beraber oldukça güçlü hale gelen Zune' un hitap ettiği kullanıcı kitlesi de maksimum seviyeye çıkıyor.

Microsoft, oyun konsolundan sonra PMP (taşınabilir medya oynatıcı) pazarına da el attı. Sony' nin oyun konsolundaki hegamonyasına rağmen, yazılım gücü sayesinde XBox ile oldukça başarılı bir grafik çizen Microsoft, bizce kendisi için oyun konsoluna göre çok daha kolay gözüken PMP pazarında iPod' un başarısına büyük darbe vuracak gibi duruyor. Fiyat konusunda henüz Microsoft tarafından yapılmış bir açıklama yok fakat internette dolaşan söylentilere göre 30Gb kapasite sunan Zune 260$ gibi bir fiyat ile sunulacak ve 30Gb' lık yeni iPod' un aşağısında konumlanacak. Fiyat avantajı, Microsoft' un yazılım gücü ve desteği, 3" LCD ekran ve kablosuz bağlantı gibi özellikler göz önüne alındığında Zune' un iPod karşısında başarılı olmaması için herhangi bir neden yok gibi gözüküyor.




Google Phone - Çinli'nin Google a Jesti



alt

Çinli dizayncı tarafından sanal olarak tasarlanan bu telefonun anladığım kadarıyla gerçeği yok.Telefonun üzerindeki mavilikleri saymazsak Google un çizgisine yakışır harika bir dizayn yapılmış.Hemen akıllara Google bize telefon yapsana (taklidi hareket googlebizelogoyapsana.com) demek geliyor.Ama önce Google bize işletim sistemi yapsana onuda bedavaya dağıtsana diyeceğim ben.Siz ne dersiniz?(Linux u boşverin)

Amazing Google concept phone. This is not really by google, just a design concept by DogorGod. Google always rules….


0 yorum:

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır. Toplist Ekle * Blog * Full Download * Yemek Tarifi * Add Url * Cep Telefonları * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazete OKU * Videoİzle * Online Dergiler* Kpss Blog

Template by:
Free Blog Templates

 
Blog * Download * Yemek Tarifi * Add Url * Ödevler * Komedi * Gelişim * Türkiye * Osmanlı * Tvİzle * AOF * Gazeteler * Videoİzle